Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Darius Mabda a creat un moment istoric la Românii au talent 2022; Golden Buzz pentru o viitoare stea a dansului

La 13 ani, Darius Mabda promite deja să ajungă un nume uriaș în lumea dansului. Comparat de Mihai Bobonete cu unul dintre cei mai mari balerini ai tuturor timpurilor, Mihail Barîşnikov, Darius a strălucit pe scena de la Românii au Talent 2022. Numărul său a ridicat întreaga sală în picioare, Bobonete încununând momentul cu un Golden Buzz.

Publicat

pe

Darius Mabda - golden buzz la Românii au talent 2022
Darius Mabda - golden buzz la Românii au talent 2022

Cel de-al șaselea episod al emisiunii Românii au talent 2022 a adus în fața publicului "o piatră scumpă", un talent ce se conturează a deveni un nume recunoscut la nivel internațional. Jurații show-ului de talente s-au simți onorați să-l vadă dansând pe Darius Mabda, prezicându-i un viitor măreț.

Cine e Darius Mabda, tânărul dansator de la Românii au Talent 2022 care a primit Golden Buzz

Darius este un elev de 13 ani din Oradea. A descoperit încă din copilărie că iubește dansul, începând să-l practice de la vârsta de 8 ani la o școală de coregrafie din Cluj. Părinții săi nu au nicio legătură cu lumea artei, tatăl său fiind un polițist pensionat, iar mama secretară.

"Mă uitam la televizor și vedeam alți copii care dansează. Mi-a plăcut foarte mult și i-am înnebunit pe părinții mei, până m-au dus", le-a povestit Darius juraților de la Românii au talent 2022.

Prezența sa scenică și talentul de a transforma emoția în artă au reieșit încă de dinainte ca numărul său de dans liric să înceapă. Felul în care Darius a descris conexiunea sa cu muzica și dansul a transmis o maturitate artistică rar întâlnită la un copil de 13 ani.

Darius Mabda: "Atunci când dansez intru așa, într-o transă, din care nu pot să mai ies, iar asta mă inspiră atunci când fac coregrafii"

"Am fost întotdeauna atras de dans. Atunci când auzeam muzică simțeam plăcere și îmi venea să dansez. Stau singur la Cluj, la internatul școlii de coregrafie. Mama mă sună în fiecare zi, mă întreabă mereu dacă am mâncat, dacă m-am odihnit, dacă mi-am făcut temele. Este foarte îngrijorată pentru mine. (...)

Cel mai mare vis al meu este, dacă o să ajung balerin, să merg la teatrul Balshoi, și dacă o să mă duc pe contemporan, vreau să ajung în Canada.

Mă antrenez în fiecare zi, între două și patru ore. Mă duc la școală, după aceea la balet, de la balet înapoi la intenat, unde mă pregătesc și mă duc din nou la dans. Muncesc pentru că îmi place ceea ce fac. Atunci când dansez intru așa, într-o transă, din care nu pot să mai ies, iar asta mă inspiră atunci când fac coregrafii. Eu mi-am făcut coregrafia, singur. Un an de zile am muncit la momentul acesta. Am repetat în fiecare zi."

Cu un moment pregătit, așadar, vreme de un an de zile, Darius Mabda a prezentat la Românii au talent 2022 un număr de dans liric gândit de el integral. La final, atât spectatorii, cât și jurații s-au ridicat în picioare pentru a-l aplauda. "Nu se poate așa ceva. Foarte frumos!", a exclamat Andra înainte ca momentul jurizării să înceapă.

Reacțiile juraților Românii au talent 2022 după momentul lui Darius Mabda

Extrem de impresionat de Darius, Mihai Bobonete i-a oferit lui Darius cel de-la doilea Golden Buzz al său, primul mergând la Maria Raisa. Înainte, însă, de a apăsa butonul auriu i-a lăsat pe colegii din juriu să-și spună părerea.

Andi Moisescu: "Este un moment care va intra în istoria acestei emisiuni și pe care tu n-ai să-l uiți niciodată în viața ta"

"Darius, nu știu de unde ai apărut, nu știu ce ai făcut în ultimii 5 ani, de când te-ai apucat de dans, nu știu ce ai simțit tu când ai văzut copiii ăia dansând la televizor, dar cred că tu ești unul dintre cei mai norocoși copii din lumea asta, pentru că eu cred că tu ți-ai descoperit calea. N-am mai văzut așa ceva. Este un moment care va intra în istoria acestei emisiuni și pe care tu n-ai să-l uiți niciodată în viața ta. N-ai cum", a spus Andi Moisescu.

Andra: "Îți doresc din toată inima să fii pe podium anul ăsta la Românii au talent"

"Darius, am văzut foarte mulți dansatori foarte buni, foarte talentați, dar ce ai tu este atât de special. Îți doresc din toată inima să fii pe podium anul ăsta la Românii au talent, dacă nu chiar să câștigi", a declarat Andra.

Dragoș Bucur: "Probabil că este un moment de aur în viața ta acum"

"Eu am văzut un amestec incredibil de inocență, de eleganță și de bărbăție. Este un amestec incredibil. Probabil că este un moment de aur în viața ta acum", a spus Dragoș Bucur.

Momentul de încheiere a jurizării i-a revenit lui Mihai Bobonete, care a dorit dinadins să aibă ultimul cuvânt. L-a trimis pe Darius Mabda în semifinalele Românii au talent 2022, declarând într-un testimonial că n-a putut să ignore ceea ce-i dicta inima: "A venit dinăuntrul meu, din toată ființa mea. Un talent precum al lui Darius am văzut rar în viața asta".

Mihai Bobonete: "Mi-ai umplut inima de bucurie și cred că acasă oamenii încă aplaudă"

"Darius, sunt uluit de performanța ta, sunt uluit de ce s-a întâmplat în momentul ăsta pe scenă la Românii au talent, nu știu de unde ai venit, nu știu cum există un copil ca tine, dar mi-ai umplut inima de bucurie și cred că acasă oamenii încă aplaudă la ceea ce au văzut.

Îți urez mult succes în continuare, dar aș vrea să știi că tot timpul, în orice ipostază a carierei tale te vei afla, eu vreau să fiu în spatele tău, să te ajut măcar cu o vorbă bună. Și până atunci, tot ce pot să-ți dau eu de la Românii au Talent, și avem pus deoparte, este un Golden Buzz."

Înlăcrimat, dar cu zâmbetul pe buze, Darius a primit îmbrățișări din partea Andrei și a lui Bobo. "Ești extraordinar ! O să ajungi mare! De două ori cât (Mihail) Barîșnikov, sau cine vrei tu", i-a spus Bobonete, Andra fiind, la rândul ei profund mișcată de ceea ce a reușit să facă Darius: "Mi s-a părut impecabil. (...) Când se întâlnește munca, talentul și modestia e calea spre succes."

VIDEO: Darius Mabda la Românii au talent 2022

Comentează

Sport & Divertisment

Andra, Smiley, Andreea Esca cântă "Visăm Împreună", imnul echipei naționale pentru EURO 2024 - VIDEO

Piesa "Visăm Împreună" îi aduce la un loc pe fotbaliștii echipei naționale, pe unele dintre cele mai cunoscute vedete PRO TV (Smiley, Andreea Esca, Andra, Pavel Bartoș, Theo Rose, Irina Rimes, Cătălin Măruță, Corina Caragea, Ramona Păun și Cosmin Seleși) și pe suporterii tricolori.

Publicat

pe

Imn "Visăm Împreună"
Imn "Visăm Împreună" │ FOTO: captură YouTube / FRF TV

PRO TV și FRF au lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Sub egida HaHaHa Production, "Visăm Împreună" este interpretată de artiști în vogă precum Smiley, Andra, Theo Rose, Irina Rimes, alături de cele mai apreciate fețe ale postului PRO TV - Andreea Esca, Pavel Bartoș, Cătălin Măruță, Corina Caragea, Ramona Păun și Cosmin Seleși.

Noul imn al echipei naționale pentru EURO 2024 este acompaniat de un videoclip în care apar numele mai sus menționate, dar și fotbaliști și suporteri. Mesajul versurile este accentuat de succesiunea emoționantă de imagini, în care dragostea pentru fotbal și patriotismul se contopesc.

În inimile suporterilor, fiecare meci al Echipei Naționale este o poveste despre pasiune și devotament. EURO 2024, cel mai așteptat eveniment fotbalistic al anului, nu este doar despre jocul de pe teren, ci și despre conexiunea emoțională dintre suporteri și jucători, despre forța pe care o împărtășesc atunci când luptă împreună pentru o întreagă națiune.

Campionatul European va începe pe 14 iunie și va putea fi urmărit la PRO TV, PRO ARENA și pe VOYO, suporterii având ocazia să trăiască la intensitate maximă toate meciurile de la turneul final. România face parte din grupa E și va întâlni Ucraina, Belgia și Slovacia în prima fază a competiției.

VIDEO: Visăm Împreună | Imnul echipei naționale pentru EURO 2024

Citește în continuare

Concerte & turnee

Smiley, Alina Eremia, Feli cântă la Big Little Festival, un eveniment dedicat conexiunii dintre părinți și copii

Între 21 și 23 iunie, Cetatea Râșnov și Dino Parc Râșnov se transformă într-un loc în care cei mari și cei mici se vor distra cu cele mai tari concerte și activități. Prima ediție Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, promite să fie memorabilă. Te invităm să afli mai multe detalii despre bilete și program.

Publicat

pe

Artiști Big Little Festival 2024
Artiști Big Little Festival 2024 │ FOTO: Big Little Festival

Râșnov, localitatea aflată în centrul țării, cu nenumărate atracții, locuri de cazare și peisaje de vis, va deveni în primul weekend din vacanța de vară capitala distracțiilor în familie cu prilejul Big Little Festival care va avea 3 zone mari, diverse și atractive de desfășurare.

Nerf Arena, HaHaHa Production Music Camp, Slime Fest, Competiția Familiilor - un maraton de jocuri vechi și noi, Live Cooking Area, Gaming Area cu competiții de Minecraft, FIFA sau BrawlStars, Lego și Nintendo, zone interactive de lectură, spectacole de teatru, ateliere de yoga, aerobic, dans, pictură, tatuaje, gătit, zonă de filme și desene animate vor fi parte din experiențele care vor aduce copiii de ieri și de azi împreună.

Ce artiști cântă la Big Little Festival 2024

Smiley, Alina Eremia, Feli, Jean Gavril, Bibi, Andra Gogan, Jo, Mario Fresh, Mark Stam, Nicole Cherry, Cabron, Misha Miller sunt doar câțiva dintre artiștii care vor cânta, dar se vor și juca la Big Little Festival alături de prezentatorul Cosmin Seleși și cele 15 000 de familii, aproximativ 50 000 de persoane, așteptate să participe în spațiul de peste 11 hectare amenajat în cel mai creativ și colorat mod pentru a sărbători relația părinte-copil prin experiențe în tandem unice în România.

Program Big Litte Festival 2024

Vineri, 21 iunie

 • Bibi
 • Misha Miller
 • Alina Eremia
 • Jean Gavril

Sâmbătă, 22 iunie

 • Smiley
 • Andra Gogan
 • Feli
 • Mark Stam

Duminică, 23 iunie

 • Mario Fresh
 • JO
 • Cabron
 • Nicole Cherry

Biletul de festival deschide porțile Dino Parc Râșnov

Dino Parc Râșnov, Marele Câștigător al Premiului Telespectatorilor "Destinația anului 2023", și al categoriei Parcuri de distracție și aventură, va putea fi vizitat gratuit în weekendul 21-23 iunie, de către toți posesorii de bilet de acces la Big Little Festival. Acesta este cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei, dar și un muzeu în aer liber, situat în mijlocul pădurii transilvănene.

Cu o suprafață de peste 4 hectare, Dino Parc Râșnov găzduiește peste 120 de dinozauri certificați științific, reproduși în mărime naturală, conform celor mai recente descoperiri paleontologice. Pe lângă traseul impresionant cu 120 de dinozauri, parcul dispune și de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în copaci cu expoziții științifice, un cinematograf, o cameră labirint cu lasere și alte zone interactive.

Cetatea Râșnov transformată într-o bibliotecă de basm

Cetatea Râșnov, aflată la 2 minute de mers pe jos de Dino Parc Râșnov, va deveni cu ocazia festivalului Cetatea educației, a jocului și a învățării prin joc. Decorată precum o bibliotecă nonconformistă, cu rafturi pline cu cărți de răsfoit, cu standuri de vânzare de carte, cu locuri amenajate cu perne, balansoare și hamace, ideale pentru citit, cu băncuțe pentru părinți și copii și mese de creație pentru desenat, pictat, modelat, decupat și bricolat, Cetatea Râșnov va fi locul perfect pentru activități de educație și distracție părinți-copii prin cultură. Ateliere artistice pentru copii, întâlniri cu autorii de cărți pentru copii, cu actori și păpușari, ateliere de face painting și de transformare în personaje celebre, toate vor fi parte din metamorfoza istoricei Cetăți Râșnov în filă de istorie fericită de familie.

Copiii de ieri și azi împreună

Platoul de 3000 de mp de la baza Dino Parc Râșnov va fi amenajat ca un orășel al distracției, creat și construit în spiritul conceptului primei ediții: Copiii de ieri și azi împreună. Copiii de ieri (părinții) vor avea posibilitatea să se joace jocurile copilăriei lor împreună cu copiii de astăzi și invers. Aici vor fi amenajate zone VERSUS: șotron vs. Dance Revolution, țeavă cu cornete vs. Nerf, Baba Oarba vs VR, "șapte pietre" vs. Lego, V-ați ascunselea vs. Treasure Hunt etc.

Main stage-ul pentru concertele marilor artiști, art stage-ul pentru spectacole de teatru, studiourile de creație muzicală ale HaHaHa Production și cel de creație multimedia, zona de gaming, organizată de Bucharest Gaming Week, zona de console, de tehnologie, de laptopuri și de mobile, zona retro cu Arcade Machines, zona Nintendo vor aduce variante infinite de interacțiune părinți-copii.

Distracție la cort

Organizatorii pun la dispoziția familiilor amatoare de experiențe complete și palpitante alături de copiii lor un număr limitat de pachete de cazare la cort în cadrul Big Little Festival, în care vor fi incluse activități nocturne de observare a stelelor și planetelor, precum și alte provocări memorabile.

800 de persoane dansează pe Calea Victoriei - flashmob-manifest

Big Little Festival va fi anunțat oficial și public printr-un flashmob-manifest în care cel puțin 800 de copii și părinți vor dansa sincron și își vor cânta și striga dorința de a-și petrece cât mai mult timp împreună. Flashmob-ul-manifest se va desfășura în cadrul evenimentului "Străzi Deschise", pe Calea Victoriei, în zona Bisericii Kretzulescu duminică, 14 aprilie, de la ora 11 unde sunt așteptați să participe toți părinții și copiii care își doresc timp și joacă împreună.

Prețuri bilete Big Little Festival 2024

 • Abonamentele și biletele pe zi se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 125 lei (+comision). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
 • Activitățile din cadrul Big Little Festival sunt gratuite, pe baza biletului de intrare ce include și accesul în Dino Parc și în Cetatea Râșnov.
 • Accesul la Big Little Festival este permis doar pe baza biletului de intrare și doar împreună cu un copil în grup. Niciun adult nu poate cumpăra separat bilet la Festival, doar împreună cu un copil, alături de care să-și petreacă timpul, să se joace, să concureze, să râdă și să se distreze, pentru că misiunea Big Little Festival este să creeze scena perfectă de joacă pentru copiii de ieri și de azi împreună.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Smiley te invită în SmileyVerse, un concert multisenzorial, la Arenele Romane

Vara aceasta, Smiley își va plimba fanii prin SmileyVerse, un concept de show profund și interactiv. Evenimentul va avea loc pe 1 iunie, la Arenele Romane din București.

Publicat

pe

Smiley
Smiley │ FOTO: Smiley

Smiley își cântă Universul în toate trăirile, culorile și ritmurile care-l compun, într-un concert de neratat. Denumit anul acesta SmileyVerse, cel mai mare și impresionant concert din an pentru Smiley, va avea loc, conform tradiției din ultimii ani, pe 1 iunie, de data aceasta la Arenele Romane, alături de invitați-surpriză, și își propune să fie o experiență multisenzorială pentru fiecare spectator în parte.

Smiley oferă publicului său odată cu biletul la show și accesul în SmileyVerse, o dimensiune complet nouă, creată după chipul și asemănarea visurilor lui, dar și ale celor care-l ascultă, un univers în care emoțiile oferite de muzică, dans și show se împletesc cu revelațiile aduse de tehnologie și lumea digitală.

"Va fi ceva spectaculos și extrem de interesant de la concept până la show-ul complet de pe scenă. Universul meu transformat în show va deschide universul interior al fiecărui om care va fi alături de mine acolo, într-o energie unică pe care abia aștept să o simțim. Anul acesta concertul meu este SmileyVerse pentru că fix asta simțim cu toții pe parcursul unui concert complet, că ne teleportăm într-un univers pe care îl deschidem fiecare suflet prezent în parte, îl cântăm, îl trăim, în dansăm și îl descifrăm noi toți, cei care suntem acolo. O dimensiune a binelui, a muzicii, a emoțiilor și a descătușării de tot ce simțim", a transmis Smiley.

Piese nou lansate, dar și legendare, colaborări muzicale imprevizibile, momente artistice mult așteptate, dar și altele surprinzătoare, inserții tehnologice impresionante, interacțiune cu fiecare om din sală la cele mai profunde niveluri, totul desfășurat și trăit live, pe scena și în sala Arenelor Romane ca într-un univers irepetabil.

"Așadar, am intrat în perioada aceea supremă din an, când pregătim concertul pe care îl așteptăm din iunie în iunie. Întotdeauna am spus că pentru mine întâlnirea cu publicul la concertul acesta reprezintă o trăire maximă, o plimbare de la muzică, râs, plâns, bucurie, energie, dans, trecut, viitor, reîntâlnirea cu cei mai dragi colegi de scenă, cu toți ai mei apropiați, conectarea cu publicul care-mi ascultă muzica și care-mi oferă atat de mult pe parcursul acelor ore", a adăugat Smiley.

Prețuri bilete SmileyVerse la Arenele Romane

 • Biletele de acces se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 101 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending