Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Brigitte Bardot revine pe micile ecrane într-un viitor documentar

Actrița, cântăreața și activista Brigitte Bardot devine subiectul unui documentar regizat de Alain Berliner. Pelicula va fi supravegheată și narată de însăși Bardot. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Brigitte Bardot în "Tu veux ou tu veux pas"
Brigitte Bardot în "Tu veux ou tu veux pas" │ FOTO: captură YouTube / Brigitte Bardot www.youtube.com

Alain Berliner, care a regizat filmul "Ma vie en rose", nominalizat la BAFTA și câștigătorul unui Glob de Aur, pregătește un documentar despre celebra Brigitte Bardot. Intitulat "Bardot", proiectul se află în stadiul de pre-producție. Documentarul este produs de Julien Loeffler, James Kermack și James Barton-Steel de la Featuristic Films, în echipă cu Nicolas Bary de la TimpelPictures.

Potrivit Variety, filmul îi va oferi lui Bardot o oportunitate de a vorbi deschis despre viața ei și de a revizui cauze importante, cum ar fi locul femeilor în societate, bunăstarea animalelor, defrișarea și încălzirea globală. Documentarul va îngloba secvențe și fotografii nemaivăzute până acum, precum și muzică din anii 1950 și 1960.

Brigitte Bardot și-a început cariera de actorie în 1952 și a obținut recunoașterea internațională pentru rolul din "And God Created Woman", lansat în 1956. Bardot a câștigat un premiu David di Donatello pentru cea mai bună actriță străină în 1961 pentru "The Truth" și a jucat în filmul lui Jean-Luc Godard din 1963 - "Le Mépris". Pentru rolul din "Viva Maria!" de Louis Malle (1965) a fost nominalizată la premiul BAFTA pentru cea mai bună actriță străină.

Brigitte Bardot s-a retras din showbiz în 1973. Portofoliul său artistic însumează apariția în mai multe musical-uri, roluri în 47 de filme și înregistrarea a 60 de cântece. A fost distinsă cu Legiunea de Onoare în 1985. După ce s-a pensionat, a devenit activistă pentru drepturile animalelor și a creat Fundația Brigitte Bardot.

Trending