Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Asking Alexandria cântă cu Within Temptation pe piesa "Faded Out"

Colaborarea finalului de primăvară este cea dintre Asking Alexandria şi Within Temptation, pe piesa "Faded Out". Nu ştiam că vocea lui Danny Worsnop putea suna aşa bine alături de cea a lui Sharon Den Adel. Melodia se ascultă în articol, unde găsiţi şi un videoclip în care apar ambele trupe.

Publicat

pe

Videoclip Asking Alexandria Within Temptation Faded Out
Videoclip Asking Alexandria Within Temptation Faded Out │ FOTO: Asking Alexandria

Asking Alexandria lansase deja piesa "Faded Out" cu ceva vreme în urmă, dar acum a refăcut track-ul astfel încât să o includă şi pe Sharon Den Adel, solista Within Temptation. Această compoziţie va apărea pe coloana sonoră a filmului "The Retaliators", o creaţie Better Noise care apare în toamna lui 2022. Câteva momente sunt memorabile în această piesă. Începem cu acea chiară care "miaună" foarte plăcut pentru urechile noastre, amintind de un sample de dubstep.

Apoi e porţiunea când Sharon intră total neaşteptat pe piesă, cu estetica unui star rock din anii '80. Şi nu uităm de partea în care Danny Worsnop pare a îşi pierde respiraţia după ce accelerează flow-ul foarte mult. Îl auzim şi cu vocalize lungi şi cântat curat mai mult decât de obicei. În clip apare o relaţie disfuncţională, în care doi parteneri trăiesc o relaţie complet alienată de lumea normală.

Clipul a fost regizat de Michael Lombardi şi este un derivat din popularul serial Apple TV+, "Severance". Acolo o serie de personaje trăznite au o operaţie pe creier, care le separa eu-ul de la muncă de cel de acasă.

Asking Alexandria se află acum în turneu în Statele Unite alături de trupă nominalizată la Grammy Nothing More. Grupul britanic a lansat recent EP-ul "Never Gonna Learn", denumit după al doilea single de pe albumul său apreciat din 2021, "See What's On th eInside". A lansat şi o piesă în colaborare cu Maria Brink, solista trupei In This Moment.

Within Temptation a lansat în 2021 piesa "Shed My Skin", după ce lansase "The Purge", iar pe ambele a inclus elemente de rock alternativ şi multiple influenţe electronice. Grupul olandez de metal simfonic a lansat ultimul album în 2019, "Resist" combinând metal-ul alternativ cu cel simfonic. Formaţia este aşteptată pe 26 august la festivalul WTF - Way Too Far Rock Festival 2022 la Bistriţa, alături de Gotthard, Evergrey, Dirty Shirt, Implant pentru Refuz.

Albume noi

Asking Alexandria a lansat EP-ul "Dark Void"

Mărturisesc că odată cu EP-ul lansat de Asking Alexandria la început an 2024, am aflat şi ceva nou despre trupa. Şi anume a fost fondată în... Dubai. Ce piese noi ne propune EP-ul "Dark Void" şi care e treaba cu Dubai aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta album Asking Alexandria Dark Void EP
Coperta album Asking Alexandria Dark Void EP

Anul 2024 a început cu trupa britanică Asking Alexandria lansând EP-ul "Dark Void". Asta deşi în 2023 primisem un LP complet nou, "Where Do We Go From Here?", care a sosit prin Better Noise Music. EP-ul a apărut pe 12 ianuarie 2024 pe platformele digitale şi include 5 piese, printre care şi versiunea originală de "Dark Void", alături de un radio edit nou, o versiune de pian şi una remixata de Sullivan King.

Track-ul face referire la probleme mentale, precum depresie, anxietate şi singurătate. Versurile sunt şi despre tăria de a te confrunta cu toţi aceşti demoni interni.

Lansarea nu a venit ca o coincidenţă, a fost aleasă special vinerea de dinainte de Blue Monday. Blue Monday este cea mai deprimantă zi din an, 15 ianuarie în 2024. E ziua cea mai deprimantă din an, de obicei a treia zi de luni din ianuarie. Pe EP-ul cel nou se mai află şi melodia cu influenţe electronice, "Nothing Left", care a primit şi un lyric video proaspăt, pentru a sărbători materialul nou lansat.

În 2023 Asking Alexandria a lansat al optulea său album din discografie, "Where Do We Go From Here?", care include hitul sau de la posturile de radio rock din vest, "Psycho". E un material produs şi mixat de către Matt Good, care a colaborat cu From First to Last, trupă de metal a lui Sonny Moore, cunoscut mai bine sub numele de DJ Skrillex. A mai lucrat şi cu Hollywood Undead.

Discul a strâns 43 de milioane de stream-uri de la debut. Trupa a avut şi momente grele acum jumătate de deceniu, când l-a înlocuit pe solistul Danny Worsnop, plecat să înceapă o carieră solo. El a revenit între timp în trupă, unde colaborează cu Ben Bruce (chitara), Cameron Liddell (chitara ritm), Sam Bettley (bas) şi James Cassells (tobe).

Ben Bruce a format Asking Alexandria în Dubai în 2006, având membri complet diferiţi. Mutarea în UK venea în 2008.

Citește în continuare

Trending