Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Dream Theater vine la București în mai 2022; Vezi programul și regulile de acces

Formația Dream Theater va ajunge la Arenele Romane din București pe 29 mai 2022, în cadrul turneului "Top Of The World Tour - Europe 2022", pentru a prezenta live publicului din România noul produs discografic "A View From The Top Of The World". Invitatul special în cadrul turneului este artistul canadian Devin Tonwsend. Consultă programul și regulile de acces.

Publicat

pe

Concert Dream Theater la Arenele Romane pe 20 mai 2017

Chiar și după sute de spectacole, peste 15 milioane de discuri vândute, două nominalizări la premiile Grammy și aproape patru decenii împreună, Dream Theater continuă să surprindă cu noi materiale discografice. Așa se întâmplă și cu "A View from the Top of the World", album care deja se bucură de interes din partea fanilor. Discul va fi promovat în cadrul concertului de la București, de pe 29 mai 2022.

Programul evenimentului:

  • Acces public: 18:00
  • Devin Townsend: 19:30 - 20:30
  • Dream Theater: 20:45 - 22:45

Reguli de acces la concertul Dream Theater de pe 29 mai 2022, la Arenele Romane din București:

Copiii cu vârsta până în 7 ani au acces gratuit – cu însoțitor posesor de bilet valabil.

Copiii cu vârsta peste 7 ani și până în 16 ani au nevoie de bilet la preț întreg și de însoțitor.

Biletul este valabil în format electronic, descărcat de pe email direct pe telefonul mobil sau printat la o rezoluție bună pentru scanarea cu ușurință a codului QR și implicit a permite accesul în locația evenimentului.

Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toata durata concertului.

Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă.

Nu înstrăinați biletul în forma fizică sau electronică și nu trimiteți către alte persoane emailul prin care ați ajuns în posesia biletului, deoarece doar prima persoană care prezintă în ziua evenimentului un cod de bilet valabil va avea acces la eveniment. AmBilet.ro și organizatorii nu vor despăgubi persoanele care prezintă bilete ce nu sunt valabile, scanate în prealabil și care au permis accesul unei alte persoane la eveniment.

Deținătorul biletului este obligat să respecte toate regulile impuse de legislația în vigoare în ceea ce privește organizarea de evenimentele, inclusiv a controlului corporal făcut de către organele de securitate abilitate pentru accesul în locația evenimentului.

La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de către agenții de securitate

Biletele din zona Golden și Tribună vor fi preschimbate la acces cu brățări ce trebuie purtate pe toată perioada evenimentului. Ruperea sau deteriorarea acestora duce automat la excluderea din aceste zone speciale de eveniment.

Organizatorii informează publicul participant că spectacolul poate include lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

Este interzis accesul în zona de concert cu:

  • sticle, conserve;
  • mâncare sau băuturi de orice fel;
  • artificii, arme, obiecte periculoase;
  • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
  • umbrele (în caz de ploaie vă rugăm să folosiți pelerinele);
  • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil);
  • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
  • animale de companie;
  • persoanele cu probleme de ordin medical sunt rugate să dețină asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

*Organizatorii nu stochează și nu păzesc obiectele interzise prezentate în lista de mai sus (reținute la acces), pe durata evenimentului.

Jetoane pentru băuturi și alimente:

  • Produsele de la bar (apă, suc, alcool) se pot achiziționa doar cu jetoane (în valoare de 10 lei) ce pot fi achiziționate din interiorul locației. Jetoanele nu sunt returnabile.
  •  În zona evenimentului organizatorii au pregătit o zonă specială pentru produse fast food.

Bilete la concertul Dream Theater de la Arenele Romane:

  • Prețul biletelor variază între 1300 lei și 159 lei, în funcție de categorie și perioada de achiziție. Pentru mai multe detalii legate de bilete, consultați agenda InfoMusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 29 mai 2022

Dream Theater

Loc
Arenele Romane
Comentează

Industria muzicala

Toboşarul Mike Portnoy a revenit la Dream Theater

Unul dintre cei mai apreciaţi toboşari din lume, Mike Portnoy s-a alăturat din nou trupei Dream Theater. El revine la uriaşii metalului progresiv, reunindu-se cu foştii colegi, chitaristul John Petrucci şi basistul John Myung.

Publicat

pe

Dream Theater reunit cu Mike Portnoy 2023
Dream Theater reunit cu Mike Portnoy 2023 │ FOTO: Dream Theater dreamtheater.net

Trio-ul compus din Petrucci, Myung şi Portnoy a format Dream Theater de altfel în 1985. Asta se întâmpla la Colegiul de Muzică Berklee şi li se alăturau şi solistul James LaBrie şi clăparul Jordan Rudess. Pe lângă reunirea cu toboşarul, Dream Theater a anunţat că intră în studio pentru a lucra la albumul cu numărul 16.

E primul cu Portnoy de la cel din 2009, "Black Clouds & Silver Linings". El a fost înlocuit de Mike Mangini în 2010, iar în perioada în care a bătut la tobe pentru grup a obţinut şi un premiu Grammy alături de colegi. Portnoy a fost la un concert Dream Theater ca spectator în iulie 2023, iar toboşarul de 56 de ani dădea semne de apropiere de foştii colegi de atunci.

Era doar al doilea concert DT la care asista, după cel din martie 2022 de la Beacon Theatre în New York. Pur şi simplu nu avusese ocazia să îşi vadă trupa din postura de spectator şi a postat în social media selfie-uri din culise cu colegii.

Colaborările nu au lipsit totuşi, Mike Portnoy bătând la tobe pe albume solo ale lui Petrucci. Jordan Rudess a colaborat cu toboşarul pe proiectul muzical Liquid Tension Experiment în 2020.

În anii în care a părăsit Dream Theater, Mike Portnoy a surprins pe toată lumea alăturându-se tinerei trupe Avenged Sevenfold. A colaborat şi cu Twisted Sister. Portnoy, care cofondase trupa cu 38 de ani în urmă a părăsit-o brusc în septembrie 2010, în vreme ce se afla în turneu cu Avenged Sevenfold.

Au existat voci din industrie care citau disensiuni în Dream Theater şi dispute între Petrucci şi Portnoy. Cu toate acestea, cu 3 ani în urmă Petrucci îşi lansa al doilea album solo, "Terminal Velocity", pe care Mike apărea la tobe şi Dave LaRue la bas.

Petrucci era de abia la al doilea album solo, după "Suspended Animation" din 2005. În interviurile din ultimul an Mike Portnoy oferise doar indicii că ar fi gata de un show aniversar de 40 de ani în 2025, ca un "hired gun" şi atât. Se pare totuşi că vrea mai mult de atât.

Citește în continuare

Trending