Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Sting susține poporul ucrainean prin lansarea piesei "Russians" într-o nouă versiune - VIDEO

În contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, Sting lansează într-o versiune nouă piesa "Russians", scrisă de artist în anii '80 și inspirată de Războiul Rece. Întregul profit ce va rezulta din vânzarea acestei noi interpretări va fi donat centrului non-guvernamental Help Ukraine.

Publicat

pe

Sting în concert la Cluj-Napoca pe 17 octombrie 2017
Sting în concert la Cluj-Napoca pe 17 octombrie 2017 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

Implicat de-a lungul anilor în numeroase campanii umanitare, Sting este alături de poporul ucrainean. Reputatul muzician a lansat într-o versiune pentru chitară și violoncel piesa "Russians", transmițând astfel un mesaj și dând startul, deopotrivă, unei acțiuni de strângere de fonduri pentru Ucraina.

Întregul profit rezultat din ascultări și descărcări ale piesei va fi direcționat către Help Ukraine Center, un centru non-guvernamental creat de către reprezentanții afacerilor locale din Ucraina, unde ajutorul medical si umanitar poate fi trimis de către persoane din orice colț al lumii. Fondurile sunt procesate prin fundația caritabiblă germană Ernst Prost, People for Peace – Peace for People.

Sting: "Noi, cu toții, ne iubim copiii. Opriți războiul"

Piesa "Russians" este readusă în atenția publicului pe fondul invaziei ruse a Ucrainei. Varianta originală a melodiei a fost lansată de Sting în 1985, având despre sursă de inspirație Războiul Rece. "Russians" este inclusă pe albumul de debut solo al artistului, "The Dream of the Blue Turtles".

"Am cântat rar această melodie în mulți ani de când a fost scrisă, pentru că nu m-am gândit niciodată că va fi din nou relevantă. Dar, în lumina deciziei sângeroase și teribil de greșite a unui om de a invada un vecin pașnic și neamenințător, cântecul este, încă o dată, o pledoarie pentru umanitate.

Pentru curajoșii ucraineni care luptă împotriva acestei tiranii brutale și, de asemenea, pentru mulți ruși care protestează împotriva acestui ultraj, în ciuda amenințării cu arestarea și închisoarea - Noi, cu toții, ne iubim copiii. Opriți războiul", a declarat Sting.

Cu violoncelistul Ramiro Belgardt și Sting la voce și chitară, noua interpretare, )"Russians (Versiune pentru chitară/violoncel)" a fost produsă de Martin Kierszenbaum, mixată de Robert "Hitmixer" Orton și masterizată de Gene Grimaldi la Oasis Mastering.

VIDEO: Sting - "Russians" (Guitar / Cello Version)

Alături de această inițiativă, Sting a făcut și o donație directă în contul Help Ukraine Center. Potrivit coorganizatorului fondului, Andrey Stavnitser, donația primită de la Sting a fost "extrem de generoasă", suma nefiind divulgată, cel mai probabil pentru a respecta dorința artistului.

Comentează

Trending