Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Spotify îşi închide biroul din Rusia şi zeci de trupe îşi anulează concertele din ţară

Lista de companii care părăsesc Rusia se tot măreşte, pe fondul invaziei Ucrainei, iar acum şi artiştii au început să ia măsuri, dar şi reţelele de streaming muzical. Apple şi-a a oprit serviciile acolo, iar Spotify a anunţat că îşi închide sediul din Moscova. Avem detalii în articol despre boicotul din domeniul muzical.

Publicat

pe

Spotify
Spotify

Promoterul de concerte Live Nation şi reţeaua de streaming muzical Spotify au anunţat pe 2 martie 2022 că vor schimba modul în care operează în Rusia. Asta ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia, care a început la final de lună februarie. Live Nation nu va mai promova concerte şi evenimente în Rusia, iar Spotify şi-a închis birourile din Moscova. În plus, va limita prezenţa posturilor cu temă politică şi de propagandă în reţeaua sa. Totuşi, Spotify e încă disponibil pentru utilizatorii ruşi, faţă de alte reţele de streaming care nu mai operează acolo.

Iată declaraţia unui purtător de cuvânt Spotify:

Prioritatea noastră numărul 1 din ultima săptămână a fost siguranţă angajaţilor noştri şi să ne asigurăm că Spotify continuă să fie o sursă importantă de ştiri globale şi regionale într-o perioadă când accesul la informaţie este mai important ca oricând. Credem că este de o importanţă critică să ţinem serviciul nostru operaţional în Rusia pentru a permite fluxul global de informaţie.

În ultimele 48 de ore mai toate concertele şi turneele din Rusia şi Ucraina au fost amânate sau anulate. Pentru început The Killers s-a retras de la festivalul Park Live din iulie, care trebuia să aibă loc la Moscova. Includea şi grupul Royal Blood, care la rândul său s-a retras. Bring Me the Horizon şi-a anulat toate concertele din Rusia, Belarus şi Ucraina, în semn de solidaritate cu cauza ucrainiană.

Yungblud a făcut la fel, dar şi Iggy Pop şi Maneskin, care avea un turneu european pregătit cu opriri în Europa de Est, care sunt acum incerte. Slipknot trebuia să treacă prin Rusia după concertul de la noi din vara lui 2022, dar a trimis un update cu privire la evenimentele din Kiev, Moscova şi Minsk. Ele au fost amânate din nou. Cradle of Filth a anulat turneul din Rusia, din vară, iar Iron Maiden a anulat două apariţii în Kiev şi Moscova.

Între timp sute de alţi artişti şi trupe îşi donează o parte din veniturile din merch spre refugiaţii din Ucraina sau spre fondul de criză al Crucii Roşii.

Comentează

Albume noi

Bring Me The Horizon a lansat în sfârşit albumul "Post Human: Nex Gen"

După un an de aşteptare, Bring Me the Horizon a lansat în sfârşit albumul "Post Human: Nex Gen". Avem de-a face cu un LP înregistrat în intervalul 2021-2024 şi care a fost anticipat de nu mai puţin de 6 single-uri, lansate încă din 2021, apoi în 2022, 2023 şi 2024.

Publicat

pe

Coperta album Bring Me the Horizon Post Human Next Gen
Coperta album Bring Me the Horizon Post Human Next Gen │ FOTO: BMTH

"Post Human: Nex Gen" este un album concept, care continuă povestea materialului din pandemie, "Post Human: Survival Horror". "NeX Gen" este al şaptelea album de studio al formaţiei britanice Bring Me the Horizon. A sosit pe 24 mai 2024 prin casa de discuri Columbia Records. Iniţial trebuia să vină pe 15 septembrie 2023, dar a fost amânat în cele din urmă.

Între timp formaţia s-a despărţit de Jordan Fish, clăpar şi compozitor, care a semnat cu Architects. Single-urile de pe albumul nou Bring Me the Horizon au fost "Die4U", lansat în septembrie 2021, "Strangers", datând din iulie 2022, apoi "Lost" din mai 2023. Am ascultat şi "Amen" în iunie 2023, apoi "Darkside" în octombrie 2023 şi cel mai recent "Kool-Aid" pe 5 ianuarie 2024.

BMTH a început 2024 într-un mod exploziv, interpretându-şi piesele în faţa a 140.000 de fani în Marea Britanie şi Irlanda. Acesta a fost cel mai mare turneu al său pe arene britanice, apoi grupul a câştigat şi premiul BRIT Award pentru "Best Alternative/Rock Act". Prima parte a lui "Post-Human" a fost înregistrată în timpul lockdown-ului de pe vremea pandemiei, aproape în întregime în sesiuni remote.

S-a axat pe latura întunecată şi heavy a trupei, senzaţii de goliciune, furie şi frică. Noul material este ceva mai euforic, post-hardcore şi plin de energie şi creativitate. Oli Sykes, solistul a recunoscut într-un interviu recent că a durat foarte mult ca acest material să fie compus. Problema a fost că imediat ce lockdown-ul a fost gata grupul a trecut la turnee şi concerte şi nu a mai avut timp să înregistreze.

A fost şi vina faptului că acel concept din spatele albumului a devenit mult mai popular intre fani şi a necesitat o parte a doua puternică.

Iată ce mai spune Oli:

"Este un adevărat album conceptual, cu o narațiune completă care se conectează la primul disc, dar conceptul este ascuns și îngropat. Unii oameni nu vor fi interesați, dar pentru alții ar putea fi ca o carte de auto-ajutor. Sunt multe lucruri acolo, unele destul de clare, dar multe sunt criptice și ascunse. Oamenii vor trebui să-l descifreze.

