Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

My Chemical Romance a revenit după 8 ani cu piesa "The Foundation of Decay"

13 mai 2022 pare a fi sărbătoarea fanilor curentului emo, deoarece My Chemical Romance a revenit după 8 ani de pauză cu o piesă numită "The Foundation of Decay". Din 2014 nu am mai auzit muzică nouă de la Gerard Way and co, iar trupa se destrămase.

Publicat

pe

My Chemical Romance 2001
My Chemical Romance 2001 │ FOTO: www.famousnewjerseyans.com

O reuniune MCR a avut totuşi loc cu 2 ani în urmă şi ar fi urmat şi un turneu global dacă nu venea pandemia. Solistul Gerard Way şi-a dedicat ultimul deceniu pasiunii sale şi anume de a crea benzi desenate şi ulterior serialul Netflix "The Umbrella Academy". Acum băieţii s-au reunit, se pregătesc de un mega turneu global şi ne surprind plăcut cu "The Foundation of Decay". Melodia e ceva mai punk rock şi mai puţin emo, dar păstrează acea angoasă de bal eşuat de liceu pe care au avut-o primele albume My Chemical Romance.

E şi un element de rock opera, cu un mijloc al piesei care desparte "povestea" în două şi începe un nou capitol (care sună a Muse) în a doua parte. E un vibe puternic de AFI aici, o percuţie puternică şi Gerard Way vocalizează agresiv mai mult decât în trecut. Sincronizarea dintre instrumente şi expresivitatea vocii nu par să indice că au trecut 20 de ani de când aceşti artişti călăreau trendul emo pe culmile popularităţii MTV.

Ce urmează pentru formaţie? MCR pleacă în turneu în Marea Britanie în mai 2022 şi apoi are multe alte concerte programate. My Chemical Romance s-a destrămat în 2013, la 3 ani după lansarea celui de-al patrulea album de studio, "Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys". O piesă a sosit totuşi după despărţire, în 2014, "Fake Your Death", ca parte a unei compilaţii Best Of. Ulterior solistul avea să lanseze primul său album solo, "Hesitant Alien" în 2014, dar şi câteva single-uri separate.

Din postura de creator de benzi desenate a strâns deja numeroase premii pentru "The Umbrella Academy". Şi restul colegilor de trupă au urmat proiecte solo: chitaristul Frank Iero a lansat două albume solo, basistul Mikey Way a format trupa Electric Century. Chitaristul Ray Toro a cântat alături de trupă Reggie and the Full Effect şi a lansat un disc solo ca tribut pentru un adolescent transc are s-a sinucis.

Primul concert de reuniune al trupei a avut loc în decembrie 2019 în Los Angeles. Urma o reuniune cu mare tam-tam şi turneu asociat, dar pandemia a oprit tot. Acum se reiau planurile, deoarece pandemia a încetinit, iar MCR îşi va relua turneul nord american în august 2022. În turneu li se vor alătura multe nume: Midtown, Badflower, Turnstile, Taking Back Sunday, The Bouncing Souls, Thursday, Kimya Dawson, Meg Myers, Devil Master şi mulţi alţii.

Putem spera şi la un nou album după acest single nou.

Comentează

Trending