Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Thievery Corporation concertează în iunie 2022 la Arenele Romane din București

Thievery Corporation revine la București. Duo-ul de muzică electronică va concerta la Arenele Romane în iunie 2022.

Publicat

pe

Thievery Corporation
Thievery Corporation │ FOTO: EMAGIC

Duo-ul american de muzică electronică Thievery Corporation, format din Rob Garza și Eric Hilton, revine pe 27 iunie 2022 la București pentru un live electrizant. Thievery Corporation au devenit cunoscuți în 1996, când o piesă le-a fost inclusă pe una dintre compilațiile renumiților DJi și producători Kruder & Dorfmaister și au atins faima mondială cu cel de-al treilea și cel mai popular album al lor - The Richest Man in Babylon.

În cei peste 25 de ani de activitate, Thievery Corporation a rămas unul dintre cele mai populare proiecte associate cu muzica electronică, cu un stil ce îmbină elemente de dub, acid jazz, reggae, muzică clasică indiană, muzică din Orientul Mijlociu, hip hop, muzică electronică și muzică braziliană, inclusiv bossa nova. Inițial cunoscuți pentru muzica abstractă, instrumentală, clasificată undeva între trip-hop și jazz, sunetul Thievery Corporation s-a extins pe parcursul anilor, incluzând vocalisti și instrumente live, iar principiile DYI și mesajele lor pentru incluziune au devenit astăzi din ce în ce mai relevante.

"Symphonik", albumul Thievery Corporation înregistrat cu FILMharmonic Orchestra din Praga

Cel mai recent material, "Symphonik", a fost inspirat de concertul pe care Thievery Corporation l-a susținut la JFK Center în Washington D.C., în 2017. Pentru a onora acest spectacol, Rob Garza și Eric Hilton au produs acest album pe care l-au înregistrat cu FILMharmonic Orchestra din Praga.

"Când eram copil, obișnuiam să merg tot timpul la Kennedy Center în D.C., așa că, să aud aceste piese interpretate cu o orchestră a fost uluitor, iar să fiu pe acea scenă a fost ceva la care, copil fiind, puteam doar să visez. Când totul a devenit realitate... a fost un vis împlinit. Toată inspirația a venit de acolo, iar apoi, lucrând cu FILMharmonic Orchestra și punând totul laolaltă, a fost o modalitate foarte reușită de a interpreta piesele", a declarat Rob Gaza.

Thievery Corporation au mai fost prezenți în România la Sala Palatului, în 2008 și la cea de-a treia ediție a festivalului B’Estfest, în 2009. Ambele concerte au fost organizate de Emagic.

Bilete pentru concertul Thievery Corporation de la Arenele Romane:

  • PREMIUM SEATED (loc pe scaun în sectoarele E si K din apropierea scenei): 265 lei
  • GOLDEN STANDING (loc în picioare, în fața scenei): 195 lei
  • GENERAL ACCESS (cu loc în picioare sau pe scaun, în spatele zonei Golden): 145 lei

Biletele pot fi achiziționate și de deținătorii unui voucher sau ai unui pachet reSTARt Emagic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte luni, 27 iunie 2022

Thievery Corporation

Loc
Arenele Romane

Concerte & turnee

Thievery Corporation anunţă un concert în România, în vara lui 2024

Cel mai nou concert anunţat în România în februarie 2024 este cel al trupei Thievery Corporation. Legenda downtempo şi chillout revine la Arenele Române în vara acestui an şi mai multe detalii despre eveniment aflaţi în articol.

Publicat

pe

Concert Thievery Corporation la Arenele Romane pe 27 iunie 2022 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Thievery Corporation revine în România şi va ţine un concert la Arenele Romane pe 16 iulie 2024. Duo-ul activ din 1995 îmbină genuri muzicale care nu te-ai aştepta să se găsească în acelaşi melanj. E vorba despre jazz, bossa nova, electro şi dub. Dar nu se termină aici. Ascultătorii vor regăsi elemente de rap, reggae, muzică indiană sau trip-hop.

Thievery Corporation a fost ultima dată în România în 2022, tot la Arenele Romane, iar atunci i-a avut ca invitaţi speciali pe Deliric X Silent Strike şi Blazine Vibz Meets Yardie Flo. Grupul din Washington DC a fost format în vara lui 1995, iar ultimul album lansat a fost "Symphonik", după ce în 2018 apăruse "Treasures From the Temple".

Un aspect care s-a remarcat mereu la această formaţie e cât de eclectic e limbajul versurilor. Veţi auzi versuri în engleză, spaniolă, franceza, italiană, persană, portugheză, ba chiar şi în limba română şi hindi. M-am uitat de curiozitate pe setlist-urile ultimelor concerte ale trupei şi iată cam ce piese s-au auzit în ultima vreme la concertele grupului:

  • Sleeper Car
  • Mandala
  • Lebanese Blonde
  • Amerimacka
  • Letter to the Editor
  • Medley 3
  • Originality
  • Exilio (Exile)
  • Ghetto Matrix
  • The Passing Stars
  • Vampires
  • The Heart's a Lonely Hunter
  • Air Batucada
  • San San Rock
  • History
  • Until the Morning

Pe lângă Rob Garza (bas, chitară, clape, producţie) şi Eric Hilton (bas, chitară, clape, producţie), în tuneu îi vedem şi pe Jeff Franca, la tobe, Rob Myes, la chitara şi sitar, dar şi pe Frank Orrall la percuţii, tobe, voce. Dan Africano e la bas şi Ashish Vyas la bas.

Bilete la evenimente găsiţi mai jos, iar la presale preţurile pornesc de la 139 de lei. Copiii sub 10 ani au acces gratuit în zona Teren, însoţiţi de un adult posesor de bilet.

Citește în continuare

Trending