Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

A murit Ray Liotta, actorul american legendar din filmul "Goodfellas"

Ray Liotta, unul dintre cei mai mari actori americani asociaţi cu filmele cu gangsteri s-a stins pe 26 mai 2022. Actorul a murit în somn în Republica Dominicană, la vârsta de 67 de ani. Acolo filma o peliculă şi se pregătea să se căsătorească. Aflaţi mai multe despre viaţă şi cariera sa în articol.

Publicat

pe

Ray Liotta in Goodfellas 1990
Ray Liotta in Goodfellas 1990 │ FOTO: Warner Bros

Ray Liotta a devenit cunoscut publicului larg prin rolul jucat în filmul "Goodfellas" în 1990, regizat de Martin Scorsese. Liotta a murit în somn, la hotelul său din Republica Dominicană, unde filma "Dangerous Waters", o nouă producţie de acţiune. Actorul era într-o perioadă ocupată a vieţii sale, după ce apăruse în prequel-ul "Clanul Soprano", "The Many Saints of Newark" în 2021 şi în acelaşi an şi în "No Sudden Move". În 2019 l-am văzut în "A Marriage Story", film care a primit un premiu Oscar în 2020 şi 5 nominalizări.

Născut pe 18 decembrie 1954 în Newark, New Jersey, pe numele său complet Raymond Allen Liotta, actorul a primit o nominalizare la Globul de Aur în 1987 pentru rolul din filmul "Something Wild". A mai apărut şi în "Hannibal" în 2002, dar şi în "Blow" alături de Johnny Depp în acelaşi an. Nu s-a ferit nici de seriale, având un rol important în "Shades of Blue" între 2016 şi 2018. A mai fost apreciat în filmele "Identity" (2003), "John Q" (2002) şi "Observe and Report" (2009).

Viaţa să începea tumultuos, Ray fiind abandonat la un orfelniat şi fiind apoi adoptat la 6 luni de către o familie mecanici şi funcţionari. Liotta avea o soră, Linda, la rândul său adoptată. În anii 2000 a avut curiozitate de a afla originile sale şi un detectiv a descoperit că era de origine scoţiană, că are o soră biologică, un frate vitreg şi 5 surori vitrege biologice.

După ce s-a mutat la New York a prins roluri în telenovele ca "Another World" şi primul său film de lung metraj a venit în 1983, "The Lonely Lady". Nimeni nu îl va uita totuşi pentru scena din baie cu drogurile din "Goodfellas" şi în general pentru energia, carisma avută în acelaşi film. Gamerii îl cunosc drept vocea lui Tommy Vercetti din jocul video din 2002 Grand Theft Auto: Vice City.

Implicarea sa în filmele cu mafia italiană i-au adus şi probleme, precum momentul când a primit un cap de cal prin poştă de la familia Sinatra. La momentul morţii sale, Ray Liotta era logodit cu Jacy Nittolo şi urma să se căsătorească cu ea în 2022.

Comentează

Trending