Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Câștigătorii Premiilor Oscar 2022 și ieșirea necontrolată a lui Will Smith - VIDEO

Gala Premiilor Oscar 2022 a fost plină de surprize. Dincolo de câștigătorii neașteptați din unele categorii, ceremonia a avut parte și de un moment de aparentă furie necontrolată. Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock, deranjat de gluma făcută de acesta pe seama soției sale, Jada Pinkett.

Publicat

pe

Will Smith la Premiile Oscar 2022
Will Smith la Premiile Oscar 2022 │ FOTO: Captură YouTube

Cea de-a 94-a ediție a Premiilor Oscar 2022 va rămâne în memoria colectivă multă vreme de acum înainte. A fost prima ediție cu public și fast după doi ani de pandemie, câștigători din categorii importante ieșind din schema predicțiilor. Nu acestea sunt, însă, motivele pentru care ceremonia se va bucura de o expunerea prelungită. Atenția primită de gala Premiilor Oscar 2022 se datorează, în mare parte, unui gest trivial făcut de Will Smith. Actorul american, premiat cu Oscar pentru rolul său din "King Richard", l-a pocnit pe Chris Rock pentru o glumă la adresa soției lui, Jada Pinkett, avertizându-l, apoi, să nu mai repete niciodată vreo astfel de ironie. Gluma lui Chris făcea aluzie la părul scurt al Jadei, care ar recomanda-o pentru un rol în "G.I. Jane" 2.

"Ţine numele soţiei mele departe de gura ta nenorocită!", a strigat Will Smith spre Chris Rock, la câteva secunde după ce l-a pălmuit pe comediant.

Replica a inclus și cuvântul cu "f", postul ABC întrerupând sunetul imediat după această ieșire nervoasă a lui Smith.

Reacția virulentă a actorului din "King Richard" s-ar datora stării fragile de sănătate a soției sale, Jada Pinkett. Potrivit unor declarații făcute de aceasta în presă, motivul pentru care a optat pentru o tunsoare băiețească este o boală autoimună rară, din cauza căreia și-a pierdut o mare parte din păr.

Momentul în care Will Smith urcă pe scenă pentru a-l pocni pe Chris Rock, precum și discursul său, în care pare că încearcă să-și justifice gestul, au făcut milioane de vizionări online, făcându-i pe unii să se întrebe dacă nu cumva totul a fost regizat.

VIDEO: Will Smith îl pălmuiește pe Chris Rock (necenzurat)

VIDEO: Discursul lui Will Smith după câștigarea primului său Oscar

Gala Oscar 2022 a fost o seară importantă și pentru Billie Eilish și Finneas, care au fost declarați câștigători în categoria "Cea mai bună piesă originală" pentru "No Time to Die". În aceeași categorie era nominalizată și Beyonce.

În discursul de mulțumire, Billie și Finneas au mulțumit familiei 007, lui Daniel Craig și lui Hans Zimmer, dar și părinților lor, prezenți în sală.

"Dumnezeule, e incredibil!", a exclamat Billie imediat ce a urcat pe scenă, Finneas manifestându-și aprecierea față de îndrumarea primită în familie: "Mulțumim părinților noștri, care ne-au fost mereu cea mai mare sursă de inspirație și eroii noștri. Vă iubim ca părinți, dar și ca oameni."

VIDEO: Billie Eilish și Finneas câștigă primul premiu Oscar

Una dintre cele mai mari surprize ale serii a fost desemnarea câștigătorului din categoria "Cel mai bun film". Deși marele favorit era "The Power of The Dog", Oscarul a mers la "CODA (Child of Deaf Adults)", pelicula câștigând și în categoria Cel mai bun scenariu adaptat.

Surprinzător a fost și Oscarul acordat actriței Ariana DeBose, pentru rolul secundar din "West Side Story". Potrivit predicțiilor realizate de publicațiile de profil, Kirsten Dunst era favorita categoriei "Cea mai bună actriță în rol secundar".

Caștigătorii Premiilor Oscar 2022

 • Cel mai bun film: „CODA”
 • Cea mai bună regie: Jane Campion („The Power of the Dog”)
 • Cel mai bun actor în rol principal: Will Smith („King Richard”)
 • Cea mai bună actriţă în rol principal: Jessica Chastain („The Eyes of Tammy Faye”)
 • Cel mai bun actor în rol secundar: Troy Kotsur („CODA”)
 • Cea mai bună actriţă în rol secundar: Ariana DeBose („West Side Story”)
 • Cel mai bun lungmetraj internaţional: „Drive My Car” (Japonia)
 • Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Encanto”
 • Cea mai bună scenografie: „Dune”
 • Cel mai bun scenariu adaptat: „CODA”
 • Cel mai bun scenariu original: „Belfast”
 • Cea mai bună imagine: „Dune”
 • Cel mai bun montaj: „Dune”
 • Cea mai bună coloană sonoră: „Dune”
 • Cel mai bun cântec original: „No Time to Die” (interpretat de Billie Eilish pentru filmul „No Time to Die”)
 • Cea mai bună coloană sonoră: „Dune”
 • Cele mai bune efecte vizuale: „Dune”
 • Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: „The Eyes of Tammy Faye”
 • Cele mai bune costume: „Cruella”
 • Cel mai bun scurtmetraj animat: „The Windshield Wiper”
 • Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: „The Long Goodbye”
 • Cel mai bun lungmetraj documentar: „Summer of Soul (…or, when the revolution could not be televised)”
 • Cel mai bun scurtmetraj documentar: „The Queen of Basketball”
 • Premii onorifice: Samuel L. Jackson, Elain May, Liv Ullmann

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Billie Eilish lansează un cântec de pe coloana sonoră a filmului "Barbie"

Billie Eilish a anunțat că a lucrat la coloana sonoră a filmului "Barbie", cu Margot Robbie și Ryan Gosling în rolurile principale. Cântăreața de 21 de ani a pregătit un cântec ce va fi lansat oficial peste câteva zile. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Billie Eilish Special Acoustic Show la Telekom Forum Bonn
Billie Eilish Special Acoustic Show la Telekom Forum Bonn │ FOTO: Captură YouTube

Noua melodie se intitulează "What Was I Made For" și va fi lansată oficial pe 13 iulie. Piesa a fost realizată cu ajutorul lui FINNEAS, fratele și vechiul colaborator al artistei.

"Am făcut această melodie pentru <<Barbie>> și înseamnă totul pentru mine. Acest film vă va schimba viețile și sperăm că și cântecul va face la fel. Pregătiți-vă să plângeți", a transmis Billie Eilish.

"What Was I Made For" marchează a doua lansare muzicală din acest an a cântăreței. În mai, Billie Eilish a urcat pe platformele de streaming un cover al piesei "Hotline Bling" a lui Drake. Mai mult, viitoarea piesă continuă incursiunea lui Eilish în film. În 2020, ea a lansat "No Time to Die", melodia tematică a filmului James Bond. Doi ani mai târziu, ea și fratele său au scris trei melodii originale pentru coloana sonoră a filmului "Turning Red".

Revenind la muzica filmului "Barbie", aceasta a fost produsă de Mark Ronson și include cântece ale unora dintre cele mai mari vedete pop contemporane, cum ar fi Lizzo, Fifty Fifty, Kali, Gayle, Khalid, Haim și Ava Max. O serie de single-uri au fost deja lansate, printre care "Dance the Night" (Dua Lipa) și "Barbie World" (Nicki Minaj, Ice Spice, AQUA).

Filmul "Barbie" ajunge în cinematografe pe 21 iulie. Este regizat de Greta Gerwig, pe baza unui scenariu scris de ea împreună cu soțul și colaboratorul Noah Baumbach.

Citește în continuare

Trending