Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Jurizarea de la Eurovision 2022 e ambiguă; Iuliana Marciuc cere explicații

Ediția din 2022 a Eurovision Song Contest a fost perturbată de anumite suspiciuni de nereguli în procesul de jurizare al mai multor țări, inclusiv România. Șefa delegației României la Eurovision, Iuliana Marciuc, a oferit detalii duminică seara, dezvăluind că decizia EBU de a modifica notele juriului de specialitate din țara noastră a fost comunicată chiar în seara finalei, după ce Eda Marcus nu a putut intra în direct.

Publicat

pe

Romania nu a transmis în direct votul juriului
Romania nu a transmis în direct votul juriului

Notele oferite de juriul de specialitate din România și din alte 5 țări au fost modificate de EBU, organizatorul concursului, după ce au fost constatate "anumite modele de vot neregulamentare". În timpul transmisiunii directe a finalei Eurovision 2022, the Executive Supervisor Martin Österdahl a preluat cuvântul în momentul în care Eda Marcus ar fi trebuit să anunțe notele juriului din România, comunicând un punctaj diferit. Potrivit Iulianei Marciuc, cei din platou nu au știut nimic despre problemele legate de jurizare, la repetiții totul decurgând normal. Delegația României și producătoarea TVR responsabilă cu jurizarea au aflat chiar în direct că punctajul a fost modificat.

Iuliana Marciuc despre jurizarea de la Eurovision 2022: "Împreună am aflat de modificarea notelor juriului Selecției Naționale de la Executive Supervisor, cel pe care l-ați văzut"

"Aseară (în noaptea finalei Eurovision, pe 14 mai) noi am constatat că rezultatele juriului de specialiști aflat în studioul de la București nu au fost preluate. În momentul în care producătorul de televiziune Liana Damian, responsabilă cu juriul, a sesizat neconcordanțe față de procesul verbal trimis cu o zi înainte către EBU, EBU a continuat cu această atitudine în așa fel încât, împreună, noi aflați în arenă, cu Eda Marcus aflată în studio, pregătită din punct de vedere tehnic și, atenție, cu trei repetiții făcute, inclusiv cu anunțarea punctelor noastre, și nici în timpul acelor repetiții EBU nu a dat niciun semn că ceva ar fi în neregulă cu votul nostru, în așa fel încât împreună am aflat de modificarea notelor juriului Selecției Naționale de la Executive Supervisor, cel pe care l-ați văzut", a detaliat duminică seară Iuliana Marciuc, Șefa delegației României la Eurovision, într-o intervenție la Telejurnal.

Neregulile legate de jurizare invocate de EBU sunt un mister pentru membrii delegației României, întrucât nu au fost oferite detalii, iar Iuliana Marciuc susține că procedura de jurizare a fost respectată.

Iuliana Marciuc: "Nu știm unde este problema acestei jurizări"

"Sigur că am sunat la București, am cerut să mi se dea și mie punctajul, pentru că până în acel moment nu îl știam, și am cerut amănunte cu privire la felul în care a fost organizat juriul în studio. Am aflat că a fost organizat cu toate regulile impuse de EBU, prezența unui notar obligatoriu, un notar care să sosească în studio înaintea membrilor juriului. Membrii juriului nu au putut colabora între ei, nu au putut vorbi, au semnat fiecare fișa lor de jurizare, nu au văzut nici la final rezultatul total al juriului, și nu știm unde este problema acestei jurizări."

Întrebată dacă s-a știut de aceste presupuse nereguli înainte de finala Eurovision 2022, Iuliana Marciuc a declarat că delegația României nu a fost informată cu privire la aceste suspiciuni. Pentru a clarifica situația, s-au cerut explicații celor de la EBU cu privire la faptul că Eda Marcus nu a putut intra în direct pentru a anunța punctajul juriului din România și la recurgerea inopinată a modificării notelor inițiale.

Iuliana Marciuc: "Am solicitat, încă de dimineață, un răspuns oficial la EBU cu privire la această situație"

"Nu am primit niciun comunicat oficial privind suspiciuni legate de a doua semifinală, suspiciuni ce sunt prevăzute în acest newsletter primit de abia noaptea târziu, în timpul procesului de jurizare. În timpul jocului, cum se spune. Acest mail a fost primit cam la 30 de minute după ce producătoarea noastră a solicitat prin convorbire telefonică cu operatorul de vot amănunte cu privire la această neconcordanță. În acest fel, noi am aflat că cele 12 puncte acordate Moldovei au fost acordate de către noi Ucrainei. (...)

Am solicitat, încă de dimineață, un răspuns oficial la EBU cu privire la această situație, nu am primit încă niciun răspuns."

VIDEO: Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision, oferă detalii despre jurizarea de la Eurovision 2022

Cele 12 puncte acordate de România Moldovei au mers în final către Ucraina. Trofeul Eurovision 2022 a fost câștigat de reprezentanții Ucrainei.

