Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Iris - Nelu Dumitrescu a lansat piesa "Trecător" - AUDIO

Iris - Nelu Dumitrescu a lansat o nouă piesă, "Trecător", un single extras de pe viitorul album al formaţiei. Compoziţia a fost semnată de membrii trupei, iar versurile sunt scrise de către Georgeta Dumitrescu. În articol puteţi viziona un clip cu versuri pentru noul track.

Publicat

pe

Coperta single Iris Nelu Dumitrescu Trecator
Coperta single Iris Nelu Dumitrescu Trecator │ FOTO: Iris Nelu Dumitrescu

"Trecător" este o continuare a single-urilor lansate de Iris - Nelu Dumitrescu pe parcursul ultimului an. E vorba despre "Flori de Plumb", care a avut ca tematică războiul, "Timp", lansată la început de an, dar şi "Ergomaniac". În ce priveşte noua piesă, ea include versuri despre omul care îşi acceptă mortalitatea şi crede în predestinare şi divinitate. Nelu Dumitrescu cântă despre îngerul păzitor din umbră care ne ridică şi despre trăirea vieţii ca un vis.

Melodia include un pian apăsător, solo-uri în porţiunile mai accelerate şi o voce puternică pe refren. Single-ul se va regăsi pe albumul trupei "Zodiac", disponibil acum la precomanda la AVStore. Trupa are aceasta componentă:

  • Nelu Dumitrescu (tobe, membru fondator)
  • Nuțu Olteanu (chitară, membru fondator)
  • Relu Marin (claviaturi)
  • Cristi Dumitrescu (tobe)
  • Costi Sandu (voce)
  • Matei Cioca (chitara)
  • Tibi Duțu (chitara bass)

Nelu Dumitrescu a declarat următoarele despre "Trecător":

Suntem trecători, însă prezența noastră aici lasă amprente asupra lumii, amprente ce vor dăinui peste timp. O astfel de amprentă ne dorim să lăsăm și noi prin acest single și prin toate piesele de pe noul album. O amprentă în mințile și sufletele oamenilor.

Iar autoarea versurilor, George Dumitrescu are următoarea viziune asupra mesajului:

Viața este ceea ce o facem noi să fie. Timpul nostru aici e limitat și, din acest motiv, trebuie să ne ancorăm în prezent și să trăim intens fiecare moment, să ne bucurăm de ceea ce viața ne oferă și să mergem înainte. Existența noastră pe Pământ nu este în zadar, și, deși viața vine cu provocările ei, suntem construiți să învingem și să ne autodepășim.

Trupa IRIS Nelu Dumitrescu va lansa noul album în luna mai a anului 2022, marcând momentul printr-un concert de amploare în Bucureşti. Apoi va porni într-un turneu de promovare prin ţară. Datele concertelor se vor anunţa atât pe site-ul trupei, cât şi pe reţelele de socializare. Până atunci, formația a încheiat un parteneriat cu magazinul AVStore, de unde fanii trupei pot să precomande în exclusivitate albumul "Zodiac" în format de vinil sau CD, urmând să îl primească în data lansării, 13 mai 2022.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Trupa IRIS Nelu Dumitrescu lansează albumul "Zodiac"

Trupa IRIS Nelu Dumitrescu lansează un nou material de studio, intitulat "Zodiac", precum și un video cu versuri pentru melodia ce dă titlul albumului. LP-ul se lansează în format cd și vinil.

Publicat

pe

IRIS în deschidere pentru Foreigner la Sala Palatului 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"Omul, prin natura sa curioasă, dorește să aibă toate răspunsurile vieții. Misterul corpurilor cerești și influența pe care acestea o exercită asupra lumii au guvernat lumea încă din cele mai vechi timpuri. Însă, de la studiul astrologiei până la zodiacul pe care îl citim zilnic pe diverse canale media, descoperim o diferență mare.

Zodiacul capătă în zilele noastre rolul lui Zoltar și aduce vești care de care mai ridicole. Iar noi, din dorința de a afla ce ne rezervă viitorul, nu doar că ne încredem, ba chiar ne lăsăm influențați de știrile pe care le aflăm din 'celebrul' horoscop cotidian.

Și cred că facem asta pentru că vrem calea cea mai ușoară. E mai simplu când îți spune cineva că vei avea o săptămână ușoară la serviciu, când de fapt, tu ești singurul care-și poate transforma fiecare săptămână într-una ușoară. Răspunsul e mereu în noi. Nu avem nevoie de o realitate imaginată de astre cu PR bun, ci noi avem puterea să ne imaginăm și să ne creăm propria realitate", a declarat Eliza Manda, autoarea versurilor piesei.

Nelu Dumitrescu: "Abia așteptăm să vă facem cunoștință cu albumul ZODIAC. Vă așteptăm la concerte!"

"Nu a fost scris în stele, ci chiar noi am plănuit ca lucrurile să se întâmple în acest fel. Anume ca ultima piesă pe care o prezentăm publicului înainte de lansarea oficială a noului nostru album să fie chiar single-ul care dă numele albumului. Și abia așteptăm să vă facem cunoștință cu albumul ZODIAC. Vă așteptăm la concerte!", a declarat Nelu Dumitrescu, membru fondator și liderul trupei IRIS.

Piesa a fost compusă de trupa IRIS Nelu Dumitrescu, videoclipul cu versuri fiinde realizat de Valentin Dragomir.

Lyric Video: IRIS Nelu Dumitrescu - "Zodiac"

Trupa IRIS Nelu Dumitrescu va lansa noul său album luna aceasta printr-un concert de amploare în București și va fi disponibil din 20 mai în magazinele de specialitate. Ulterior va porni într-un turneu de promovare prin țară.

Citește în continuare

Trending