Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

FiRMA se întoarce la "Origini", cu un eveniment caritabil de muzică și poezie

A trecut o perioadă poate prea îndelungată de când evenimentele artistice au intrat într-un con de umbră. Cum arta, însă, este eternă, ea reușește întotdeauna să iasă la suprafață în forme care mai de care mai speciale. Un bun exemplu în acest sens este concertul "Origini", ce urmează să fie susținut de trupa FiRMA pe 15 martie. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert FiRMA în deschidere pentru MUSE la Rock The City 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

FiRMA revine live după o pauză pandemică de aproape doi ani cu un eveniment special, ce va avea loc la ARCUB pe 15 martie. "FiRMA - Origini" este primul concert dintr-o serie extinsă de confesiuni electro-acustice în stil rock'n'roll, ce vor descrie dragostea trupei pentru muzică, poezie, teatru și artele frumoase în general. Evenimentul este acompaniat de o acțiune caritabilă: toate încasările provenite din vânzarea biletelor sunt redirecționate către Crucea Roșie Română, pentru persoanele afectate de războiul din Ucraina.

Daniel 'Rocca' Stoicea și Sorin Erhan, cei doi membri fondatori ai trupei FiRMA, promit o călătorie în trecut, prezent și viitor, precum și o incursiune în muzică și poezie încununată de prezența a trei invitați speciali: poeta Ana Blandiana - ce va bucura publicul cu un recital în limba română, actrița Andreea Alexandrescu și muzicianul Dominic Csergő.

Despre invitații concertului FiRMA - Origini:

Prezența Anei Blandiana în cadrul evenimentului "Origini" este cu atât mai captivantă cu cât poeta deja a marcat o colaborare cu trupa FiRMA. În 2018 se lansa "Dacă ne-am ucide unul pe altul", o piesă ce are la bază vocea înregistrată a poetei, lecturând poezia în studiourile Radio România. Pornind de la aceste versuri, 'Rocca' a creat o structură muzicală ce îmbrățișează armonios poezia Anei Blandiana. "Dacă ne-am ucide unul pe altul" este extrasă de pe albumul "Poezii Alese Vol I".

O altă relație marcată de frumusețea artei a luat naștere între actrița Andreea Alexandrescu și FiRMA, datorită spectacolului de teatru "Deșteptarea primăverii". Regizat de Vlad Cristache, "Deșteptarea primăverii" este un poem teatral rock după piesa lui Frank Wedekind, cu muzică și versuri originale compuse de Daniel 'Rocca' și live act, full electric, FiRMA. Andreea Alexandrescu face parte din distribuție și o interpretează pe Martha.

În ceea ce îl privește pe Dominic Csergő, acesta a început o colaborare fructuoasă cu trupa FiRMA odată cu albumul "La Orbire". Csergő a contribuit la material prin interpretarea la tobe.

Program concert FiRMA - Origini

  • Open Doors - 18:00
  • Closed Doors - 18:55
  • Live Concert - 19:00
  • Sesiune autografe - 20:15

Bilete și alte informații despre concertul FiRMA - Origini:

Biletele au putut fi achiziționate la prețurile de 150 lei și 50 lei (student/elev). Biletele s-au epuizat rapid, însă cei care nu au apucat să cumpere se pot bucura de transmisiunea live pe Radio România Cultural sau online - pe paginile de facebook Radio România Cultural și/sau trupa FiRMA.

Comentează

Trending