România a încheiat competiția pe locul 18. WRS a obținut calificarea în finala competiției după 3 ediții în care țara noastră nu a reușit să treacă de semifinale.

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Cine a câştigat gala 11 "Te Cunosc de Undeva", sezonul 18

Ziua de sâmbătă, 19 noiembrie 2022 ne-a adus episodul 11 din sezonul 18 al emisiunii "Te Cunosc de Undeva". A fost o competiţie intensă, între latino loveri şi evergreen-uri, dar în cele din urmă am avut câştigători surpriză. Cele mai tari momente ale galeri se văd în articol.

Publicat

pe

Te Cunosc de Undeva sezonul 18 gala 11
Te Cunosc de Undeva sezonul 18 gala 11 │ FOTO: Antena 1

Lupta între duo-uri a devenit din ce în ce mai strânsă şi transformările tot mai spectaculoase. Asta mai ales pentru că echipa care câştigă cele mai multe gale se califică direct în marea finală. 8 cupluri de artişti erau gata de show, iar seara a început cu Feli şi Nicolai Tand, transformaţi în Bosquito, în perioada de glorie, cu piesa "Pepita".

wrs şi Emilian au avut o dublă transformare în Whitney Houston, interpretând "I Wanna Dance With Somebody" fabulos. Inflexiunile celor doi au fost foarte reuşite şi feminine şi s-au dus cu vocea mai sus decât ne aşteptam. Iar sincronizarea la dansuri, cu tot cu piruete i-au ridicat în picoare pe cei din juriu. Ţinutele? Nu cele mai reuşite parcă...

Sore şi Emma de la ZU au primit la ruletă o sarcină grea: de a deveni Shakira şi Alejandro Sanz în "La Tortura", piesa care domină topurile acum vreo 15 ani.

Ne-am mutat în cel mai fierbinte moment al serii, Connect-R şi Shift oferindu-ne o experienţă Desperado semnată Antonio Banderas. Decorurile şi coregrafia, minimalistă cum a fost au fost excelente, ca şi jocul scenic, dar ceva în vocea celor doi nu a convins pe deplin.

Emi şi Cuza erau gata să fie judecaţi apoi chiar de creatorul piesei pe care o interpretau, ei devenind... Aurelian Temişan în "O Poveste din Vest". Aurelian a apreciat momentul, dar şi pe băieţi, mai ales ca look.

De la distracţie şi amuzament ne-am mutat la emoţii puternice, cu Jo şi Liviu Teodorescu, care au devenit două voci uriaşe ale muzicii româneşti, Aura Urziceanu şi Aurelian Andreescu, pentru un "Septembrie", memorabil.

Rona şi Johny Romano şi-au descoperit emo-ul inerior, transformându-se în "Evanescence" pentru a interpreta "Bring Me to Life". Rona a şocat cu vocea sa puternică, deşi a cântat în alt registru decât Amy Lee, dar partea de rap a lui Johny Romano nu a fost chiar reuşită. Ozana Barabancea nu a punctat prea bine momentul, probabil din cauza frazării silabelor.

Eliza şi Cosmin Natanticu s-au transformat în Liza Minnelli şi Joel Grey pentru a interpreta piesa "Money", iar ultimii au fost cei dintâi. Nu au primit Oscarul, dar au fost apreciat de toţi, depăşind orice aşteptări şi câştigând de altfel gala. Numărul de cabaret a fost foarte expresiv, iar cei doi au livrat o veritabilă piesa de teatru pe muzică. Au fost "de acolo" cum s-ar zice.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

În gala 6 "Te Cunosc de Undeva" sezonul 18 s-a acordat bonusul de 100 de puncte

Sezonul 18 al emisiunii "Te Cunosc de Undeva" a adus schimbări de reguli, cea mai importantă fiind poate bonusul de 100 de puncte pe care un jurat îl poate acorda unui cuplu de concurenţi. Norocoşii care au primit bonusul au fost Feli şi Nicolai Tand. Prestaţia lor se vede în articol.

Publicat

pe

Te Cunosc de Undeva Sezonul 18 Episodul 6
Te Cunosc de Undeva Sezonul 18 Episodul 6 │ FOTO: Antena 1

După ce în episodul 5 au câştigat Jo şi Liviu Teodorescu, devenind două "Carmen Miranda" excelente şi distanţându-se rapid de rivali, acum bătălia a fost dură. Dură şi pentru că Eliza şi Cosmin Natanticu au avut cea mai grea transformare a serii, devenind formaţia KISS. Cei doi şi-au antrenat până şi limbile pentru a îi imita pe cei de la KISS şi Eliza a pus aşa mult efort în prestaţia sa că a intrat total în vibe-ul rock.

Cea mai ingrată sarcină a serii le-a revenit lui Emilian şi WRS, siliţi să interpreteze viralul "Pen Pineapple Apple Pen", dar adăugând un twist electronic şi extra dans peste el. Nu au fost mulţumiţi nici concurenţii şi nici juraţii, coregrafia tinzând spre zero.

Jo şi Liviu Teodorescu s-au întrecut în vocalize cât mai lungi pe "O Viaţa Mea", devenind Costi Ioniţă şi Adrian Minune. Ulterior toţi şi-au încercat norocul cu vocalize pentru  a afla cine bate recordul lui Liviu Teodorescu.

Seara a început totuşi cu un Connect-R devenit Shaggy şi care a intrat mai bine în rol decât Shaggy cel real. Melodia "In the Summertime" a fost fredonată de toţi.

Totuşi surpriza serii a fost numărul de "Blues Brothers" interpretat de Feli şi Nicolai Tand. Dacă de la Feli aveam aşteptări, ei bine şi Stand s-a autodepăşit cu mult, la nivel muzical. Cei doi nu erau cel mai bine cotaţi, dar au primit un bonus de la Aurelian Temişan, de 100 de puncte, care le-a adus victoria. "Everybody Needs Somebody to Love" a fost piesa interpretată. Energia, dansul şi întreg momentul a meritat marele premiu.

Iată clasamentul final al galei 6 Te Cunosc de Undeva:

  • LOCUL 1: Feli și Nicolai Tand
  • Locul 2: Connect-R și Shift
  • Locul 3: Eliza și Cosmin Natanticu
  • Locul 4: Emilian și WRS
  • Locul 5: Sore și Emma de la Zu
  • Locul 6: Jo și Liviu Teodorescu
  • Locul 7: Emi și Cuza
  • Locul 8: Rona Hartner și Johny Romano
Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Natanticii au câştigat a doua gală Te Cunosc de Undeva sezonul 18

A doua gală a emisiunii Te Cunosc de Undeva a fost transmisă de Antena 1 pe 17 septembrie 2022 şi am avut câteva surprize în show. Emi şi Cuza au avut o provocare uriaşă în faţă, iar Eliza şi Cosmin Natanticu au surprins pe toată lumea cu energia lor şi intrigile, reuşind să câştige ediţia.

Publicat

pe

Te Cunosc de Undeva Eliza Natanticu sezonul 18
Te Cunosc de Undeva Eliza Natanticu sezonul 18 │ FOTO: Antena 1

8 cupluri de vedete s-au aruncat din nou în joc, de această dată cu noi perechi de concurenţi faţă de sezonul trecut. În emisiunea transmisă de Antena 1 de la ora 20:00 îi vedem pe Connect-R şi Shift, Feli şi Nicolai Tand, Jo şi Liviu Teodorescu, Eliza şi Cosmin Natanticu, Emilian şi WRS, dar şi pe Rona Hartner şi Johny Romano, Sore şi Emma de la ZU, alături de Emi şi Cuza. Juraţii sunt aceiaşi: Ozana Barabancea, Andreea Bălan, Cristi Iacob şi Aurelian Temisan.

Emilian şi WRS au deschis seara, transformându-se în Lou Bega pentru un "Mambo Nr 5" ca la carte. Nu şi-au depăşit totuşi reprezentaţia din episodul trecut, când au făcut senzaţie în rol de dublu Freddie Mercury. Îi vom vedea în rol de Beyonce ediţia următoare.

Eliza şi Cosmin Natanticu au fost transformaţi în Cardi B şi J. Balvin, cu piesa "I Like It". Eliza a păstrat energia lui Cardi pe parcursul emisiunii, reuşind să câştige de partea să juraţi şi concurenţi. Natanticu a avut ceva probleme cu "perucă" care a stat mai mult desprinsă pe parcursul emisiunii, dar a fost la fel de energic.

Feli şi Nicolai Tand au fost de nerecunoscut în rolul lui Ami şi Grasu XXL, cu piesa "Deja Vu". Feli a interpretat preferat partea sa muzicală, dovedind versatilitatea pentru care este cunoscută, în vreme ce Tand a fost puţin sabotat de accentul său.

Emi şi Cuza au avut cea mai grea provocare din a doua gală Te Cunosc de Undeva sezonul 18, fiind nevoiţi să înveţe 4 pagini de versuri în arabă pentru a interpretat o piesă care a cucerit toate cluburile din România, "Boshret Kheir". A fost un adevărat ghinion la ruletă, dar cumva cei doi au reuşit să înveţe track-ul lui Hussain Al Jassmi.

Pe parcursul serii am mai văzut transformări în James Brown de la Connect-R şi Shift, în vreme ce Sore şi Emma ne-au adus un "Free Your Mind" că la carte. Rona Hartner şi Johny Romano au fost Sonny şi Cher pentru câteva minute, fiind foarte înduioşători.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2022 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending