Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Prima Dragoste lansează EP-ul "Epigraf", o radiografie a maturizării artistei

Prima Dragoste, o tânără artistă din Republica Moldova, lansează EP-ul de debut "Epigraf". Materialul conține 5 piese ce-i poartă semnătura, fiecare melodie marcând o etapă a maturizării sale.

Publicat

pe

Prima Dragoste
Prima Dragoste │ FOTO: PR

"Epigraf" - un scurt fragment, de obicei dintr-o operă celebră, sau EP-ul de debut al Alexandrei Cebotar, ce lansează muzică sub pseudonimul Prima Dragoste. "Epigraf" cuprinde 5 piese, 5 etape ale transformării unei inimi: "Dezbrăcată de greșeli", "De ce", "O aștepți pe alta", "Sare pe obraz" și "Semnale variate".

"Piesele au fost scrise în perioade diferite. "Dezbrăcată de greșeli" este una dintre primele piese pe care le-am scris. "O aștepți pe alta" am scris-o anul trecut, în perioada zilei mele de naștere, la începutul lunii iunie, și tot atunci am înregistrat-o prima dată.

"Semnale variate" este o piesă pe care am compus-o în primăvara trecută, "furând", cumva, versuri din poeziile pe care le fac. "De ce" este scrisă în aceeași perioadă cu "Dezbrăcată de greșeli", când încă sufeream după prima dragoste, iar "Sare pe obraz" a fost compusă într-o sesiune, la studio, alături de producător", a declarat Prima Dragoste despre piesele sale.

Prima Dragoste: "Trebuie să realizăm că, uneori, viața merge înainte fără omul dat"

"Epigraf" reprezintă o radiografie a maturizării artistei și a emoțiilor ei, după cum chiar ea declară:

"Toate piesele, într-un fel, se leagă între ele. Într-adevăr, sunt toate etapele prin care treci după o despărțire. Trebuie să realizăm că, uneori, viața merge înainte fără omul dat. Eu mă regăsesc, acum, 100%, în acest EP. Înțeleg și trăiesc tot ce cânt. Înțeleg învățăturile, durerea, zâmbetele. Vreau foarte mult ca lumea să fie alături de mine și să știe că și eu le sunt alături în astfel de momente".

AUDIO: Prima Dragoste - "Epigraf" (EP-ul complet)

Alexandra Cebotar este o tânără artistă de 19 ani, din Chișinău, cu vise mari, cu un zâmbet larg și cu un scop precis: muzica ei să ajungă la inimile oamenilor. Cântăreață și compozitoare, Prima Dragoste a câștigat numeroase trofee la diferite concursuri muzicale. Artista a studiat vioara și pianul la Liceul de Muzică "Ciprian Porumbescu" din Chișinău și, până în clasa a II-a, a luat cursuri de balet și de dans sportiv.

Atunci când vine vorba despre procesul de creație al pieselor, Prima Dragoste se inspiră din propriile trăiri, emoții, experiențe și dezamăgiri. La fel ca în cazul piesei lansate astăzi, primul cântec al Alexandrei Cebotar, "Scrisoare", este compus în urma unei decepții în dragoste, din perioada liceului.

Trending