Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Jurizarea de la Eurovision 2022 e ambiguă; Iuliana Marciuc cere explicații

Ediția din 2022 a Eurovision Song Contest a fost perturbată de anumite suspiciuni de nereguli în procesul de jurizare al mai multor țări, inclusiv România. Șefa delegației României la Eurovision, Iuliana Marciuc, a oferit detalii duminică seara, dezvăluind că decizia EBU de a modifica notele juriului de specialitate din țara noastră a fost comunicată chiar în seara finalei, după ce Eda Marcus nu a putut intra în direct.

Publicat

pe

Romania nu a transmis în direct votul juriului
Romania nu a transmis în direct votul juriului

Notele oferite de juriul de specialitate din România și din alte 5 țări au fost modificate de EBU, organizatorul concursului, după ce au fost constatate "anumite modele de vot neregulamentare". În timpul transmisiunii directe a finalei Eurovision 2022, the Executive Supervisor Martin Österdahl a preluat cuvântul în momentul în care Eda Marcus ar fi trebuit să anunțe notele juriului din România, comunicând un punctaj diferit. Potrivit Iulianei Marciuc, cei din platou nu au știut nimic despre problemele legate de jurizare, la repetiții totul decurgând normal. Delegația României și producătoarea TVR responsabilă cu jurizarea au aflat chiar în direct că punctajul a fost modificat.

Iuliana Marciuc despre jurizarea de la Eurovision 2022: "Împreună am aflat de modificarea notelor juriului Selecției Naționale de la Executive Supervisor, cel pe care l-ați văzut"

"Aseară (în noaptea finalei Eurovision, pe 14 mai) noi am constatat că rezultatele juriului de specialiști aflat în studioul de la București nu au fost preluate. În momentul în care producătorul de televiziune Liana Damian, responsabilă cu juriul, a sesizat neconcordanțe față de procesul verbal trimis cu o zi înainte către EBU, EBU a continuat cu această atitudine în așa fel încât, împreună, noi aflați în arenă, cu Eda Marcus aflată în studio, pregătită din punct de vedere tehnic și, atenție, cu trei repetiții făcute, inclusiv cu anunțarea punctelor noastre, și nici în timpul acelor repetiții EBU nu a dat niciun semn că ceva ar fi în neregulă cu votul nostru, în așa fel încât împreună am aflat de modificarea notelor juriului Selecției Naționale de la Executive Supervisor, cel pe care l-ați văzut", a detaliat duminică seară Iuliana Marciuc, Șefa delegației României la Eurovision, într-o intervenție la Telejurnal.

Neregulile legate de jurizare invocate de EBU sunt un mister pentru membrii delegației României, întrucât nu au fost oferite detalii, iar Iuliana Marciuc susține că procedura de jurizare a fost respectată.

Iuliana Marciuc: "Nu știm unde este problema acestei jurizări"

"Sigur că am sunat la București, am cerut să mi se dea și mie punctajul, pentru că până în acel moment nu îl știam, și am cerut amănunte cu privire la felul în care a fost organizat juriul în studio. Am aflat că a fost organizat cu toate regulile impuse de EBU, prezența unui notar obligatoriu, un notar care să sosească în studio înaintea membrilor juriului. Membrii juriului nu au putut colabora între ei, nu au putut vorbi, au semnat fiecare fișa lor de jurizare, nu au văzut nici la final rezultatul total al juriului, și nu știm unde este problema acestei jurizări."

Întrebată dacă s-a știut de aceste presupuse nereguli înainte de finala Eurovision 2022, Iuliana Marciuc a declarat că delegația României nu a fost informată cu privire la aceste suspiciuni. Pentru a clarifica situația, s-au cerut explicații celor de la EBU cu privire la faptul că Eda Marcus nu a putut intra în direct pentru a anunța punctajul juriului din România și la recurgerea inopinată a modificării notelor inițiale.

Iuliana Marciuc: "Am solicitat, încă de dimineață, un răspuns oficial la EBU cu privire la această situație"

"Nu am primit niciun comunicat oficial privind suspiciuni legate de a doua semifinală, suspiciuni ce sunt prevăzute în acest newsletter primit de abia noaptea târziu, în timpul procesului de jurizare. În timpul jocului, cum se spune. Acest mail a fost primit cam la 30 de minute după ce producătoarea noastră a solicitat prin convorbire telefonică cu operatorul de vot amănunte cu privire la această neconcordanță. În acest fel, noi am aflat că cele 12 puncte acordate Moldovei au fost acordate de către noi Ucrainei. (...)

Am solicitat, încă de dimineață, un răspuns oficial la EBU cu privire la această situație, nu am primit încă niciun răspuns."

VIDEO: Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision, oferă detalii despre jurizarea de la Eurovision 2022

Cele 12 puncte acordate de România Moldovei au mers în final către Ucraina. Trofeul Eurovision 2022 a fost câștigat de reprezentanții Ucrainei.

România a încheiat competiția pe locul 18. WRS a obținut calificarea în finala competiției după 3 ediții în care țara noastră nu a reușit să treacă de semifinale.

Emisiuni radio-tv

Asia Express 2024 va duce nouă perechi de concurenți pe Drumul Zeilor prin Thailanda, Malaezia și Indonezia

Obiceiuri stranii și totuși spectaculoase, religii diferite, temperaturi ridicate și bariere lingvistice sunt doar câteva dintre provocările cu care se vor confrunta concurenții acestui sezon din Asia Express.

Publicat

pe

Concurenți Asia Express 2024
Concurenți Asia Express 2024 │ FOTO: Antena 1

18 curajoși pornesc în acest sezon într-o nouă aventură la capătul lumii. Fără telefon, cu doar un dolar pe zi, aceștia vor trebui să ajungă din Thailanda până în Bali, destinația marii finale a celui de-al șaptelea sezon. Drumul pe care îl vor parcurge va avea peste 7000 de kilometri, fiind pentru prima oară când se va întinde pe durata a 11 etape, cu una în plus față de sezoanele trecute.

Cele nouă perechi de la Asia Express 2024

  • Anca Țurcașiu și prietena ei, actrița Andreea Samson
  • Mihai Găinușă și Oana Paraschiv, colega lui de radio
  • Nicolai Tand și Sorin Brotnei, nașul și finul
  • Betty Salam și soțul ei, Cătălin Vişănescu
  • comedianții Ioana State și Mane Voicu
  • content creator-ul şi antreprenoarea Carmen Negoiță și sora ei, Andreea
  • Victor Slav și iubita lui, Selina
  • Adi Nartea și prietenul lui, actorul Cosmin Vîjeu
  • Andrei Ursu și iubitul lui, Vlad Condurache

Ce au declarat participanții Asia Express:

Anca Țurcașiu: "Asia Express înseamnă pentru mine dorința de a mă transforma din <<a avea>>  în <<a fi>>"

"Asia Express înseamnă pentru mine dorința de a mă transforma din <<a avea>>  în <<a fi>>" așa cum este și cultura țărilor prin care ajungem. Vreau să trec prin această experiență și șansă, în același timp, pe care mi le dă viața, parcurgând acest drum fără a avea nimic, ci doar pe mine și pe cea mai bună prietenă alături. Știu sigur că Andreea și cu mine vom face tot ce putem să ne demonstrăm cine suntem cu adevărat, care e forța noastră, și puterea noastră de acceptare și de a merge mai departe."

Nicolai Tand: "Sunt obișnuit cu greutățile vieții, aici vreau doar să mă bucur de lucruri, locuri și oameni noi"

"O parte din viața mea a fost un fel de Asia Express. Sunt obișnuit cu greutățile vieții, aici vreau doar să mă bucur de lucruri, locuri și oameni noi, să redescopăr la mine chestii pe care sigur le-am uitat. Îmi plac competițiile, îmi place să mă aflu în situații care mă ajută să mă autodepășesc, să dau ce-i mai bun din mine. Sorin e partenerul perfect, suntem doi moroșeni plecați pe Drumul Zeilor, doi moroșeni obișnuiți în general cu drumurile de toate felurile. În plus, anul ăsta, în aprilie, fac 50 de ani. Ce cadou mai frumos puteam să-mi fac?!"

Andrei Ursu și Vlad Condurache: "Pentru noi este o ocazie minunată să ne cunoaştem între noi mai bine şi să ne depăşim limitele"

"Vara trecută, eram amândoi la un festival de muzică unde era amplasat un stand America Express, iar când am atins steagul ne-am dat seama cât de mult ne-ar plăcea să fim parte din proiect. Toţi prietenii ne spun cât de potriviţi am fi în emisiune şi iată că am primit ocazia să le dovedim asta. Abia aşteptăm să înceapă cursa! Pentru noi este o ocazie minunată să ne cunoaştem între noi mai bine şi să ne depăşim limitele. Sperăm ca această experienţă să ne unească, şi să ne întoarcem cât mai tarziu înapoi în ţară, oameni mai puternici. Călătorie în ţări în care nu am mai fost, climă caldă, jocuri contracronometru, provocări fizice şi psihice, bariere culturale, oameni noi! Ce putem cere mai mult? Suntem pregătiţi pentru aventura vieţii noastre în Asia Express!”

Citește în continuare

Albume noi

Andrei Ursu a lansat EP-ul "Cântece de Inimă" - TRACKLIST

Andrei Ursu a lansat EP-ul "Cântece de Inimă", ce marchează un moment de cotitură în parcursul său muzical, simbolizând nu doar un nou început, ci și o dezvoltare semnificativă în exprimarea sa artistică.

Publicat

pe

Andrei Ursu - Cântece de Inimă
Andrei Ursu - Cântece de Inimă │ FOTO: Andrei Ursu

"Cântece de Inimă" păstrează acel element inconfundabil specific artistului, aducând în prim-plan balade sincere, cântece bogate în adâncime sufletească și poezie sonoră, toate acestea pătrunzând adânc în inimile ascultătorilor prin melodii și versuri de o profunzime aparte.

EP-ul a fost scris de Andrei Ursu alături de Cezar Guna, Costel Dominteanu (DOMINO), Holy Molly, EMAA, Mario Morar, Ștefan Ioniță, Alex Parker, Bianca Dragomir și Realm. Producția a fost realizată de Costel Dominteanu (DOMINO) pentru piesele "Crede-mă" și "Hai, inimă!", de Ștefan Ioniță și Mario Morar pentru piesa în colaborare cu Theo Rose, "Noaptea ne fură iubiri", cu ajutor pentru mix & master de la Paul Iorga, de Alex Parker pentru "Îndrăgostiți de atâtea ori" și de Realm pentru "Te iert", cu ajutor pentru mix & master de la Mihnea Parauan.

TRACKLIST "Cântece de Inimă":

  1. Crede-mă
  2. Hai, Inimă!
  3. Noaptea ne fură iubiri
  4. Îndrăgostiți de atâtea ori
  5. Te iert

Andrei Ursu (aka wrs), unul dintre cei mai cameleonici artiști din industria muzicală din România, a reușit să depășească granițele muzicale, lansările sale fiind ascultate peste tot în lume odată cu participarea la Eurovision cu piesa "Llamame".

În 2022, a lansat și primul său EP, "Mandala", ce conține cinci piese, printre care și "Llamame". Anul trecut, artistul a prezentat primul album, "Fiesta'23 ", o combinație de sunete latino clasice și noi. Acum, acesta a ales o nouă direcție creativă care promite rezultate cel puțin la fel de spectaculoase.

Citește în continuare

Muzică nouă

Andrei Ursu (wrs) și Theo Rose au lansat piesa "Noaptea ne fură iubiri" - AUDIO

Ritmul unui acordeon stă drept fundal pentru vocile armonioase ale lui Theo Rose și Andrei Ursu, care cântă despre începuturi noi în iubire. Artiștii au lansat piesa "Noaptea ne fură iubiri", disponibilă pentru ascultat în articol.

Publicat

pe

Artwork Andrei Ursu & Theo Rose - Noaptea ne fură iubiri
Artwork Andrei Ursu & Theo Rose - Noaptea ne fură iubiri │ FOTO: captură YouTube

"Noaptea ne fură iubiri" este extrasă de pe albumul "Cântece de Inimă", pe care Andrei Ursu urmează să îl lanseze pe 26 ianuarie. Până atunci, însă, o surpriză specială îi așteaptă pe cei care decid să devină abonați la newsletter-ul său, oferindu-le acces exclusiv la noul material muzical.

Cunoscut pentru abordarea sa sinceră și emoțională în muzică, Andrei Ursu își surprinde fanii cu un stil nou și proaspăt în acest volum. "Cântece de Inimă" vine alături de piese cunoscute precum "Hai, Inimă!" și "Îndrăgostiți de atâtea ori", și promite să atingă corzile sensibile ale ascultătorilor, oferind o experiență muzicală captivantă și profundă.

AUDIO: Andrei Ursu & Theo Rose - Noaptea ne fură iubiri

Andrei Ursu (aka wrs), unul dintre cei mai cameleonici artiști din industria muzicală din România, a reușit să depășească granițele muzicale, lansările sale fiind ascultate peste tot în lume odată cu participarea la Eurovision cu piesa "Llamame".

În 2022, a lansat și primul său EP, "Mandala", ce conține cinci piese, printre care și "Llamame". Anul trecut, artistul a prezentat primul album, "Fiesta'23 ", o combinație de sunete latino clasice și noi. Acum, acesta a ales o nouă direcție creativă care promite rezultate cel puțin la fel de spectaculoase.

Theo Rose este una dintre cele mai populare și versatile artiste din România. Cu o carieră în continuă ascensiune, ea a reușit să cucerească inimile publicului prin intermediul unor piese și colaborări de succes. Printre cele mai cunoscute melodii ale sale se numără "Cămașa", "Gipsy Run", "Bravo Lor Au Stil Țiganii", piese ce înregistrează vizualizări de ordinul milioanelor pe YouTube.

Cântăreața este cunoscută și pentru colaborările numeroase, aducându-și amprenta personală specială. Enumerăm "Roata", cu Damian Drăghici, "Fără Tine", cu Bogdan de la Ploiești, "Stinge Luminile" cu Irina Rimes, "Ca-n România" cu MIRA și "Sângele Frate Nu Te Face" cu IAN. De asemenea, Theo Rose a fost pentru a doua oară antrenor în cadrul emisiunii Vocea României de la PRO TV, unde a făcut echipă cu Horia Brenciu.

Citește în continuare

Trending