Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Primii artiști anunțați la Flight Festival 2022, evenimentul care îmbină muzica, arta și tehnologia

Flight Festival, evenimentul care îmbină muzica, arta și tehnologia revine în 2022 cu o nouă ediție. Vor fi 17 zile de experiențe inedite, ce vor reuni artiști renumiți pe scena muzicală internațională și locală, spectacole de teatru, proiecții de film, workshop-uri și evenimente axate pe inovație și tehnologie.

Publicat

pe

În 2022, Flight Festival se va desfășura în intervalul 26 august - 11 septembrie, la Aerodromul Cioca și în alte 10 locații din Timișoara.Un punct de întâlnire pentru artiști, cineaști și deopotrivă cinefili, cât și antreprenori și inovatori, Flight Festival este primul festival de edutainment din România și Sud-Estul Europei. Ultimele tendințe în materie de artă și design, proiecții de film și spectacole live de teatru, ateliere și expoziții, dar și inovații din tehnologie vor fi la dispoziția vizitatorilor timp de 17 zile.

Mixul dintre muzică – artă – tehnologie e unic pentru festivalieri, oferindu-le un spațiu polivalent, constructiv, în care se pot distra în timp ce descoperă trenduri sau cunosc alți fani interesați de aceleași dimensiuni culturale. Prin Flight Festival, conceptul de festival atinge un nou nivel: dezvoltarea personală se îmbină cu entertainment-ul într-un context interdisciplinar, în cadrul unui eveniment urban multi-venue.

"Flight Festival este mai mult decât un simplu festival de muzică: este o călătorie culturală spre multiple atracții din domeniile muzicii, artei și tehnologiei, un loc destinat distracției, unde participanții pot dezvolta noi abilități și dobândi know-how valoros. Ne-am propus să introducem conceptul de edutainment în România și să transformăm Flight Festival într-un multivers în care festivalierii descoperă lucruri noi pe beat-urile preferate, iar arta prinde viață prin tehnologie", a declarat Ovidiu Megan, fondatorul Flight Festival.

Artiștii confirmați la Flight Festival 2022:

Primul val de artiști care va urca pe scena muzicală a festivalului la această ediție a fost deja anunțat:

  • JP Cooper, unul dintre cei mai cunoscuți artiști de soul contemporani,
  • Dubioza Kolektiv – trupa de avant-garde dub rock din Bosnia, cunoscută pentru show-urile sale explozive,
  • Sigma, duo britanic de drum&bass
  • Sigala, DJ pop-dance și house din Londra, cunoscut pentru single-uri precum "Easy Love" și "Sweet Lovin’"

De asemenea, pe scenă vor urca și artiști autohtoni îndrăgiți de publicul larg:

  • Carla's Dreams
  • Zdob și Zdub
  • Subcarpați
  • The Motans
  • Grasu XXL
  • Spike

În 2021, festivalul de pe malul Begăi a reunit peste 250 de artiști și un total de 50.000 de participanți. Cele 4 scene de muzică, 20 de spectacole de teatru și multiple ateliere oferite iubitorilor dramaturgiei, 33 de proiecții de film însoțite de prezența unor personalități ale cinematografiei precum Cristian Mungiu, Irina Margareta Nistor, Florin Călinescu sau conferințele inspiraționale din domeniul inovației și tehnologiei au făcut din Timișoara o adevărată atracție turistică în ciuda provocărilor pandemiei.

Concerte & turnee

Subcarpați este cap de afiș la Oxigen Planting Festival 2024

Subcarpați și Floare de maidan, TUMBE, Ioana Milculescu și Cred Că Sunt Extraterestru vor concerta la Oxigen Planting Festival, un eveniment care îmbină plantarea de copaci cu experiența unui festival ce presupune muzică live, activități în aer liber pentru toate vârstele, artă, educație sustenabilă și food and drinks.

Publicat

pe

Subcarpați in concert la Electric Castle 2023 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Cei care vor să ajute la plantarea unei "Păduri de Caval" sunt așteptați la Șag, la 15 kilometri de Timișoara. În cele două zile de eveniment, vor fi plantați 15.000 de copaci, din speciile frasin, arțar și cireș sălbatic. Plantarea este gratuită, iar puieții și uneltele sunt puse la dispoziție de organizatori. Mai mult, cei care vor participa la acțiunea de plantare vor fi îndrumați îndeaproape de pădurari care vor întregi experiența cu sfaturi utile. Cei care doresc să participe, sunt rugați să completeze acest formular.

"Anul acesta venim cu un concept inovator împreună cu partenerii noștri de la Centrul Cultural Subcarpați de care să se bucure întreaga comunitate. Ne dorim, pe lângă muzică, să întinerim pădurea, dar să aducem și oamenii mai aproape de misiunea noastră de protejare a naturii", a declarat Victor Balaniuc, General Manager CODRU Festival.

Ce artiști urcă pe scenă la Oxigen Planting Festival

Cei care vor participa la acțiunile de plantare din cadrul evenimentului vor fi răsplătiți cu relaxare în aer liber, experiențe culinare inedite oferite de cele mai îndrăgite food truck-uri și de concerte ale unora dintre cei mai îndrăgiți artiști români. Distracția în codru va începe în cele două zile de festival cu concertele trupelor precum Subcarpați și Floare de maidan, TUMBE, Ioana Milculescu și Cred că sunt extraterestru. În ambele zile, spectacolul va fi întregit de muzică mixată de DJ.

Experiențe pentru întreaga familie la Oxigen Planting Festival

Oxigen Planting Festival este un eveniment care pune accent pe educație, sustenabilitate, artă, cultură și entertainment. Este un festival dedicat întregii familii, de aceea experiențele pe care le pune la dispoziție sunt gândite pentru toate vârstele.

Cei care iubesc sunetul autentic al cavalului românesc vor putea afla tainele acestui instrument chiar de la reprezentanții Centrului Cultural Subcarpați, în cadrul workshop-ului organizat în cele două zile. Copiii vor fi răsfățați în zona CODRU Carnival, unde se vor bucura de aventuri și jocuri creative, în cadrul cărora vor învăța mai multe despre ecologie și protejarea naturii. Alături de reprezentanţii mai multor organizații, copiii vor crea obiecte decorative din hârtie reciclată și lemn.

Citește în continuare

Muzică nouă

The Motans și Andra colaborează pentru prima dată și lansează piesa "Înapoi în viitor" - AUDIO

"Înapoi în viitor" este o explozie de emoție și pasiune, în care The Motans și Andra își unesc vocile pentru a crea o experiență muzicală inegalabilă. Melodia este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

The Motans / Andra
The Motans / Andra │ FOTO: InfoMusic

"Înapoi în viitor" a fost compusă de The Motans, Mario Fresh și Paul Iorga, care s-a ocupat și de partea de producție. Versurile piesei sunt un adevărat testament al sincerității și al vulnerabilității. Ele pătrund adânc în suflet, descriind fiecare aspect al unei iubiri care traversează timpul și spațiul.

The Motans este unul dintre cele mai de succes proiecte muzicale din ultimii ani. Artistul a debutat ]n 2026 și a ajuns repede la inima publicului cu piese precum "Versus", "Weekend", "Poem", "Jackpot", "August" sau "Înainte să ne fi născut". Lansările sale ocupă constant topurile radio, cele trei albume ale sale, "My Gorgeous Drama Queen (2018)", "My Rhythm & Soul (2020)" și "Great Expectations" s-au vândut în mii de exemplare fizice. După rezonanța EP-ului "Midnight Gems", lansat în 2023 și marcat de colaborări semnificative în peisajul muzicii urbane, The Motans a continuat cu lansarea EP-ului conceptual "Rehab". Acesta aduce o perspectivă analitică asupra temei dragostei, explorând-o prin prisma diferitelor adicții. Ultima sa colaborare, alături de Deliric, pentru piesa "București", a făcut senzație în rândul fanilor artiștilor și a intrat rapid în trending-ul YouTube.