De fiecare dată când credem că l-am terminat, apare o altă piesă și este, parcă, 'Oh.' Totuși, va fi foarte bun. Este că cel mai bun album vreodată. Deci, va merita așteptarea."

Bring Me the Horizon vine în România în vara lui 2024, cu ocazia festivalului Electric Castle.

Citește în continuare

Muzică nouă

Slipknot anunţă prima piesă compusă alături de noul toboşar, "Long May You Die"

Atunci când Eloy Casagrande, fostul toboşar Sepultura s-a alăturat celor de la Slipknot la început de an 2024, una dintre "probe" a fost să vină cu idei originale de compoziţie. Din acel "jamming" s-ar fi născut deja o nouă piesă, confirmată de Slipknot.

Publicat

pe

Noua melodie Slipknot înregistrată alături de noul toboşar, Eloy Casagrande se numeşte "Long May You Die". Într-un interviu acordat unei publicaţii din Brazilia, Eloy a făcut aluzie la faptul că el şi colegii săi noi au lucrat deja la material împreună. El consideră că asta a fost parte din "interviul de angajare".

Corey Taylor and co au "aruncat cu idei" spre muzician pentru a vedea la ce nivel de compoziţie se află. De altfel percuţia este o parte vitală din sound-ul trupei Slipknot, care se pregăteşte să aniverseze 25 de ani de la lansarea primului album. Casagrande a clarificat şi că încă învaţă cum funcţionează dinamica din trupă şi că încă nu îi e clar cum merg lucrurile când vine vorba despre înregistrări şi piese noi.

Ce e cert e că Slipknot nu simte presiunea să lanseze material nou. Ultimul LP a fost "The End, So Far", lansat în 2022 şi promovat inclusiv printr-un concert în România, desfăşurat la Romexpo, cu Jinjer în deschidere. Apoi Slipknot a lansat şi un EP surpriză în vara lui 2023, "Adderall", cu 6 piese pe el.

Slipknot a avut până acum 3 concerte cu Eloy, iar în toate s-a întors la costumele portocalii-roşiatice din 1999 şi la primele măşti. Slipknot s-a despărţit de toboşarul Jay Weinberg în noiembrie 2023 şi în ultimele 2 luni a tot dat indicii despre noul toboşar. Motivul despărţirii a fost "diferenţa de direcţie creativă".

Weinberg a fost cooptat între timp de Suicidal Tendencies şi Infectious Grooves.

Eloy Casagrande este un baterist brazilian cunoscut pentru activitatea sa în trupa de heavy metal Sepultura. Născut pe 29 ianuarie 1991, Eloy a devenit remarcat în lumea muzicală la o vârstă fragedă datorită abilităților sale tehnice impresionante și a stilului energic de a cânta la tobe. Înainte de a se alătura Sepultura în 2011, a câștigat notorietate după ce a câștigat concursul Modern Drummer's Undiscovered Drummer Contest la vârsta de 13 ani, în 2004. De asemenea, a colaborat cu diverse alte proiecte și artiști, demonstrând o versatilitate remarcabilă.

Citește în continuare

Lifestyle

Damiano David (Maneskin) este protagonistul unei reclame la Maserati - VIDEO

Maserati a lansat oficial campania "It Turns You On", ce îl are ca protagonist pe seducătorul muzician și compozitor italian Damiano David. A devenit cunoscut publicului larg datorită trupei Maneskin, din care face parte alături de Victoria De Angelis, Ethan Torchio și Thomas Raggi.

Publicat

pe

Damiano David reclamă Maserati
Damiano David reclamă Maserati │ FOTO: captură YouTube / Maserati

Damiano dezvăluie (dacă mai era nevoie) că italienii au acel ceva care îi face unici:

"Italienii...Oriunde mergem: bum!
Lucrurile se activează. Este despre energia pe care o transmitem. Adică... ai observat vreodată când intri într-un loc... felul în care se uită la noi?
Toată lumea se îndrăgostește de noi. Toți vor să fie ca noi. Poate datorită felului în care arătăm. Felului în care ne mișcăm. Sau probabil că este modul în care trăim.
Aducem optimism peste tot în jurul nostru. Pornim conversații. Noi dăm startul petrecerilor. Îi facem pe oameni să izbucnească în râs. Schimbăm dispoziții.
Cu noi, totul prinde viață.
Entuziasm: pornit.
Pasiune: pornită.
Viață: pornită."

Noua reclamă de la Maserati a fost regizată de Gabriele Mainetti, cu Diego Indraccolo drept DoP. Fotografii Paolo Zerbini și Max Sarotto au realizat o ședință foto care să completeze povestea "It turns you on" și să celebreze tot ceea ce înseamnă Maserati: pasiune, viziune, inovație, spirit italian, intuiție, dăruire și entuziasm. Stilul campaniei încântă și inspiră modul în care arătăm, felul în care ieșim în evidență sau cum pur și simplu ne trăim viața.

Atmosfera clipului încapsulează acea dolce vita, spiritul italian sofisticat, admirat și iubit în întreaga lume. Un tânăr șarmant pleacă cu mașina lui, un Maserati GranTurismo Folgore, prima mașină 100% electrică de la Maserati.

Tema centrală a campaniei este viața și cum poate ea fi savurată la bordul celor trei creații Folgore Maserati: cea menționată anterior, GranCabrio Folgore, un model decapotabil, și Grecale Folgore, un SUV puternic și luxos, de înaltă performanță, exact ca cei doi frați ai săi electrici.

Maserati Folgore. It Turns You On (Featuring Damiano David)

Citește în continuare

Trending