Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Electric Brother lansează "drum", primul EP care spune prin muzică povestea Via Transilvanica

Cu ajutorul sunetelor înregistrate în timpul unei călătorii inedite pe cel mai cunoscut drum cultural al României, Electric Brother lansează primul album care sintetizează Via Transilvanica.

Publicat

pe

Electric Brother - ”drum”
Electric Brother - ”drum” │ FOTO: Copertă album

Trei piese concentrează în sunete emoțiile întâlnirii cu oameni, locuri, obiceiuri, meșteșuguri și chiar animale, generând o poveste vie, într-un limbaj universal, care poartă orice ascultător pe un traseu de 1.400 de km de Via Transilvanica

Electric Brother: ""Drum" este despre cărarea pe care fiecare dintre noi o poate stăbate măcar odată în viață"

"Mi-am dedicat mulți ani pasiunii de sound recording, dar niciodată experiența de a fi alături de oameni, de natură, de feluritele moduri în care sunetul se strecoară la noi și devine ritm odată cu treburile zilnice nu a fost mai apropiată de mine.

"Drum" este despre cărarea pe care fiecare dintre noi o poate stăbate măcar odată în viață, din Nord, de la Putna sau din casele huțulilor, până jos, în Sudul cald al Drobetei, prin curți și gospodării, pe pământ bătătorit și prin pădure, adunănd muzica oamenilor.

Trei piese create pe 1.400 de km de Via Transilvanica, parcurși la pas, cu trenul, cu mașina, alături de prieteni. 146 de sunete culese distinct, printre care vibrații de pași, magie de sticlar, sunet de tilincă, fluier, de fus sau de orgă", spune Electric Brother.

Tracklist Electric Brother - "drum":

  1. Huțulna
  2. Lemnoit
  3. Norga

Înregistrările pentru albumul Electric Brother – "drum" s-au desfășurat în vara lui 2021 în timpul documentării primei monografii digitale a Via Transilvanica, odată cu parcurgerea ei în premieră, de la un capăt la celălalt, într-un Heritage Trip special, de către Cronicari Digitali.

Electric Brother a parcurs în total peste 1.400 de km, dintre care 40 pe jos prin natura salbatică, 1.320 cu mașina, 60 cu trenul și 80 cu vehicule off road. Pentru sounbites, artistul a interacționat direct cu 188 de persoane.

"drum" se lansează în Expirat pe 12 aprilie

Pentru finalizarea albumului dar și selectarea unor înregistrări relevante din zeci de ore de material brut, Electric Brother a lucrat aproape un an, iar rezultatul este prezentat în premieră în Club Expirat, în București, pe 12 aprilie, de la ora 20:30, în cadrul unui eveniment care prefigurează o nouă etapă a demersului de digitalizare și accesibilizare a poveștilor Via Transilvanica. Albumul Electric Brother – drum va fi disponibil, din 12 aprilie, în format digital pe toate platformele de streaming.

"Există două feluri de sunete în jurul nostru: cele din natură și cele făcute de om. Sunt fascinat de ambele, le vânez, sunt atent la tot ce iese din zgomotul de fond pe care ne-am obișnuit să îl ignorăm. drum este despre cărarea pe care toti ar trebui sa o străbatem măcar odată în viață, din nord, de la Putna sau din casele huțulilor, prin păduri și peste dealuri, până jos, în sudul cald al Drobetei, prin curți și gospodării, pe pământ bătătorit, adunănd muzica oamenilor.

Trei piese create pe 1.400 de km de Via Transilvanica, parcurși la pas, cu trenul, cu mașina, alături de prieteni. Sute de sunete culese distinct - vibrații de pași, conuri si crengi, magie de sticlar, sunet de tilincă si de fluier ciobanesc, de fus de tors lana sau de orgă de biserica.

Dar "drum" este și despre acel spațiu unde lăsăm urme prin tot ce facem, bun sau rău. Spațiul comun de care trebuie să fim conștienți și de care trebuie să avem grijă", spune Electric Brother.

Despre Electric Brother

Electric Brother este compozitor, DJ și producător implicat în mai multe proiecte muzicale de succes. A lansat patru albume și două EP-uri solo. În 2006, Electric Brother, pe numele real Cristian Ștefănescu, a lansat "Rocks", primul album din lume înregistrat folosind cel mai avansat sistem de sunet, Dolby Atmos.

PUBLICITATE
Comentează

Trending