Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Rammstein dezvăluie detalii despre noul album "Zeit" - TRACKLIST

Rammstein ne-a oferit deja un single nou în martie 2022, "Zeit", iar odată cu el a sosit şi vestea despre un nou album. El poartă tot numele "Zeit" şi acum a fost detaliat de metaliştii din Germania. Avem şi data de lansare şi un tracklist, dar şi artwork.

Publicat

pe

Coperta album Rammstein Zeit
Coperta album Rammstein Zeit │ FOTO: Bryan Adams

Cel mai inedit aspect la noul album nu e faptul că a fost gata în 2 ani, ci faptul că de artwork şi fotografii oficiale s-a ocupat muzicianul Bryan Adams, care e şi fotograf. Cât despre noul album, "Zeit" va fi lansat pe 29 aprilie 2022 şi a primit un preview la început de martie prin piesa titulară. Ultimul disc Rammstein a fost cel intitulat cu numele trupei, apărut în 2019.

Rammstein ne-a obişnuit în ultimii ani cu pauze foarte mari între albume, ba chiar de un deceniu. "Zeit" este albumul de studio cu numărul 8 al formaţiei din Berlin. Ea este compusă în acest moment din solistul Till Lindemann, chitaristul Paul Landers, chitaristul Richard Z. Kruspe, în vreme ce la clape se află Flake. Oliver Riedel este basistul, iar Christoph Schneider e toboşarul.

"Zeit" va sosi în multiple formaruturi: CD cu digipack şi cărticică de 20 de pagini, CD ediţie specială cu digipack cu 6 panouri, plus carte de 56 de pagini, plus vinil dublu LP de 180 de pagini. Evident, se va lansa şi în format digital. Trupa a petrecut 2 ani lucrând la cele 11 piese, pe care le găsiţi în tracklist-ul de mai jos:

1. Armee Der Tristen
2. Zeit
3. Schwarz
4. Giftig
5. Zick Zack
6. OK
7. Meine Tränen
8. Angst
9. Dicke Titten
10. Lügen
11. Adieu

Till and co au colaborat din nou cu producătorul din Berlin Olsen Involtini, iar albumul a fost înregistrat la celebra La Fabrique Studios în Saint-Remy-de-Provence, Franţa. Grupul german are de gând să lanseze 3 variante de "Zeit". Ediţia B Sides va include un aranjament meditativ şi atmosferic, neo clasic, în colaborare cu islandezul Olafur Arnalds. Va exista şi o ediţie cu remixuri realizate de producătorul electro Robot Koch.

Rammstein pregăteşte şi un turneu european în cadrul căruia îşi va promova noul LP.

Comentează

Industria muzicala

Trupa Rammstein a fost dată în judecată pentru plagiat; Despre ce piesă e vorba

Formaţia Rammstein are din nou probleme legale şi de această dată nu e vorba doar despre solistul Till Lindemann. Întreaga trupă a fost dată în judecată pentru o parte din piesa "Deutschland". Avem detalii despre cazul legal mai jos.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Rammstein se pregăteşte să fie dată în judecată de formaţia franceză Ninja Cyborg, care afirmă că hitul din 2019 al nemţilor, "Deutschland" e un plagiat pentru piesa "The Sunny Road". Francezii au intentat procesul la Curtea de Apeluri din Paris după ce au încercat să pornească o acţiune legală şi în 2021, dar ea a fost respinsă.

Expertul în muzică şi legislaţie muzicală Richard Dubugnon afirma că Rammstein a împrumutat riff-ul şi alte elemente melodice din "The Sunny Road". Scrie că el consideră că "sunt prea multe asemănări" între piese, ceea ce îl face să creadă că e plagiat fără îndoială. Fanii Rammstein au reacţionat, afirmând că există o posbilitate ca Ninja Cyborg să fi furat riff-ul, dar nu se poate deoarece piesa lor a apărut cu un an înainte.

Marc Botte de la Ninja Cyborg a declarat pentru publicaţia Le Nouvel Obs că el a creat acel riff şi că nu ascultă Rammstein, deci nu avea cum să se inspire de la formaţia germană. Oficial Rammstein nu a răspuns încă la acuzaţii şi mai avem de aşteptat până să vedem un verdict. Cazul va fi audiat la Camera de Proprietăţi Intelectuale din Paris în septembrie.

Till Lindemann a avut propriile probleme cu legea, după ce a fost investigat de poliţia germană, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală şi drogarea unor fane. Investigaţia s-a deschis în iunie, după ce câteva femei au depus plângere, afirmând că solistul le-a drogat şi le-a "recrutat" pentru activităţi sexuale după concert.

Lindemann a negat tot şi avocaţii au adăugat că totul era neadevărat. Ulterior în august poliţia a oprit investigaţia din lipsă de dovezi.

Citește în continuare

Trending