Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Se lansează Disco Mix, un nou post TV muzical

Revenirea muzicii disco în topurile muzicale a alimentat ideea lansării unui nou post TV. Intitulat Disco Mix, postul va emite la nivel național, primind deja undă verde de la CNA.

Publicat

pe

Agnetha Fältskog (ABBA)
Agnetha Fältskog (ABBA) │ FOTO: Captură YouTube

Popularitatea crescută a muzicii disco se face simțită și în audiovizual. Un nou post TV muzical, intitulat Disco Mix, va acoperi această "nişă liberă" cu o structură de programe cu producții proprii, dar și realizate de producători externi. Potrivit Agerpres, postul a primit licență de la CNA și va începe să emită HD "în câteva luni" la nivel național.

Care va fi structura de programe a postului Disco Mix

Postul va fi dedicat exclusiv muzicii disco și va avea doar 10% producții proprii, restul de 90% urmând să fie realizate de alți producători. În ce privește muzica difuzată, artiștii din România au alocat un spațiu de emisie de 30%, producțiile europene având un procent mai ridicat, de 51%.

Vor fi luați în vizor și producătorii independenți europeni, ei având rezervat 20% din spațiul de emisie. În ce privește elementul de actualitate, 30% din piesele care vor alcătui playlistul vor fi lansări recente.

Cine se află în spatele noului post Disco Mix

Noul post Disco Mix va fi lansat de Best MixMedia, societate deținută de Laurenţiu Megelea (95%) şi de Ioana Zamfir (5%), ce operează și Radio Best FM şi televiziunile București TV, Mix Teleshop, Valea Prahovei TV, Party Mix 4K, , Shop on TV şi Travel Mix HD.

Laurenţiu Megelea: "În momentul de faţă suntem în discuţii cu diferite case de muzică, pentru a prelua videoclipuri"

"Dat fiind faptul că avem o experienţă de destul de mulţi ani în industria media, considerăm că putem să realizăm acest proiect, precum suntem convinşi că îşi va găsi locul în interesul unor, poate, sute de mii de oameni care au petrecut clipe frumoase pe muzica disco. În momentul de faţă suntem în discuţii cu diferite case de muzică, pentru a prelua videoclipuri pe care trebuie să le convertim într-o rezoluţie superioară", a spus Megelea, în faţa membrilor CNA.

Potrivit patronului Best MixMedia, Disco Mix va avea drept ancoră de promovare "un festival de muzică disco de anul acesta din România".

Trending