Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Il Volo va cânta în cea de-a doua semifinală Eurovision 2022

Il Volo este una dintre trupele invitate să cânte pe 12 mai, în cea de-a doua semifinală a concursului Eurovision 2022. În aceeași seară, reprezentantul țării noastre, artistul Andrei Ursu, alias wrs, va interpreta piesa "Llamame" și va concura alături de alte 17 țări.

Publicat

pe

Il Volo
Il Volo │ FOTO: Adrian Coleașă

Pregătirile ediției cu numărul 66 a celei mai importante competiții muzicale internaționale, Eurovision Song Contest, ce se va desfășura la Torino, în perioada 10 -14 mai, au intrat în linie dreaptă, iar emoțiile participanților din 40 de țări se intensifică de la o zi la altă. Pe 10 și 12 mai, artiștii selecționați vor trebui să treacă prin etapele finale eliminatorii, ce vor transmise în direct de posturile de televiziune. Pe lângă piesele înscrise în concurs, momentele speciale ale celor două semifinale vor fi marcate prin recitaluri susținute de artiști de notorietate internațională.

Il Volo cântă în semifinala Eurovision 2022 de pe 12 mai

Il Volo este una dintre trupele invitate să evolueze în a doua semifinală, joi, 12 mai 2022. În aceeași seară, artistul Andrei Ursu, alias wrs, va reprezentanta România cu piesa "Llamame" și va concura alături de alte 17 țări.

Artiștii Piero Barone, Gianluca Ginoble și Ignazio Boschetto vor interpreta celebra melodie "Grande Amore", single-ul cu care Il Volo a reprezentat Italia, la ediția din anul 2015 și a câștigat primul loc la televoting și al treilea în clasamentul general. La acea vreme a fost cel mai urmărit moment al serii, publicul dovedind o admirație aparte față de cei trei mari ambasadori ai muzicii italiene în lume.

Începând din data de 15 mai, cei trei artiști își vor relua turneul mondial "Il Volo Sings Morricone And More", pornind din Barcelona, urmând ca pe tot parcursul verii să fie aplaudați în cele mai prestigioase locații europene, iar din luna septembrie pe scenele din Canada și America de Nord.

Il Volo concertează la București și Cluj-Napoca în iulie

Publicul din România se va putea bucura de concertele programate pe 16 iulie, la Sala Palatului din București și pe 18 iulie, la BT-Arena din Cluj-Napoca. Este cunoscut faptul că trupa Il Volo se bucură de aprecierea unui număr impresionant de fani din țara noastră, un public fidel care nu ratează nici o ocazie de a lua parte la aceste show-uri cu adevărat speciale.

Il Volo domină lumea pop – opera internațională de peste un deceniu. În concertele "Il Volo Sings Morricone And More" acompaniați de o orchestră simfonică amplă, tenorii Piero Barone și Ignazio Boschetto împreună cu baritonul Gianluca Ginoble vor cuceri audiența cu un repertoriu muzical fascinant, pornind de la interpretările unice ale compozițiilor legendare semnate de Ennio Morricone și trecând prin melodiile celebre care i-au propulsat în topul celor mai apreciați artiști internaționali ai momentului.

Concerte & turnee

IL VOLO concertează în iulie 2022 pe BT Arena din Cluj-Napoca

Celebrul grup pop-opera Il Volo va concerta în iulie 2022 pe scena sălii BT Arena din Cluj-Napoca. Concertul va avea loc la două zile distanță de reprezentația de la București și face parte din programul turneului mondial "Il Volo Sings Morricone And More".

Publicat

pe

Il Volo
Il Volo │ FOTO: Paolo de Francesco per Moltimedia

Concertul Il Volo de la Cluj-Napoca va avea loc pe 18 iulie 2022. Spectacolul va cuprinde interpretări speciale ale compozițiilor legendare semnate de Ennio Morricone precum și melodii celebre care i-au propulsat în topul celor mai apreciați artiști internaționali ai momentului. Acompaniați de o orchestră simfonică amplă, tenorii Piero Barone și Ignazio Boschetto împreună cu baritonul Gianluca Ginoble vor cuceri publicul din Cluj cu un repertoriu muzical fascinant.

Prețuri bilete la concertul Il Volo de la Cluj-Napoca:

  • Biletele pentru concertul Il Volo de pe 18 iulie au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate online la prețuri cuprinse între 145 lei și 440 lei, în funcție de categoria de loc. Pentru mai multe detalii, accesați Agenda InfoMusic.

Turneul "Il Volo Sings Morricone And More" poartă numele celui mai recent album al trupei, lansat la finalul anului trecut și reprezintă un omagiu adus regretatului maestru Ennio Morricone, unuia dintre cei mai mari muzicieni, compozitori și dirijori ai secolului XX. Materialul cuprinde 14 melodii legendare din repertoriul marelui muzician, interpretate de membrii trupei IL VOLO în semn de apreciere și respect profund pentru întreaga sa activitate, la numai un an de la moartea domniei sale.

