Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Finala Eurovision România 2022 are loc pe 5 martie; Cine o prezintă

Selecția Națională Eurovision 2022 se va încheia pe 5 martie cu un show ce va fi transmis în direct de TVR. Finala Eurovision România 2022 va fi prezentată de un artist cunoscut, împreună cu o vedetă a Televiziunii Române.

Publicat

pe

Eurovision România 2022
Eurovision România 2022 │ FOTO: TVR

Pentru finala Eurovision România 2022, TVR-ul a ales o nouă echipă de prezentatori. Gazdele finalei Selecției Naționale de pe 5 martie vor fi Eda Marcus și Aurelian Temișan, ambii cu experiență în acest rol. Aurelian Temișan a mai prezentat o altă ediție a Eurovision România, în vreme ce Eda Marcus, prezentatoarea știrilor sportive din cadrul Telejurnalului, a fost în 2019 gazda festivalului Cerbul de Aur.

"Selecția Națională este piesa care lipsea din "colecţia" mea de evenimente mari ale Televiziunii Române. Am început cu Eurovision Junior acum foarte mulţi ani, am continuat, după, cu Cerbul de Aur în 2019, apoi cu programul de Revelion al TVR 1 în 2021, iar anul acesta voi prezenta finala Eurovision România. A fost dorinţa care mi s-a împlinit la momentul potrivit, acum când sunt mai pregătită ca niciodată pentru el", a declarat Eda Marcus pentru TVR.

Aurelian Temișan: "Mă bucur să fiu din nou implicat în acest concurs, ca prezentator, și să simt din nou emoțiile concurenților, aducându-mi aminte de edițiile în care eu eram în poziția lor"

Aurelian Temișan revine pe scena Eurovision în calitate de prezentator, artistul având și două participări la acest concurs.

"Mă bucur să fiu din nou implicat în acest concurs, ca prezentator, și să simt din nou emoțiile concurenților, aducându-mi aminte de edițiile în care eu eram în poziția lor, dând tot ce puteam pentru a face acel show total de care acest grandios concurs are nevoie, pe plan internațional.

Cât despre colega mea de prezentare, Eda, se adeverește încă o dată că muzica și sportul merg mână în mână. Cu Eda și cu mine pe post de Masters of Ceremony... Eurovisionul poate sa înceapă!"

Eda Marcus și Aurelian Temișan

Eda Marcus și Aurelian Temișan │ FOTO: TVR

Finala Eurovision România 2022 va mai avea doi prezentatori

Bogdan Stănescu și Ilinca Băcilă completează echipa de prezentatori. Tânăra artistă va lua, din nou, pulsul emoțiilor din camera verde a Selecției Naționale, alături de concurenți, iar gazda emisiunii "Cu capu-n zori" de la TVR 1 va fi alături de jurații Eurovision România.

Cine sunt finaliștii Eurovision România 2022

În show-ul de sâmbătă, 5 martie, zece concurenţi vor lupta pentru a reprezenta România la Torino, la Eurovision Song Contest 2022.

Cei 10 finaliști și piesele cu care s-au calificat:

  • Alex Parker & Bastien – "All this love"
  • Andrei Petruș - "Take me"
  • Cream, Minodora și Diana Bucşă – "România mea"
  • Dora Gaitanovici – "Ana"
  • Gabriel Basco – "One night"
  • Kyrie Mendél – "Hurricane"
  • MØISE – "Guilty"
  • Petra – "Ireligios"
  • Vanu - "Never give up"
  • WRS – "Llamame"

Cum se va vota în finala Eurovision România 2022

Publicul va fi șaselea jurat al finalei Eurovision. În ultima fază a Selecției Naționale, câștigătorul va fi decis de juriul concursului - Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu – și de telespectatori (prin SMS), punctajul acordat de public având ponderea celui acordat de un jurat.

Cine vor fi invitații speciali din finala Eurovision România 2022

Concurenții care reprezintă Republica Moldova, Albania, Muntenegru, Cehia, Macedonia de Nord, Estonia și Bulgaria la Eurovision 2022 vor urca pe scenă în finala Selecției Naționale. Găsești mai multe detalii aici.

De la ce oră poți urmări finala Eurovision România 2022

Finala Eurovision România 2022 va putea fi urmărită live pe TVR și pe canalul de YouTube al postului începând cu ora 21:00. Evenimentul va avea loc în studioul Pangrati al Televiziunii Române.

Comentează

Emisiuni radio-tv

Au început filmările pentru cel de-al 20-lea sezon "Te cunosc de undeva!"

Show-ul transformărilor totale şi, în același timp, una dintre cele mai longevive emisiuni din România, "Te cunosc de undeva!", revine la Antena 1 cu cel de-al 20-lea sezon, în această primăvară.

Publicat

pe

Juriu "Te cunosc de undeva!" sezonul 20
Juriu "Te cunosc de undeva!" sezonul 20 │ FOTO: Antena 1

"Te cunosc de undeva!" le pregăteşte telespectatorilor un sezon cu energie la puterea 20 şi foarte multe surprize. 8 echipe de artişti au răspuns afirmativ spectaculosului show al transformărilor şi vor putea fi urmăriţi în curând pe Antena 1 şi AntenaPLAY.

"Sezonul 20! Aproape că nu îmi vine să cred! Îmi amintesc şi acum emoţiile începutului acestui proiect frumos! Sunt foarte bucuroasă că fac parte din juriul unuia dintre cele mai longevive show-uri de televiziune de la noi! Revenim în această primăvară cu o mulţime de surprize, pe care abia aşteptăm să le împărtăşim cu cei din faţa micilor ecrane!", a declarat Andreea Bălan.

Mihai Petre a completat:

"Când spui sezonul 20, nu mai e nevoie de nicio altă descriere suplimentară. Am fost foarte surprins plăcut de echipa pe care am găsit-o aici şi sunt onorat ca împreună să le aducem telespectatorilor un sezon-spectacol, cu foarte multe surprize. De la un platou nou-nouţ, la o nouă grafică, venim cu multe noutăţi pe care abia aştept să le descoperiţi!"

Ozana Barabancea a spus:

"Acest show minunat face parte din viaţa mea şi asta cred că spune totul! Sunt foarte fericită că începe un nou sezon, atât de frumos, de iubit şi de aşteptat de public. Foarte mulţi oameni m-au întrebat şi iată că acum am şi răspunsul mult aşteptat: am început filmările pentru sezonul 20!"

Cristi Iacob a dezvăluit:

"Cum să nu fii bucuros, fericit, inspirat, când faci parte dintr-o poveste iubită, așteptată și urmărită de milioane de oameni? E o senzație pe care o doresc tuturor. Cred că secretele longevității acestui proiect sunt seriozitatea abordării lui, atenția vie pe care o au realizatorii în ceea ce privește cerințele marelui public, dar şi imaginația tuturor departamentelor. Și multă, multă dragoste!”

Aurelian Temișan a conchis:

"Bucurie e puţin spus când e vorba de <<Te cunosc de undeva!>>. E o satisfacţie imensă să primesc acel telefon care mă anunţă că ne pregătim pentru următorul sezon! Faptul că acest show a ajuns la sezonul 20 se datorează unei munci extraordinare şi unei dorinţe imense de a face lucruri spectaculoase! Iubesc acest show şi, dacă ar fi după mine, ne-am revedea şi în sezonul 99."

Citește în continuare

Trending