Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Asking Alexandria cântă cu Within Temptation pe piesa "Faded Out"

Colaborarea finalului de primăvară este cea dintre Asking Alexandria şi Within Temptation, pe piesa "Faded Out". Nu ştiam că vocea lui Danny Worsnop putea suna aşa bine alături de cea a lui Sharon Den Adel. Melodia se ascultă în articol, unde găsiţi şi un videoclip în care apar ambele trupe.

Publicat

pe

Videoclip Asking Alexandria Within Temptation Faded Out
Videoclip Asking Alexandria Within Temptation Faded Out │ FOTO: Asking Alexandria

Asking Alexandria lansase deja piesa "Faded Out" cu ceva vreme în urmă, dar acum a refăcut track-ul astfel încât să o includă şi pe Sharon Den Adel, solista Within Temptation. Această compoziţie va apărea pe coloana sonoră a filmului "The Retaliators", o creaţie Better Noise care apare în toamna lui 2022. Câteva momente sunt memorabile în această piesă. Începem cu acea chiară care "miaună" foarte plăcut pentru urechile noastre, amintind de un sample de dubstep.

Apoi e porţiunea când Sharon intră total neaşteptat pe piesă, cu estetica unui star rock din anii '80. Şi nu uităm de partea în care Danny Worsnop pare a îşi pierde respiraţia după ce accelerează flow-ul foarte mult. Îl auzim şi cu vocalize lungi şi cântat curat mai mult decât de obicei. În clip apare o relaţie disfuncţională, în care doi parteneri trăiesc o relaţie complet alienată de lumea normală.

Clipul a fost regizat de Michael Lombardi şi este un derivat din popularul serial Apple TV+, "Severance". Acolo o serie de personaje trăznite au o operaţie pe creier, care le separa eu-ul de la muncă de cel de acasă.

Asking Alexandria se află acum în turneu în Statele Unite alături de trupă nominalizată la Grammy Nothing More. Grupul britanic a lansat recent EP-ul "Never Gonna Learn", denumit după al doilea single de pe albumul său apreciat din 2021, "See What's On th eInside". A lansat şi o piesă în colaborare cu Maria Brink, solista trupei In This Moment.

Within Temptation a lansat în 2021 piesa "Shed My Skin", după ce lansase "The Purge", iar pe ambele a inclus elemente de rock alternativ şi multiple influenţe electronice. Grupul olandez de metal simfonic a lansat ultimul album în 2019, "Resist" combinând metal-ul alternativ cu cel simfonic. Formaţia este aşteptată pe 26 august la festivalul WTF - Way Too Far Rock Festival 2022 la Bistriţa, alături de Gotthard, Evergrey, Dirty Shirt, Implant pentru Refuz.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Asking Alexandria şi-a anulat concertul din România; Află motivul

Se pare că 2023 ne aduce aproape la fel de multe anulari şi amânări de concerte ca în perioada pandemiei. După Five Finger Death Punch, Sam Smith şi câţiva artişti la SAGA, acum şi Asking Alexandria şi-a anulat concertul din România.

Publicat

pe

Poster concert Asking Alexandria Quantic 2023
Poster concert Asking Alexandria Quantic 2023 │ FOTO: Asking Alexandria

Asking Alexandria a forţată să îşi anuleze restul turneului european, după ce toboşarul, James Cassells şi-a rupt piciorul. Anunţul vine la doar o zi după ce trupa şi-a anulat concertul din Estonia din acelaşi motiv. Vestea vine după ce Five Finger Death Punch şi-a anulat concertul de la noi din cauza unor probleme cu hernia pentru solistul Ivan Moody.

Am avut parte şi de o anulare a lui Sam Smith la Summer In the City, iar la SAGA nu au mai venit Wiz Khalifa, Lil Nas X şi Sickick. Revenind totuşi la Asking Alexandria, trupa tocmai ne oferise două piese noi în iunie 2023: "Psycho" şi "Bad Blood". Ei bine nu le mai auzim pe 4 iulie 2023 în Quantic, deoarece grupul nu mai poate ajunge la noi... şi nici în alte ţări din Europa.

Iată declaraţia oficială a trupei:

După ce a văzut un alt specialist în Estonia, acesta l-a sfătuit pe James să îşi odihnească piciorul rupt. Cântatul la tobe nu este o opţiune pentru el în acest moment. Acestea fiind zise nu avem de ales şi trebuie să anulăm restul turneului european.

Grija noastră principală este de a îl pune pe James pe picioare şi şi cânte la tobe din nou fără a îi provoca daune pe termen lung. Vă mulţumim tuturor pentru toată dragostea, susţinerea şi înţelegerea în această perioadă grea. Să vă oferim aceste veşti nu e niciodată uşor, aşa că înseamnă mult pentru noi.

Între timp Asking Alexandria se pregăteşte să lanseze albumul cu numărul 8 din discografia să. Se numeşte "Where Do We Go From Here?" şi va sosi la toamnă prin casă de discuri Better Noise Music. De pe LP am ascultat single-ul "Dark Void" în luna mai, cu o revenire la rădăcinile metalcore ale grupului.

Citește în continuare

Muzică nouă

Asking Alexandria lansează două piese noi: "Psycho" şi "Bad Blood"

Asking Alexandria, trupa de rock alternativ care va cânta în România în curând a lansat două piese noi pe 16 iunie 2023. E vorba despre "Psycho" şi "Bad Blood", iar britanicii ne pregătesc şi un album complet nou, care soseşte la toamnă.

Publicat

pe

Videoclip Asking Alexandria Psycho
Videoclip Asking Alexandria Psycho │ FOTO: Asking Alexandria

Noul album de studio Asking Alexandria se numeşte "Where Do We Go From Here?" şi va sosi în această toamnă prin Better Noise Music. Primul single de pe LP a fost "Dark Void", lansat în luna mai a acestui an şi revenind la rădăcinile metalcore al formaţiei. A fost bine primit de public, cu 5 milioane de stream-uri şi 1 milion de vizualizări. Acum avem alte două single-uri noi, "Psycho" şi "Bad Blood".

"Psycho" a primit şi un videoclip oficial, care se axează pe experienţa muzicienilor din turneu. Începe cu un solo fulgerător de tobe, plus un mixaj de Slipknot light. Apoi vine şocul... trupa face muzică trap. E o abordare spre pop şi trap la care nu ne aşteptam de la solistul Danny Worsnop, dar refrenul face track-ul să sune a hit de radio. Părţile de voce cu autotune amintesc de Imagine Dragons şi 30 Seconds to Mars.

Chitaristul Ben Bruce a explicat că acest single este despre momentul când te simţi prins în propria ta minte sau într-o relaţie sau abuz de droguri sau băutură. Poate eşti blocat într-un job pe care îl urăşti, poate că te lupţi cu tine însuţi să afli de ce ai rămas la cel job, cam acestea sunt ideile din spatele piesei. E asociat ca stil cu albumul "Like a House on Fire", dar şi-a găsi loc şi pe "From Death to Destiny".

"Bad Blood" e ceva mai apropiată de Asking Alexandria clasică şi începe cu o voce blândă şi riff-uri ceva mai nervoase, dar tobele sunt la un complet alt nivel. Toboşarul pare a munci overtime pe viitorul album, cu un BPM impresionant. Şi riff-urile de chitară sunt on point şi piesa se anunţă motiv de mosh pit la viitoarele concerte, inclusiv cel din Quantic.

Ultimul album lansat de Asking Alexandria a fost cel din 2021, "See What's On the Inside", iar numele noului disc a fost anunţat de solistul Danny Worsnop la festivalul Download din UK acum o săptămână. Se vrea a fi o recapitulare a 15 ani de carieră şi o încercare de "hai să vedem ce merge acum, cum merge industria asta acum", dacă ne luăm după spusele solistului.

Grupul s-a alăturat casei de discuri Better Noise Music în 2021.

Citește în continuare

Trending