Despre Il Volo

Gianluca Ginoble, Ignazio Boschetto şi Piero Barone şi-au început cariera la vârsta de 14 ani, când au apărut într-o emisiune TV. Producătorul i-a reunit într-un trio şi le-a ales numele de scenă - IL VOLO. Artiștii au împărțit scena cu unii dintre cei mari artiști internaționali, precum Barbra Streisand, Andrea Bocelli, Bono, Carlos Santana sau Eros Ramazzoti. Sunt singurii interpreţi italieni care au fost invitaţi să participe la "We Are The World" For Haiti, în 2010, alături de alte 80 de vedete mondiale și primii artiști italieni din istorie care au semnat primul contract cu o casă de discuri din Statele Unite al Americii. Au lansat cinci albume de studio cu statut de platină şi au obținut două nominalizări la Premiile Grammy.

În 2015, au câştigat concursul Sanremo cu piesa "Grande Amore" şi au reprezentat Italia la Eurovision. Apoi, au lansat albumul "Notte Magica – un omagiu adus celor trei tenori", inspiraţiilor lor, Carreras – Domingo - Pavarotti, iar în 2016 şi 2017 susțin un turneu mondial înregistrând un succes fără precedent. Concertul lor de deschidere de la Florenţa a fost susţinut chiar de Placido Domingo şi a fost difuzat în 500 de cinematografe din Italia şi din întrega lume. În 2019 se întorc din nou pe aceeaşi scenă şi câștigă admirația publicului cu melodia Musica Che Resta. Albumul "Musica", cu melodia "Musica Che Resta", s-a aflat în Top 10 al celor mai bine vândute albume de pe iTunes, în 14 ţări – Malta, Brazilia, Israel și multe altele, fiind al doilea cel mai bine vândut album în Japonia, după Bohemian Rhapsody.

Favorit al Papei Francisc, trio-ul a fost invitat, la începutul anului 2019, să participe la cea de-a XXVI-a ediții a Zilei Mondiale a Tineretului din Panama; aici au cântat "Ave Maria" în prezența a peste un million de spectatori.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Italienii de la Il Volo revin în România cu un nou concert

La numai câteva luni de la concertul susținut pe scena Arenelor Romane, celebrul grup pop-opera Il Volo a inclus România în programul noului turneu mondial "Il Volo Sings Morricone". Admiratorii celor trei tenori italieni din țara noastră vor avea, astfel, privilegiul de a se bucura de o experiență concertistică unică pe 16 iulie 2022, la Sala Palatului din București. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Il Volo
Il Volo │ FOTO: Paolo de Francesco per Moltimedia

Trupa Il Volo va porni într-un nou turneu impresionant cu peste 100 de concerte în întreaga lume, începând din luna martie a anului viitor. Turneul mondial intitulat "Il Volo Signs Morricone" poartă și numele celui mai recent album al trioului, lansat la începutul lunii noiembrie a acestui an, un omagiu adus maestrului Ennio Morricone, unuia dintre cei mai mari muzicieni, compozitori și dirijori ai secolului XX.

Piero, Ignazio și Gianluca dedică astfel o parte din cariera extraordinară lui Ennio Morricone, cu un proiect rafinat, destinat să ajungă direct în inima a milioane de oameni din întreaga lume, deoarece combină melodiile de neuitat ale celebrului dirijor, muzician, compozitor și autor, ale unora dintre cele mai importante coloane sonore de film din istoria cinematografiei italiene și internaționale cu vocile unice ale trioului.

În ceea ce privește concertul de la Sala Palatului, acesta promite să fie un eveniment plin de rafinament, în care vocile celor trei tenori vor surprinde din nou audiența atât prin repertoriul muzical special, presărat cu amintiri, cât și prin momente încântătoare pline de umor. Programul concertului va cuprinde atât melodiile de pe noul album, interpretări ale compozițiilor legendare semnate de Ennio Morricone, cât și piesele care i-au propulsat în topul celor mai apreciați artiști internaționali ai momentului.

Despre albumul "Il Volo Sings Morricone"

Materialul a fost lansat în întreaga lume pe 5 noiembrie 2021 și conține 14 melodii legendare din repertoriul marelui muzician, interpretate de membrii trupei Il Volo în semn de apreciere și respect profund pentru întreaga sa activitate, la numai un an de la moartea sa. Acest proiect global marcat nu numai de lansarea albumului, ci și de organizarea acestui turneu mondial a fost susținut chiar de familia maestrului Ennio Morricone.

Piero Barone, Ignazio Boschetto și Gianluca Ginoble au lucrat mai multe luni pentru conceptul muzical, iar pentru înregistrările finale au colaborat cu artiști de anvergură precum violonistul David Garrett pentru piesa "La Califfa", violoncelistul Stjepan Hauser de la 2Cellos în "Se", trompetistul Chris Botti în "Come Sail Away" și flautistul Andrea Griminelli în "Nella fantasia", de asemenea, și cu Orchestra Roma Sinfonietta dirijată de Maestrul Rota, orchestră care a performat alături de Ennio Morricone pe marile scene din lume încă din anul 1994, anul înființării acesteia.

Bilete concert Il Volo la Sala Palatului

Biletele vor fi puse în vânzare joi, 23 decembrie, la prețuri cuprinse între 145 lei și 440 lei. Pentru mai multe detalii, consultă agenda InfoMusic.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending