Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

România şi-a ales reprezentantul la Eurovision 2022; Iată cum a decurs finala de la TVR

Pe 5 martie 2022 TVR a transmis marea finală a selecţiei naţionale Eurovision 2022, unde din 10 artişti sau trupe trebuia să meargă mai departe doar unul singur. Acel artist ne va reprezenta la Torino în luna mai la Eurovision Song Contest 2022. Am avut şi invitaţi speciali, precum artista ucraineană Jamala, câştigătoare a ediţiei din 2016 a competiţiei, dar şi alte surprize.

Publicat

pe

Castigator Selectie Nationala Eurovision 2022 Romania
Castigator Selectie Nationala Eurovision 2022 Romania │ FOTO: TVR

După câteva săptămâni de foc pentru competiţia Eurovision 2022, care a adus o excludere a Rusiei din concurs şi o schimbare de concurent pentru Ucraina, acum avem şi un nume care va reprezenta România. WRS, Andrei Ursu pe numele său real a câştigat competiţia internă şi va merge la Torino. Reprezentantul României a fost ales de juriul format din Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu, iar publicul a fost al şaselea jurat.

Punctajele obţinute prin televot au avut ponderea punctajului acordat de un membru al juriului.

Iată ce a transmis câştigătorul, WRS/ Andrei Ursu:

Mulţumesc publicului pentru că m-au votat într-un număr atât de mare şi juriului pentru care s-a lăsat convins de momentul meu. Am muncit foarte mult în aceste săptămâni, însă această seară, pentru mine este cireaşa de pe tort, pentru ultimii ani pe care i-am petrecut pe scenă. Mulţumesc echipei TVR pentru profesionalism, familiei mele Global Records şi prietenilor care au fost astăzi alături de mine.

Cine este WRS?

WRS este un artist din Buzău, născut în 1993. A început în showbiz ca dansator al unui show de talente, iar apoi a fost membru al trupei de băieţi Shots. Ambii părinţi au fost dansatori, îndrumându-l pe această cale. La show-urile PRO TV a colaborar cu Antonia, Ruby, Andreea Bănica. Compune pentru alţi artişti, a participat la "Romanii au Talent" şi "Vocea României".

Ulterior ajungea la Global Records, cu 7 ani în urmă şi a lucrat cu Alex Cotoi.

Momente speciale din Finala de la TVR

Finala a fost transmisă de TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova de la ora 21:00, dar şi online pe TVR+. 10 piese au intrat în finală, iar publicul a putut vota prin SMS o singură dată de pe acelaşi număr de telefon, pentru una sau mai multe melodii. Finaliştii au defilat pe scenă interpretând refrene ale pieselor câştigătoare la Eurovision Song Contest, reorchestrate de producătorul muzical Mihai Pocorschi.

Ei au fost însoţiţi de percuţioniştii de la Superchill şi de Trouble Dance Academy. Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016, a fost invitată de onoare la finala Selecției Naționale. Artista, refugiată în urma războiului din Ucraina a cântat piesa "1944", care a dus Eurovisionul la Kiev.

Alături de concurenţi au mai urcat pe scenă şi alţi reprezentanţi Eurovision din 7 ţări:

 • Zdob și Zdub – "Trenulețul" (Republica Moldova)
 • Ronela Hajati - "Secret" (Albania)
 • Vladana – "Breathe" (Muntenegru)
 • We Are Domi – "Lights off" (Cehia)
 • Andrea - "Circles" (Macedonia de Nord)
 • Stefan - "Hope" (Estonia)
 • Intelligent Music Project – "Intention" (Bulgaria)

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. România va intra în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a Semifinalei cu numărul 2.

Sub sloganul "The sound of beauty", Eurovision Song Contest 2022 va aduce, pe scenă din Torino, reprezentanţii celor 41 de ţări înscrise în competiţie.

Clasamentul finalei Eurovision România 2022:

 • WRS – Llamame – 59,23 de puncte (3497 de voturi din partea publicului)
 • Kyrie Mendél – Hurricane – 48,06 de puncte (641 de voturi din partea publicului)
 • Dora Gaitanovici – Ana – 44 de puncte (3737 de puncte din partea publicului)
 • Gabriel Basco – One night – 38,37 de puncte (1048 de voturi din partea publicului)
 • Vanu - Never give up – 36,17 de puncte (676 de voturi din partea publicului)
 • Petra – Ireligios – 35,32 de puncte (412 puncte din partea publicului)
 • Alex Parker & Bastien – All this love – 28,38 de puncte (429 de voturi din partea publicului)
 • Cream, Minodora și Diana Bucşa – România mea – 15,45 puncte (764 de voturi din partea publicului)
 • Andrei Petruș - Take me – 13,59 puncte (807 voturi din partea publicului)
 • MØISE – Guilty – 11.88 puncte (585 de voturi din partea publicului)

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Finala "Te Cunosc de Undeva" a inclus super reprezentaţii rock; Cine a câştigat sezonul 18?

