Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă coverul lui Duncan Laurence după hitul "Take My Breath Away" - AUDIO

Duncan Laurence, câștigătorul Eurovision 2019, a lansat un nou single, intitulat "Take My Breath Away". Piesa este un cover al hitului intepretat de trupa Berlin.

Publicat

pe

Duncan Laurence
Duncan Laurence │ FOTO: PR / Universal Music România

Duncan Laurence a luat cu asalt lumea pop în 2019, când piesa "Arcade" i-a adus trofeul Eurovision. Melodia a depășit, între timp, un miliard de stream-uri, Duncan revenind acum cu un single de impact. Artistul ne invită în lumea sa puternică, pătată de lacrimi, dar plină de farme, lansând un cover după o piesă extrem de iubită - "Take My Breath Away".

"În momentul în care am auzit că va avea loc o continuare a "Top Gun", "Take My Breath Away" mi-a fost blocat în cap. Întotdeauna mi-a plăcut atât de mult cântecul acela. În timp ce mă pregătesc pentru următorul capitol al muzicii mele, mi s-a părut cu adevărat minunat să fac un cover după o melodie clasică. Sper să vă placă!", a declarat Duncan despre noua piesă.

Visualizer: Duncan Laurence - Take My Breath Away

Cântecul în sine este interpretarea lui Duncan pe melodia scrisă de Giorgio Moroder și Tom Whitlock pentru filmul "Top Gun" din 1986, interpretata de trupa americană Berlin. A câștigat Premiul Academiei pentru Cel mai bun cântec original, precum și Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun cântec original în 1986. Cântecul a fost un hit global, atingând o poziție de top 3 în topurile din SUA, Marea Britanie, Germania (Vest), Canada, Țările de Jos, Franța, Australia, Belgia, Spania, Suedia, Elveția și multe alte țări.

Berlin - "Take My Breath Away" (Official Video)

Născut în 1994 în Spijkenisse, Duncan Laurence, pe numele real Duncan de Moor, a copilărit în Hellevoetsluis, un orășel micuț din sudul Olandei. Deși muzica nu era unul dintre domeniile populare ale zonei, Duncan și-a urmat instinctul artistic încă de mic. La 16 ani, Duncan a câștigat un show de talente care i-a permis înregistrarea primului său demo. Ulterior s-a înscris la The Rock Academy din Tilburg, unde s-a dezvoltat ca artist, compozitor și producător.

În 2014, a participat la un nou concurs de talente, respectiv Vocea Olandei. În cadrul acestui show a reușit să avanseze până în semifinale, popularitatea câștigată în cadrul concursului oferindu-i noi oportunități pe plan muzical.

Piesa "Arcade", ce i-a adus 492 puncte și trofeul Eurovision în 2019, este compusă de el împreună cu Joel Sjöö și Wouter Hardy. Melodia a câștigat grație votului publicului, specialiștii plasând-o pe locul al treilea.

Trending