Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Chitaristul Metallica, Kirk Hammett a lansat piesa solo "High Plains Drifter" - AUDIO

Chitaristul Metallica, Kirk Hammett ne "ameninţă" de ceva vreme cu un album solo, iar acum e gata să ni-l ofere peste doar câteva zile. Deocamdată ne oferă un prim single, cu aer cinematic, "High Plains Drifter". Avem detalii despre albumul artistului în articol.

Publicat

pe

Coperta album Kirk Hammett Portals
Coperta album Kirk Hammett Portals │ FOTO: Kirk Hammett

"High Plains Drifter" este primul single de pe EP-ul lui Kirk Hammett, care va sosi pe 23 aprilie prin Blackened Recordings. Va fi disponibil pe platforme digitale, pe CD, dar şi sub formă de vinil albastru oceanic (cu ocazia Record Store Day). Acest track sună cinematic, pare că s-ar potrivi într-un western sau un film cu gladiatori. EP-ul include contribuţii din partea lui Edwin Outwater, cu care a mai colaborat Kirk şi pe "S&M2", materialul orchestral Metallica lansat cu câţiva ani în urmă.

Mai apare şi Jon Theodore de la Queens of the Stone Age, care e coleg de trupă cu Hammett în grupul The Wedding Band. În plus au fost cooptaţi şi membri ai Filarmonicii din Los Angeles. Numele de "High Plains Drifter" este inspirat de la filmul clasic din 1973, care poartă acelaşi nume. Nu e compus neapărat pentru film, dar transmite aceeaşi emoţie, de aici şi denumirea comună.

Muzica a venit dintr-o convertire a unei piese flamenco compusă de Kirk Hammett. Unul dintre riff-urile de acolo avea să ajungă şi la Metallica. "Portals" a primit acest nume deoarece se vrea a fi un portal pentru a călători în jurul lumii, de la Los Angeles la Paris şi spre Oahu, în Hawaii. Chitaristul citează ca inspiraţie locurile inedite vizitate pe glob şi universul său interior. Alte surse de inspiraţie sunt coloane sonore de filme horror, Ennio Morricone şi decenii de muzică clasică şi soundtrack-uri.

Produs de Kirk, "Portals" include piesele "Maiden and the Monster" şi "The Jinn" pe partea A, urmate de "High Plains Drifter" şi "The Incantation" pe partea B. Pe disc îi auzim şi pe Abraham Laboriel la tobe, Greg Fidelman la bas, iar de aranjamente s-au ocupat Bob Rock şi Blake Neely.

Între timp Metallica a anunţat recent că va lansa o serie de reprezentaţii live remixate şi re-editate, dar şi filme documentare cu privire la concertele sale aniversare de 40 de ani. 7 noi titluri de acest gen vor sosi prin platforma The Coda Collection.

Comentează

Trending