Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Cine sunt primii 10 finaliști Eurovision 2022; Vezi lista țărilor calificate

Prima semifinală Eurovision 2022 a dat primii zece finaliști ai concursului. Moldova se numără printre țările calificate, trupa Zdob și Zdub și Frații Advahov cucerind spectatorii aflați la Arena Pala Olimpico din Torino.

Publicat

pe

Zdob şi Zdub & Advahov Brothers în prima semifinală Eurovision 2022
Zdob şi Zdub & Advahov Brothers în prima semifinală Eurovision 2022 │ FOTO: EBU / CORINNE CUMMING eurovision.tv

Din cele 17 țări care au concurat în prima semifinală Eurovision 2022 au mai rămas 10 în concurs. Finalistele semifinalei de pe 10 mai au fost alese prin votului publicului și al juriului, ponderea fiind 50% - 50%. Pentru a nu influența votul din marea finală de pe 14 mai, punctajele obținute de participanții din prima semifinală nu au fost dezvăluite. Organizatorii au anunțat doar lista celor 10 țări calificate și, implicit, a celor 7 care au fost eliminate.

Țările calificate în finala Eurovision 2022 după prima semifinală (ordine aleatorie):

  1. Elveţia - Marius Bear - "Boys Do Cry",
  2. Armenia - Rosa Linn - "Snap",
  3. Islanda - Systur - "Með Hækkandi Sól",
  4. Lituania - Monica Liu - "Sentimentai",
  5. Portugalia - Maro - "Saudade, Saudade",
  6. Norvegia - Subwoolfer - "Guve Theat Wolf a Banana",
  7. Grecia - Amanda Giorgiadie Tenfjord - "Die Together",
  8. Ucraina - Kalush Orchestra - "Stefania",
  9. Republica Moldova - Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov - "Trenuleţul"
  10. Olanda - "De Diepte".

Din competiție au fost eliminate, astfel, Albania (Ronela Hajati – Sekret), Letonia (Citi Zēni – Eat Your Salad), Slovenia (LPS – Disko), Bulgaria (Intelligent Music Project – Intention), Croatia (Mia Dimšić – Guilty Pleasure), Danemarca (Reddi – The Show) și Austria (LUM!X feat. Pia Maria – Halo).

Reprezentanții Moldovei, Zdob și Zdub și Frații Advahov, au fost primiți cu multă căldură de către spectatorii aflați la Arena Pala Olimpico din Torino. Publicul i-a aplaudat la scenă deschisă, bucurându-se din plin de energia cu care formația și-a susținut momentul.

"Vă mulțumim enorm pentru susținere! Ne vedem pe 14 mai în finală!", au transmis Zdubii pe pagina lor de Instagram.

VIDEO: Zdob şi Zdub & Advahov Brothers - "Trenulețul" (Live în prima semifinală Eurovision 2022)

Cu foarte mult entuziasm au fost primiți și reprezentanții Ucrainei, din Kalush Orchestra. Votați sau nu din raționamente politice, artiștii ucraineni au făcut show pe scena de la Torino, momentul lor cu influențe folclorice animând toată sala.

VIDEO: Kalush Orchestra - "Stefania" (Live în prima semifinală Eurovision 2022)

România va participa în cea de-a doua semifinală, de pe 12 mai. Țara noastră este reprezentată de wrs (Andrei Ursu), cu piesa "Llamame". Reprezentantul României va intra în concurs pe poziţia cu numărul 13, în partea a doua a semifinalei de joi.

În cea de-a doua semifinală Eurovision 2022 participă 18 țări. Ca și în prima semifinală, vor vota toate țările participante. Dintre The Big Five își vor exprima opțiunea Spania, Germania și Marea Britanie.

Comentează

Trending