Seara de 17 decembrie 2022 ne-a adus finala sezonului 18 "Te Cunosc De Undeva", care a părut una axată pe muzică rock. Nu de alta dar am avut parte de Disturbed, Aerosmith şi The Police. Cine a câştigat aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Finala Te Cunosc de Undeva Sezonul 18
Finala Te Cunosc de Undeva Sezonul 18 │ FOTO: Antena 1

În finală au ajuns Liviu Teodorescu şi Jo, Connect-R şi Shift, Emilian şi WRS, dar şi Emi şi Cuza. Au putut vota juriul şi publicul şi după ceva suspans wrs şi Emilian au fost încoronaţi drept câştigători ai sezonului 18 "Te Cunosc de Undeva". S-a lăsat cu momente tribut pentru Nosfe, iar Connect-R şi Shift i-au dedicat piesa "I'll Be Missing You" şi tricouri pe care aveau mesaje-tribut pentru rapperul care a încetat din viaţă în această toamnă.

Pe parcursul serii am rămas cu reprezentaţia fabuloasă a lui Emilian şi WRS, care s-au transformat în Disturbed, mai precis solistul David Draiman cântând piesa "The Sound of Silence". Profundă, plină de durere, răsunătoare şi cu un mesaj de unitate. Cei doi şi-au înălţat vocile la noi registre (când heavy şi joase, când înalte) şi au impresionat inclusiv la bis, după ce şi-au ridicat trofeul, la final. Marele premiu este de 15.000 de euro, care merge spre o familie de nevoiaşi, cu 9 copii.

Jo şi Liviu au fost foarte aproape de marele trofeu, fiind cu doar 18 puncte sub marii câştigători, pe locul doi. Reprezentaţia celor doi a inclus un "I Don't Want to Miss a Thing" de la Aerosmith plin de patimă, patos, care a adus câteva lacrimi pe obrajii juraţilor.

Connect-R şi Shift au canalizat perfect vocea profundă a lui Sting şi au suprapus peste reprezentaţia lor de "I'll Be Missing You" fotografii cu rapperul Nosfe.

Cele mai complexe costume ale serii le-au avut Sore şi Emma de la ZU, care s-au metamorfozat în Christina Aguilera şi Pink. Ne-am simţit că în filmul "Moulin Rouge", cu coregrafii complexe, costume flamboaiante şi voci excelente.

Nu uităm de Emi şi Cuza, care au terminat pe locul 4 cu o piesă grea, Hozier, "Take Me to Church". E poate cea mai sensibilă interpretare a celor doi şi vorbim aici despre favoriţii pentru a câştiga şi acest sezon încă la începutul său. Presiunea pare a fost mare pe umerii celor doi totuşi, deşi inflexiunile vocilor au fost bunicele.

Feli şi Nicolai Tand au adus un twist disco pentru "Dragostea din Tei" de la O-zone, descreţind frunţile tuturor, iar cele mai excentrice personaje au fost Eliza şi Cosmin Natanticu, cu o versiune funky de Goran Bregovic şi Emir Kusturica.

După marea finală a sezonului 18 Te Cunosc de Undeva, aflaţi că va avea loc şi o ediţie specială de Crăciun "Te Cunosc de Undeva" ca bonus în perioada următoare.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Cine a câştigat gala 11 "Te Cunosc de Undeva", sezonul 18

Ziua de sâmbătă, 19 noiembrie 2022 ne-a adus episodul 11 din sezonul 18 al emisiunii "Te Cunosc de Undeva". A fost o competiţie intensă, între latino loveri şi evergreen-uri, dar în cele din urmă am avut câştigători surpriză. Cele mai tari momente ale galeri se văd în articol.

Publicat

pe

Te Cunosc de Undeva sezonul 18 gala 11
Te Cunosc de Undeva sezonul 18 gala 11 │ FOTO: Antena 1

Lupta între duo-uri a devenit din ce în ce mai strânsă şi transformările tot mai spectaculoase. Asta mai ales pentru că echipa care câştigă cele mai multe gale se califică direct în marea finală. 8 cupluri de artişti erau gata de show, iar seara a început cu Feli şi Nicolai Tand, transformaţi în Bosquito, în perioada de glorie, cu piesa "Pepita".

wrs şi Emilian au avut o dublă transformare în Whitney Houston, interpretând "I Wanna Dance With Somebody" fabulos. Inflexiunile celor doi au fost foarte reuşite şi feminine şi s-au dus cu vocea mai sus decât ne aşteptam. Iar sincronizarea la dansuri, cu tot cu piruete i-au ridicat în picoare pe cei din juriu. Ţinutele? Nu cele mai reuşite parcă...

Sore şi Emma de la ZU au primit la ruletă o sarcină grea: de a deveni Shakira şi Alejandro Sanz în "La Tortura", piesa care domină topurile acum vreo 15 ani.

Ne-am mutat în cel mai fierbinte moment al serii, Connect-R şi Shift oferindu-ne o experienţă Desperado semnată Antonio Banderas. Decorurile şi coregrafia, minimalistă cum a fost au fost excelente, ca şi jocul scenic, dar ceva în vocea celor doi nu a convins pe deplin.

Emi şi Cuza erau gata să fie judecaţi apoi chiar de creatorul piesei pe care o interpretau, ei devenind... Aurelian Temişan în "O Poveste din Vest". Aurelian a apreciat momentul, dar şi pe băieţi, mai ales ca look.

De la distracţie şi amuzament ne-am mutat la emoţii puternice, cu Jo şi Liviu Teodorescu, care au devenit două voci uriaşe ale muzicii româneşti, Aura Urziceanu şi Aurelian Andreescu, pentru un "Septembrie", memorabil.

Rona şi Johny Romano şi-au descoperit emo-ul inerior, transformându-se în "Evanescence" pentru a interpreta "Bring Me to Life". Rona a şocat cu vocea sa puternică, deşi a cântat în alt registru decât Amy Lee, dar partea de rap a lui Johny Romano nu a fost chiar reuşită. Ozana Barabancea nu a punctat prea bine momentul, probabil din cauza frazării silabelor.

Eliza şi Cosmin Natanticu s-au transformat în Liza Minnelli şi Joel Grey pentru a interpreta piesa "Money", iar ultimii au fost cei dintâi. Nu au primit Oscarul, dar au fost apreciat de toţi, depăşind orice aşteptări şi câştigând de altfel gala. Numărul de cabaret a fost foarte expresiv, iar cei doi au livrat o veritabilă piesa de teatru pe muzică. Au fost "de acolo" cum s-ar zice.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

În gala 6 "Te Cunosc de Undeva" sezonul 18 s-a acordat bonusul de 100 de puncte

Sezonul 18 al emisiunii "Te Cunosc de Undeva" a adus schimbări de reguli, cea mai importantă fiind poate bonusul de 100 de puncte pe care un jurat îl poate acorda unui cuplu de concurenţi. Norocoşii care au primit bonusul au fost Feli şi Nicolai Tand. Prestaţia lor se vede în articol.

Publicat

pe

Te Cunosc de Undeva Sezonul 18 Episodul 6
Te Cunosc de Undeva Sezonul 18 Episodul 6 │ FOTO: Antena 1

După ce în episodul 5 au câştigat Jo şi Liviu Teodorescu, devenind două "Carmen Miranda" excelente şi distanţându-se rapid de rivali, acum bătălia a fost dură. Dură şi pentru că Eliza şi Cosmin Natanticu au avut cea mai grea transformare a serii, devenind formaţia KISS. Cei doi şi-au antrenat până şi limbile pentru a îi imita pe cei de la KISS şi Eliza a pus aşa mult efort în prestaţia sa că a intrat total în vibe-ul rock.

Cea mai ingrată sarcină a serii le-a revenit lui Emilian şi WRS, siliţi să interpreteze viralul "Pen Pineapple Apple Pen", dar adăugând un twist electronic şi extra dans peste el. Nu au fost mulţumiţi nici concurenţii şi nici juraţii, coregrafia tinzând spre zero.

Jo şi Liviu Teodorescu s-au întrecut în vocalize cât mai lungi pe "O Viaţa Mea", devenind Costi Ioniţă şi Adrian Minune. Ulterior toţi şi-au încercat norocul cu vocalize pentru  a afla cine bate recordul lui Liviu Teodorescu.

Seara a început totuşi cu un Connect-R devenit Shaggy şi care a intrat mai bine în rol decât Shaggy cel real. Melodia "In the Summertime" a fost fredonată de toţi.

Totuşi surpriza serii a fost numărul de "Blues Brothers" interpretat de Feli şi Nicolai Tand. Dacă de la Feli aveam aşteptări, ei bine şi Stand s-a autodepăşit cu mult, la nivel muzical. Cei doi nu erau cel mai bine cotaţi, dar au primit un bonus de la Aurelian Temişan, de 100 de puncte, care le-a adus victoria. "Everybody Needs Somebody to Love" a fost piesa interpretată. Energia, dansul şi întreg momentul a meritat marele premiu.

Iată clasamentul final al galei 6 Te Cunosc de Undeva:

 • LOCUL 1: Feli și Nicolai Tand
 • Locul 2: Connect-R și Shift
 • Locul 3: Eliza și Cosmin Natanticu
 • Locul 4: Emilian și WRS
 • Locul 5: Sore și Emma de la Zu
 • Locul 6: Jo și Liviu Teodorescu
 • Locul 7: Emi și Cuza
 • Locul 8: Rona Hartner și Johny Romano
Citește în continuare

Trending