Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Celelalte Cuvinte a lansat piesa "Muza Mea", o baladă atemporală - AUDIO

Trupa Celelalte Cuvinte a lansat încă un single nou în 2022, "Muza Mea". Este o baladă atemporală, care sună bine atât la foc de tabără, cât şi pe scenă, în faţa unui public numeros. Îmbinarea chitării acustice cu cea electrică face senzaţie.

Publicat

pe

Celelalte Cuvinte fotografie oficiala 2022
Celelalte Cuvinte fotografie oficiala 2022 │ FOTO: Celelalte Cuvinte

Piesa "Muza Mea" a debutat pe 6 mai 2022 şi este încă un single de pe noul album al formaţiei "Celelalte Cuvinte". El este intitulat "Clepsidra fără nisip" şi a fost deja prefaţat de piesa "Nesupus", la început de an. Grupul a ţinut un concert aniversar de 40 de ani de activitate la Club Quantic pe 21 martie 2022 şi trăieşte un moment special în evoluţia carierei sale. Discografia sa începe în 1984 cu "Formaţii Rock #8" şi continuă cu LP-ul "Celelalte Cuvinte" din 1987.

Ultimul LP lansat a fost "Electric Live", concert aniversar de 30 de ani de la Sala Palatului din Bucureşti, datând din 2019. Revenind la noul single, "Muza Mea" este o piesă blândă, elegantă, cu o voce caldă şi care începe molatec, cu două chitare care se îmbină plăcut, acustica şi electrică. Spre final riff-urile devin ceva mai dure şi piesa se animă, alături de percuţia ritmată din fundal.

Formaţia a mai lansat în 2022, pe 1 aprilie şi melodia "Plecând încet", de pe acelaşi nou album aşteptat în 2022.

Oficial, povestea Celelalte Cuvinte debuta în 1981 la Timişoara. Grupul îi are acum în componenţă pe Călin Pop, Marcel Breazu, Leontin Iovan, Marius Pop, Ovidiu Roşu. Au colaborat şi cu Tiberiu Pop şi Radu Manafu şi a făcut senzaţie prin colaborarea cu Florian Pittiş pe piesa "Fără Cuvinte". Deşi în general această trupă este una heavy metal, a cochetat şi cu alte genuri, precum doom metal pe albumul "Armaghedon". Influenţe ale sale se simt şi pe albumul "Destin" al trupei Cargo.

Ulterior avea să vină o cochetare cu rock-ul alternativ în albumul "Ispita". În 2011 formaţia concerta în faţa a peste 4000 de spectatori la Sala Palatului, aniversând 30 de ani de activitate.

Comentează

Trending