Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Vocea lui Chester Bennington se aude pe o piesă nouă a trupei Grey Daze, "Saturation"

Înainte de a face istorie cu Linkin Park, Chester Bennington a fost solistul unei formaţii numite Grey Daze. Trupa cânta mai degrabă grunge decât rock alternativ şi surprinde prin lansarea de material discografic nou, în frunte cu single-ul "Saturation", care se poate asculta în articol.

Publicat

pe

Grey Daze fotografie presa 2017
Grey Daze fotografie presa 2017 │ FOTO: Grey Daze

Înainte de moartea sa în 2017, Chester Bennington înregistrase câteva piese noi alături de foştii colegi de trupă, care aveau să se regăsească în parte pe albumul "Amends" lansat în 2020. Acum apare un al doilea album postum Grey Daze, numit "The Phoenix" şi care urmează să vină pe 17 iunie prin casa de discuri Lorna Vista Recordings. Toboşarul Sean Dowdwell a explicat că "Amends" a fost plin de emoţie şi reflecţie, în vreme ce noul disc va fi ceva mai intens şi mai accelerat.

Pe noul LP vom auzi nume mari, de la Dave Navarro de la Jane's Addiction până la Richard Patrick de la Filter şi fiicele lui Bennington, Lily şi Lila. "The Phoenix" are rolul de a surprinde energia şi angoasa lui Chester, cele de care lumea s-a îndrăgostit. E un album cu mult mai multe ţipete prelungite şi vocalize aşa cum îi plăcea artistului să facă. Videoclipul primului single, "Saturation (Strange Love)" este regizat de către Marc Silverstein.

În clip îl vedem pe Chester cu plete, în anii '90, când era un tânăr plin de speranţe, aspiraţii, dar şi nesiguranţă. Abilitatea sa de a genera acele ţipete prelungite pe note era unică în lumea rock şi pentru asta l-a adorat publicul. Grey Daze a avut o primă versiune între 1994 şi 1997, perioadă în care a înregistrat şi lansat 2 albume. În 2016 şi 2017 Chester reunea trupa şi începea lucrul la material nou. În 2017 solistul şi-a luat viaţa, o pierdere inestimabilă pentru muzică şi cei dragi.

"The Phoenix" are 10 piese:

  1. Saturation (Strange Love)
  2. Starting To Fly
  3. Be Your Man
  4. Holding You (featuring Dave Navarro)
  5. Hole (featuring Lily & Lila Bennington)
  6. Drag
  7. Believe Me (featuring Richard Patrick)
  8. Anything, Anything
  9. Spin
  10. Wake Me

Într-un interviu din anul 2001 cu revista Revolver, Chester descria muzica Grey Daze ca un rock de început de ani '90. Era undeva între grunge şi rock pur. Între timp Linkin Park rămâne în standby, cu zero intenţii de a găsi un nou solist şi de a cânta fără Chester. În ultima vreme fanii l-au propus pe solistul Sum 41, Deryck Whibley ca înlocuitor.

Comentează

Trending