Una dintre cele mai iubite artiste din România, cu o carieră de peste 20 de ani, 13 albume la activ, multiple piese pe #1, încoronată cu titlul de Best Romanian Act și Europe Best Female Artist la MTV Europe Awards, în 2016, Andra este un pionier în industria muzicală și o adevărată inspirație pentru perseverența și versatilitatea de care dă mereu dovadă. Sub numele său stau multiple colaborări cu nume de succes atât din România, cât și cu artiști și compozitori onorați cu Grammy-uri, precum Enrique Iglesias, David Bisbal, Descemer Bueno, Lil Eddie și mulți alții. Artista este o prezență strălucitoare și în lumea televiziunii, fiind jurat în cadrul emisiunii "Românii au talent" încă din prima ediție și experimentând acest rol și în cadrul emisiunilor "Vocea României" și "Vocea României Junior".

AUDIO: The Motans & Andra - Înapoi în viitor

Citește în continuare

Concerte & turnee

Chase & Status, Mahmut Orhan, Netsky se numără printre artiștii adăugați în lineup-ul Massif 2024

Festivalul Massif a anunțat noi artiști care vor ajunge în Poiana Brașov, în perioada 14-17 martie 2024. Organizatorii sunt hotărâți să transforme această destinație montană în locul ideal pentru toți cei care sunt în căutare de experiențe memorabile.

Publicat

pe

Ian la Massif 2023 in Poiana Brasov

Pentru cea de-a doua ediție, organizatorii Massif adoptă o abordare îndrăzneață, îmbinând cele mai tari activități montane cu diversitatea de genuri muzicale. Primului val de artiști anunțat la sfârșitul anului trecut i se adaugă acum alte nume celebre din industria muzicală. Este vorba despre Chase & Status, Mahmut Orhan, Netsky și Valeron. Alături de ei, cei mai apreciați artiști români se alătură lineup-ului, precum Puya, CTC, Deliric x Silent Strike, Dirty Nano, Grasu XXL, HVNDS, Șuie Paparude și The HollyGood Gang.

Chase & Status, una dintre trupele britanice de succes ale ultimelor decenii, s-a bucurat de recunoaștere la nivel global și a câștigat milioane de fani. Trupa a luat naștere în 2003, iar membrii Saul Milton (Chase) și Will Kennard (Status) au reușit să cucerească scena muzicală cu hit-uri precum "Time", "End Credits" sau colaborarea de succes cu Tom Grennan, "All goes Wrong". Transformându-și pasiunea pentru cultura rave într-o carieră remarcabilă, muzicienii au construit un palmares impresionant care include spectacole live explozive și proiecte care i-au consacrat la nivel internațional.

Mahmut Orhan este DJ și producător de origine turcă. Succesul său pe plan internațional a venit odată cu piesa instrumentală "Age of Emotions" în 2015, iar popularitatea sa a crescut în 2016 odată cu hit-ul "Feel", în colaborare cu Sena Şener, care a dominat topurile muzicale în mai multe țări, inclusiv în România. Mahmut Orhan a continuat să atragă atenția cu remixul "Game of Thrones" sau cu piesa "Save Me" alături de artista româncă Eneli.

De la nominalizarea la categoria "Best Upcoming Producer", la Drum & Bass Arena Awards, în doar câteva luni de la prima sa lansare în 2010, până la a primi onoarea de a fi ales ambasador muzical al echipei olimpice belgiene și a primi în 2015 Premiul Cultural Flemish pentru muzică, devenind primul DJ și producător care primește această recunoaștere, Netsky continuă să urce fără piedici în clasamentul internațional.

Valeron este recunoscut ca fiind cel mai apreciat DJ din insula Mykonos, aducând un plus de savoare scenei muzicale locale prin melodiile lui deep house și electronic. A devenit fondatorul casei de producție Bercana Music și a lansat două albume, "Amare" și "Aigaio". Ceea ce face Valeron special este modul în care îmbină instrumentele tradiționale grecești cu ritmurile electronice. Prin contribuțiile sale, Valeron aduce un suflu proaspăt și inovator în peisajul muzical din Mykonos, creând o legătură unică între tradiția grecească și sunetele moderne electronice.

Prețuri abonamente Massif 2024

  • Abonamentele pentru Massif 2024 se găsesc online, la prețuri cuprinse între 59 euro (+taxe) și 149 euro (+taxe). Sunt disponibile și bilete pe zi, la prețul de 27 de euro (+taxe). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending