Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Pink Floyd va lansa prima piesă după decenii de pauză, pentru a susţine cauza Ucrainei

Iată reuniunea la care nimeni nu se aştepta, dar pe care toţi o doresc: Pink Floyd s-a reunit şi va lansa după decenii de pauză o piesă nouă, numită "Hey, Hey, Rise Up". Melodia este lansată pentru a susţine Ucraina invadată de Rusia, iar track-ul va debuta pe 8 aprilie.

Publicat

pe

Pink Floyd coperta Dark Side of the Moon
Pink Floyd coperta Dark Side of the Moon │ FOTO: Pink Floyd

În cadrul piesei "Hey, Hey, Rise Up" se va auzi vocea unui soldat din prima linie, Andriy Khlynyuk, care e şi membru al formaţiei ucrainiene Boombox. Este prima melodie Pink Floyd după 28 de ani şi vine pentru a ajuta şi încuraja forţele din Ucraina. Nu am mai auzit muzică nouă Pink Floyd de la albumul "The Division Bell" din 1994. Toate veniturile generate de single vor fi donate către fondul Ukraine Humanitarian Relief.

Pink Floyd a înregistrat această piesă-manifest în formula David Gilmour, Nick Mason şi Guy Pratt (bas), plus Nitin Sawhney (clape). Lipsa lui Roger Waters cântăreşte greu totuşi în această creaţie artistică, înregistrată pe 30 martie. Există şi un videoclip asociat ei, regizat de către Mat Whitecross. Iată ce a declarat David Gilmour despre această revenire după 28 de ani.

Sper că va primi susţinere şi publicitate multă. Dorim să strângem fonduri pentru asociaţiile caritabile şi umanitare şi să ridicăm moralul. Dorim să ne exprimăm suportul pentru Ucraina şi în acest mod să arătăm că majoritatea globului crede că este complet greşit ca o superputere să invadeze o ţară independentă şi democratică precum Ucraina.

Noi, ca şi mulţi alţii am simţit furia şi frustrarea acestui act, ca o ţară paşnică şi democratică să fie invadată şi să aibă locuitorii ucişi de o putere mondială importantă.

Gilmour are o noră din Ucraina şi nepoţi care duc mai departe moştenirea mamei lor, resimţind puternic drama din ţara est-europeană. Înregistrările pentru noua piesă s-au făcut în acelaşi hambar în care s-au realizat şi live stream-urile Von Trapped Family pe durata lockdown-ului. Este şi aceeaşi cameră unde s-au născut "Barn James" cu Rick Wright în 2007. Gilmour a cântat cu trupa soldatului şi solistului Khlyvnyuk în 2015, în cadrul unui concert caritabil pentru Belarus Free Theatre.

În martie Pink Floyd şi David Gilmour şi-au scos muzica de pe reţelele de streaming din Rusia şi Belarus în semn de protest.

Comentează

Trending