Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Cine a câştigat One True Singer România şi cum a fost primul sezon

Sosirea HBO Max în România a adus în martie şi un nou show de talente pe plan local, One True Singer. Pe parcursul a 10 episoade am urmărit 14 concurenţi intraţi într-o vilă spaţioasă, cu toate echipamentele necesare şi producătorii care să îi ajute să îşi şlefuiască identitatea artistică. În acest articol aflaţi cine a câştigat şi cum a decurs finala.

Publicat

pe

One True Singer Finala 2022
One True Singer Finala 2022 │ FOTO: HBO Max

Pe 27 mai 2022 a apărut episodul final din primul sezon One True Singer. În finală au ajuns 4 artişti: Erika, Dreea, Rareş şi Sonia. Asta după ce în semifinală am pierdut doi mari favoriţi, pe Adrian şi pe Iulian. Juriul acestui show de pe HBO MAX e alcătuit din Bruja, Şerban Cazan, Alex Cotoi şi Alina Eremia. Au fost şi episoade speciale în care juraţii au fost înlocuiţi cu nume precum Feli, Bromania, EMAA. Prezentatori au fost Selly şi Grasu XXL.

Concurenţii au trecut prin probe de cântat, şedinţe de photo shooting, au sărit din avion pentru o poză perfectă, au pozat cu şerpi şi au încercat coregrafii cu Emil Rengle. Au fost nevoiţi să pună la cale un concert de la zero şi să îl promoveze într-un sătuc, să îşi creeze o identitate unică în social media şi un stil vestimentar aparte. S-a creat şi piese originale şi EP-uri în studio cu oamenii de la Global Records.

Până la urmă în marea finală s-a luptat la sânge, cu probe dificile, ce au inclus interpretarea aceleiaşi piese cover de către toţi cei 4 finalişti, cu un aranjament scenic gândit chiar de concurenţi. A fost aleasă piesa Deliei, "Rămâi", iar Dreea a avut o interpretare pe stilul lui Bruja, dar peisajul şi rochia mânjită de sânge parcă nu se alinia cu versurile piesei. Rareş a avut o abordare mai romantică şi o super coregrafie a dansatoarei sale.

Sonia a impresionat prin voce la proba de compoziţie proprie, dar a fost la două probe pe lângă beat, fiind penalizată de juriu şi eliminată prima. Erika a fost eliminată apoi, ea fiind cucerită de emoţii şi văzută de unii un soi de "personaj negativ" al sezonului 1, fiind foarte vocală şi percepută ca arogantă şi bârfitoare pe seama altor concurenţi. Dreea, la doar 19 ani are un potenţial uriaş, începând în show cu un vibe reggae şi terminând ca o divă rock gata să fie un star incontestabil. Vocea sa răguşită plus candoarea, modestia pot să o ducă departe.

Rareş a fost totuşi marele câştigător, având o sensibilitate aparte şi reuşind să se rupă de imaginea de "Motans 2". Câştigătorul primeşte 50.000 de euro şi un contract cu Global Records. Rareş e apreciat pentru modul în care îi tremura vocea, pentru abilităţile sale vocale, expresivitate şi look-ul de One Direction. Are şi o personalitate timidă, modestă şi o seriozitate în ceea ce face.

Cel mai bun lucru la acest show e că a acoperit şi alte elemente cerute unui artist, nu doar vocea, ci pachetul complet, de la coregrafie la social media şi abilitatea de a poză pentru camere.

Mai toţi concurenţii care au participat în fazele superioare au deja piese scoase şi o voce memorabilă care a ieşit poate prea devreme din show a fost cea a lui Robert.

Lifestyle

Alina Eremia s-a logodit - FOTO

Alina Eremia și partenerul său, Edi Barbu, au trecut la următorul nivel al relației amoroase și s-au logodit. Artista a publicat câteva imagini cu inelul, pe care te invităm să le vezi și tu în articol.

Publicat

pe

Alina Eremia în documentarul "În Zadar"
Alina Eremia în documentarul "În Zadar" │ FOTO: captură YouTube / Alina Eremia

Alina și Edi și-au început povestea de dragoste în urmă cu opt ani. S-au cunoscut la sală, fiind una dintre pasiunile lor comune. Lucrurile au evoluat, s-au îndrăgostit, iar acum sunt pregătiți să își construiască "oficial" un viitor împreună.

Relația lor s-a bucurat de discreție, Edi nefiind o persoană publică. Cu toate acestea, Alina Eremia și-a ținut la curent fanii cu imagini din vacanțele petrecute alături de iubitul său, piese ce au fost inspirate de relația lor, dar și de un videoclip muzical în care apar împreună - "Noi".

Acum, cu ocazia cererii în căsătorie, artista a dezvăluit public fericita veste. Mai mult, a publicat și câteva fotografii cu inelul de logodnă, adăugând: "DA! Happy birthday, love!"

Alina Eremia și-a început cariera la o vârstă fragedă, iar la acest moment este una dintre cele mai apreciate artiste din industria muzicală românească. Cântecele și colaborările ei au fost întotdeauna în topuri, iar printre cele mai bune hituri ale Alinei includem "Cum se face", "A fost o nebunie", "În dreapta ta", colaborarea cu Vescan, "Tatuaj" și "Noi". În 2021, Alina a lansat cel de-al doilea album al său, "Déjà Vu", care a primit titlul de Best Album la The Artist Awards 2021. În acest an, Alina a lansat EP-ul "Metamorphosis", pentru care a experimentat noi sunete și a colaborat cu nume precum Sak Noel, Ilkan Gunuc, Arem Ozguc și Arman Aydin.

Printre cele mai recente piese lansate de cântăreață se numără "Nu te mai aștept" și "Dans".

Citește în continuare

Industria muzicala

Women in Music Romania dă startul celei de-a doua ediții "HerStory"

Pe 25 ianuarie, Women in Music Romania dă startul celui de-al doilea sezon "Her Story" la Cărturești Modul. Programul își propune să aducă în prim plan poveștile unor femei de succes din diverse domenii, începând cu industria muzicală și extinzându-se din acest an și în alte sectoare: industria filmului, televiziune, comunicare, antreprenoriat.

Publicat

pe

A doua ediție Women in Music Romania
A doua ediție Women in Music Romania │ FOTO: Women in Music Romania

Prin seria de evenimente începută anul trecut, Women in Music Romania a creat o platformă dedicată femeilor remarcabile din diverse domenii, începând cu industria muzicală și extinzându-se din acest an către alte sectoare. Cel de-a doua ediție a inițiativei "HerStory" prezintă încă șase femei de succes. Prima invitată este Sonia Nechifor, fondatoarea agenției de comunicare Comm'ON, care o va avea ca moderator pe realizatoarea TV, Ionela Năstase.

"Și în acest an continuăm să aducem în prim plan poveștile captivante ale acestor femei, construind un pod între domenii variate și oferind oportunitatea de a cunoaște și aprecia contribuțiile lor notabile. Ne propunem să subliniem nu doar diversitatea impactului feminin, ci și să inspirăm schimbări și colaborări între domenii aparent diferite. Astfel, HerStory devine un catalizator pentru conectarea și îmbogățirea comunității prin prezentarea unui tablou autentic al poveștilor si succeselor feminine", a declarat Carina Sava, fondatoarea Women in Music Romania.

Program evenimente #Her Story - Women Shaping the Narrative:

25 ianuarie - Invitată: Sonia Nechifor, Managing partner Comm' ON
Moderator: Ionela Nastase, TV Host

26 februarie - Invitată: Oana Gheorghiu, Vicepreședintă, Membră fondatoare "Dăruiește viață"
Moderator: Paula Herlo, ProTV

21 martie - Invitată: Monica Munteanu, Director General Strategic Events & Communication
Moderator: Emma Stefan, ​​Radio ZU

18 aprilie - Invitată: Oana Giurgiu, Producător Libra Film Productions
Moderator: Carla Teaha, Regizoare, jurnalistă Radio Guerilla

16 mai - Invitată: Diana Munteanu, Head of Label Global Records
Moderator: Lucia, Artistă

18 iunie - Invitata: Alina Eremia, Artistă
Moderator: Ana Moga, Kiss FM

RECOMANDARE: Carina Sava, inițiatoarea Women in Music Business Mentorship: "Industria noastră avea nevoie de acest program" - INTERVIU

Citește în continuare

Concerte & turnee

Chase & Status, Mahmut Orhan, Netsky se numără printre artiștii adăugați în lineup-ul Massif 2024

Festivalul Massif a anunțat noi artiști care vor ajunge în Poiana Brașov, în perioada 14-17 martie 2024. Organizatorii sunt hotărâți să transforme această destinație montană în locul ideal pentru toți cei care sunt în căutare de experiențe memorabile.

Publicat

pe

Ian la Massif 2023 in Poiana Brasov

Pentru cea de-a doua ediție, organizatorii Massif adoptă o abordare îndrăzneață, îmbinând cele mai tari activități montane cu diversitatea de genuri muzicale. Primului val de artiști anunțat la sfârșitul anului trecut i se adaugă acum alte nume celebre din industria muzicală. Este vorba despre Chase & Status, Mahmut Orhan, Netsky și Valeron. Alături de ei, cei mai apreciați artiști români se alătură lineup-ului, precum Puya, CTC, Deliric x Silent Strike, Dirty Nano, Grasu XXL, HVNDS, Șuie Paparude și The HollyGood Gang.

Chase & Status, una dintre trupele britanice de succes ale ultimelor decenii, s-a bucurat de recunoaștere la nivel global și a câștigat milioane de fani. Trupa a luat naștere în 2003, iar membrii Saul Milton (Chase) și Will Kennard (Status) au reușit să cucerească scena muzicală cu hit-uri precum "Time", "End Credits" sau colaborarea de succes cu Tom Grennan, "All goes Wrong". Transformându-și pasiunea pentru cultura rave într-o carieră remarcabilă, muzicienii au construit un palmares impresionant care include spectacole live explozive și proiecte care i-au consacrat la nivel internațional.

Mahmut Orhan este DJ și producător de origine turcă. Succesul său pe plan internațional a venit odată cu piesa instrumentală "Age of Emotions" în 2015, iar popularitatea sa a crescut în 2016 odată cu hit-ul "Feel", în colaborare cu Sena Şener, care a dominat topurile muzicale în mai multe țări, inclusiv în România. Mahmut Orhan a continuat să atragă atenția cu remixul "Game of Thrones" sau cu piesa "Save Me" alături de artista româncă Eneli.

De la nominalizarea la categoria "Best Upcoming Producer", la Drum & Bass Arena Awards, în doar câteva luni de la prima sa lansare în 2010, până la a primi onoarea de a fi ales ambasador muzical al echipei olimpice belgiene și a primi în 2015 Premiul Cultural Flemish pentru muzică, devenind primul DJ și producător care primește această recunoaștere, Netsky continuă să urce fără piedici în clasamentul internațional.

Valeron este recunoscut ca fiind cel mai apreciat DJ din insula Mykonos, aducând un plus de savoare scenei muzicale locale prin melodiile lui deep house și electronic. A devenit fondatorul casei de producție Bercana Music și a lansat două albume, "Amare" și "Aigaio". Ceea ce face Valeron special este modul în care îmbină instrumentele tradiționale grecești cu ritmurile electronice. Prin contribuțiile sale, Valeron aduce un suflu proaspăt și inovator în peisajul muzical din Mykonos, creând o legătură unică între tradiția grecească și sunetele moderne electronice.

Prețuri abonamente Massif 2024

  • Abonamentele pentru Massif 2024 se găsesc online, la prețuri cuprinse între 59 euro (+taxe) și 149 euro (+taxe). Sunt disponibile și bilete pe zi, la prețul de 27 de euro (+taxe). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending