Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Darius Mabda a creat un moment istoric la Românii au talent 2022; Golden Buzz pentru o viitoare stea a dansului

La 13 ani, Darius Mabda promite deja să ajungă un nume uriaș în lumea dansului. Comparat de Mihai Bobonete cu unul dintre cei mai mari balerini ai tuturor timpurilor, Mihail Barîşnikov, Darius a strălucit pe scena de la Românii au Talent 2022. Numărul său a ridicat întreaga sală în picioare, Bobonete încununând momentul cu un Golden Buzz.

Publicat

pe

Darius Mabda - golden buzz la Românii au talent 2022
Darius Mabda - golden buzz la Românii au talent 2022

Cel de-al șaselea episod al emisiunii Românii au talent 2022 a adus în fața publicului "o piatră scumpă", un talent ce se conturează a deveni un nume recunoscut la nivel internațional. Jurații show-ului de talente s-au simți onorați să-l vadă dansând pe Darius Mabda, prezicându-i un viitor măreț.

Cine e Darius Mabda, tânărul dansator de la Românii au Talent 2022 care a primit Golden Buzz

Darius este un elev de 13 ani din Oradea. A descoperit încă din copilărie că iubește dansul, începând să-l practice de la vârsta de 8 ani la o școală de coregrafie din Cluj. Părinții săi nu au nicio legătură cu lumea artei, tatăl său fiind un polițist pensionat, iar mama secretară.

"Mă uitam la televizor și vedeam alți copii care dansează. Mi-a plăcut foarte mult și i-am înnebunit pe părinții mei, până m-au dus", le-a povestit Darius juraților de la Românii au talent 2022.

Prezența sa scenică și talentul de a transforma emoția în artă au reieșit încă de dinainte ca numărul său de dans liric să înceapă. Felul în care Darius a descris conexiunea sa cu muzica și dansul a transmis o maturitate artistică rar întâlnită la un copil de 13 ani.

Darius Mabda: "Atunci când dansez intru așa, într-o transă, din care nu pot să mai ies, iar asta mă inspiră atunci când fac coregrafii"

"Am fost întotdeauna atras de dans. Atunci când auzeam muzică simțeam plăcere și îmi venea să dansez. Stau singur la Cluj, la internatul școlii de coregrafie. Mama mă sună în fiecare zi, mă întreabă mereu dacă am mâncat, dacă m-am odihnit, dacă mi-am făcut temele. Este foarte îngrijorată pentru mine. (...)

Cel mai mare vis al meu este, dacă o să ajung balerin, să merg la teatrul Balshoi, și dacă o să mă duc pe contemporan, vreau să ajung în Canada.

Mă antrenez în fiecare zi, între două și patru ore. Mă duc la școală, după aceea la balet, de la balet înapoi la intenat, unde mă pregătesc și mă duc din nou la dans. Muncesc pentru că îmi place ceea ce fac. Atunci când dansez intru așa, într-o transă, din care nu pot să mai ies, iar asta mă inspiră atunci când fac coregrafii. Eu mi-am făcut coregrafia, singur. Un an de zile am muncit la momentul acesta. Am repetat în fiecare zi."

Cu un moment pregătit, așadar, vreme de un an de zile, Darius Mabda a prezentat la Românii au talent 2022 un număr de dans liric gândit de el integral. La final, atât spectatorii, cât și jurații s-au ridicat în picioare pentru a-l aplauda. "Nu se poate așa ceva. Foarte frumos!", a exclamat Andra înainte ca momentul jurizării să înceapă.

Reacțiile juraților Românii au talent 2022 după momentul lui Darius Mabda

Extrem de impresionat de Darius, Mihai Bobonete i-a oferit lui Darius cel de-la doilea Golden Buzz al său, primul mergând la Maria Raisa. Înainte, însă, de a apăsa butonul auriu i-a lăsat pe colegii din juriu să-și spună părerea.

Andi Moisescu: "Este un moment care va intra în istoria acestei emisiuni și pe care tu n-ai să-l uiți niciodată în viața ta"

"Darius, nu știu de unde ai apărut, nu știu ce ai făcut în ultimii 5 ani, de când te-ai apucat de dans, nu știu ce ai simțit tu când ai văzut copiii ăia dansând la televizor, dar cred că tu ești unul dintre cei mai norocoși copii din lumea asta, pentru că eu cred că tu ți-ai descoperit calea. N-am mai văzut așa ceva. Este un moment care va intra în istoria acestei emisiuni și pe care tu n-ai să-l uiți niciodată în viața ta. N-ai cum", a spus Andi Moisescu.

Andra: "Îți doresc din toată inima să fii pe podium anul ăsta la Românii au talent"

"Darius, am văzut foarte mulți dansatori foarte buni, foarte talentați, dar ce ai tu este atât de special. Îți doresc din toată inima să fii pe podium anul ăsta la Românii au talent, dacă nu chiar să câștigi", a declarat Andra.

Dragoș Bucur: "Probabil că este un moment de aur în viața ta acum"

"Eu am văzut un amestec incredibil de inocență, de eleganță și de bărbăție. Este un amestec incredibil. Probabil că este un moment de aur în viața ta acum", a spus Dragoș Bucur.

Momentul de încheiere a jurizării i-a revenit lui Mihai Bobonete, care a dorit dinadins să aibă ultimul cuvânt. L-a trimis pe Darius Mabda în semifinalele Românii au talent 2022, declarând într-un testimonial că n-a putut să ignore ceea ce-i dicta inima: "A venit dinăuntrul meu, din toată ființa mea. Un talent precum al lui Darius am văzut rar în viața asta".

Mihai Bobonete: "Mi-ai umplut inima de bucurie și cred că acasă oamenii încă aplaudă"

"Darius, sunt uluit de performanța ta, sunt uluit de ce s-a întâmplat în momentul ăsta pe scenă la Românii au talent, nu știu de unde ai venit, nu știu cum există un copil ca tine, dar mi-ai umplut inima de bucurie și cred că acasă oamenii încă aplaudă la ceea ce au văzut.

Îți urez mult succes în continuare, dar aș vrea să știi că tot timpul, în orice ipostază a carierei tale te vei afla, eu vreau să fiu în spatele tău, să te ajut măcar cu o vorbă bună. Și până atunci, tot ce pot să-ți dau eu de la Românii au Talent, și avem pus deoparte, este un Golden Buzz."

Înlăcrimat, dar cu zâmbetul pe buze, Darius a primit îmbrățișări din partea Andrei și a lui Bobo. "Ești extraordinar ! O să ajungi mare! De două ori cât (Mihail) Barîșnikov, sau cine vrei tu", i-a spus Bobonete, Andra fiind, la rândul ei profund mișcată de ceea ce a reușit să facă Darius: "Mi s-a părut impecabil. (...) Când se întâlnește munca, talentul și modestia e calea spre succes."

VIDEO: Darius Mabda la Românii au talent 2022

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Smiley și Gina Pistol se căsătoresc

Smiley și Gina Pistol trec la următorul nivel din relație. Cei doi au anunțat că vor deveni soț și soție, povestind toate detaliile într-un clip video. Te invităm să îl urmărești.

Publicat

pe

Smiley la Sala Polivalenta pe 31 mai 2022 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Smiley și Gina Pistol sunt din nou pe "banca mărturisirilor" pe care în urmă cu 2 ani și jumătate dezvăluiau că vor deveni părinți, de data aceasta, pentru a-și anunța urmăritorii că vor deveni soț și soție.

"Este firesc să primiți vestea aceasta de la noi, înainte să citiți în presă sau să o auziți de la alții. Dacă tot există această bancă în curtea casei noastre pe care ne-am așezat acum 2 ani și jumătate și am anunțat că vom fi părinți, ne-am gândit să o folosim din nou și când vă spunem că vom deveni soț și soție, pentru că este un moment la fel de important pentru noi pe care ne dorim să-l împărțim cu voi", a spus Smiley.

Cum s-a petrecut cererea în căsătorie, care este povestea inelului, care au fost reacțiile apropiaților la auzul veștii, care a fost rolul micuței Josephine în scenariul momentului și ce fel de nuntă își doresc Smiley și Gina, toate și multe alte detalii se regăsesc în mărturia video făcută de cele două celebrități. Cu reacții sincere și pline de emoții, cu zâmbete, îmbrățișări și chiar lacrimi, Smiley și Gina povestesc și cum își propun să-și trăiască viața de familie sau cum își doresc să fie peste 10, 20 sau 30 de ani.

Smiley și Gina Pistol sunt împreună de 6 ani, iar cu 2 ani în urmă au devenit părinții unei fetițe pe care au decis să o țină departe de ochii publicului larg, așa cum explică în dialogul cald și sincer pe care au ales să-l poarte la filmările pentru realizarea acestui video.

Cu aproape un an în urmă, pe 31 mai 2022, Smiley și Gina Pistol au avut pentru prima dată o manifestare publică a afecțiunii și legăturii lor, când au cântat împreună pe scena Sălii Polivalente "Ne vedem noi" și s-au sărutat cu emoție în fața a 5000 de oameni, veniți la concertul lui Smiley.

VIDEO: Mărturie Smiley și Gina Pistol

Citește în continuare

Concerte & turnee

Andra revine la Sala Palatului cu spectacolul-concert "Tradițional"

Andra revine cu superproducția artistică bazată pe muzică tradițională românească. Spectacolul-eveniment "Tradițional" va avea loc la Sala Palatului din București pe 27 septembrie. Mai multe detalii și bilete în articol.

Publicat

pe

Concert Andra - "Aievea" la Sala Palatului pe 23 februarie 2018 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Concertul "Tradițional" înseamnă 2 ore de muzică live, de la muzică populară, la pop și influențe rock sau hip-hop. O echipă de 150 de persoane lucrează la această superproducție, unică în România: de la regizor, scenograf, scenarist, muzicieni, tehnicieni, până la costumieri, stiliști și make-up artists.

Aproape 100.000 de spectatori au văzut una dintre cele 15 reprezentații live, toate sold-out, susținute atât în România, cât și în Italia și în Marea Britanie. În 2023, publicul se va putea bucura de o nouă versiune a conceptului, cu piese noi și invitați speciali care vor oferi o experiență completă.

"De când așteptam să vă dau această veste! Sper că va fi o experiență de neuitat pentru voi! Muzică traditional românească, emoție, dans, invitați surpriză, totul gândit pentru voi!", a transmis Andra.

Cu o carieră de peste 20 de ani în industrie, Andra este unul dintre cei mai de succes artiști români. Toate spectacolele ei de la Sala Palatului s-au ținut cu casă închisă, iar turneele ei adună zeci de mii de persoane, atât pe scenele din România, cât și la Londra, Madrid sau Bruxelles.

Andra a colaborat cu 3 Sud Est pentru single-ul "Jumătatea mea mai bună", una dintre cele mai ascultate piese din 2021, care a adunat peste 70 milioane de vizualizări pe YouTube, și care a ocupat primul loc în topul celor mai difuzate melodii din România numeroase săptămâni la rând. Tot în 2021, Andra a lansat de ziua ei, pe 23 august, piesa de suflet - "Timpul". În urmă cu câteva luni, artista a lansat alături de Smiley melodia "Doar vina ta".

Prețuri bilete Andra - Tradițional la Sala Palatului

Biletele se găsesc online, la prețuri pornind de la 99 de lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziție, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Industria muzicala

Producătorul român Șerban Cazan colaborează cu Rita Ora, Fatboy Slim și Rag'n'Bone Man

Șerban Cazan, producătorul și compozitorul cu care Smiley a pornit HaHaHa Production, semnează ca reprezentant ROMDROPS producția muzicală a celei mai recente piese a cântăreței Rita Ora feat. Fatboy Slim, "Praise You". Șerban Cazan anunță și lucrul alături de Rag'n'Bone la următorul album al artistului, dar și alte proiecte importante. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Smiley, Rita Ora, Șerban Cazan
Smiley, Rita Ora, Șerban Cazan

Colaborarea cu Rita Ora, una dintre artistele cu cele mai multe piese number 1 în UK, cu zeci de premii internaționale și milioane de abonați pe canalul de YouTube, i-a adus lui Șerban Cazan pe lângă apropierea de un artist deschis, jovial și valoros și satisfacția unui rezultat muzical apreciat de Fatboy Slim, artistul a cărui piesă a lucrat-o.

"Este o bucurie enormă, după 15 ani de muncă neîntreruptă, să vezi cum toate visele noastre de a lucra la cel mai înalt nivel internațional, să înceapă să se materializeze. Experiența acumulată în toți acești ani în România constat că se traduce perfect în nevoia pieței internaționale de muzică. Evident, trăiesc, de fiecare dată, emoția următorului artist, super-star care trece pragul studioului, emoția că de cele mai multe ori, în cameră, ai parte de oameni cu un trecut muzical absolut impresionant, cu multe reușite, cu multe premii și hit-uri internaționale la activ. E foarte plăcut să vezi cum toată emoția asta a necunoscutului se transformă în puterea ta cea mai mare, probabil cel mai frumos sentiment trăit vreodată de mine în legatura cu muzica. Am constatat că indiferent de piață, de nivel, de succes, și artiștii străini trec prin aceleași struggle-uri ca artiștii noștri, aceleași emoții, aceleași frici, aceleași bucurii. Mă simt binecuvântat că am ocazia să lucrez cu nume imense din industria muzicală internațională. Vă anunț în exclusivitate un proiect la care am lucrat foarte intens în ultima perioadă în Londra, viitorul album al lui Rag'n'Bone Man. A fost un an intens, plin de întâlniri, experiențe, sesiuni de creație la care până nu demult nici măcar nu îmi permiteam să visez. Aș putea aminti aici de exemplu: Anne - Marie, Tom Walker sau Ella Henderson. Stați pe aproape ... vin una câte una", a declarat Șerban Cazan.

2023 va fi plin de lansări importante pentru ROMDROPS. După inedita colaborare între James Carter, Ofenbach și James Blunt - "Can't forget you" - piesa co-produsă de Șerban Cazan și co-scrisă de Vladimir Chopsticks, tot artist, compozitor și producător HaHaHa Production și deja menționata "Praising you", echipa ROMDROPS anunță un an plin de muzică la cel mai înalt nivel.

ROMDROPS este o companie de publishing și producție muzicală, înființată în 2021, menită să deschidă oportunități globale grandioase pentru artiștii, producătorii și scriitorii români, în urma unei tabere internaționale de creație organizate de Smiley și HaHaHa Production în Transilvania. HaHaHa Production, publisher de succes și unul dintre cele mai creative și titrate labeluri independente din România, Milk&Honey, una dintre cele mai puternice firme de management muzical din lume, Oak Felder, câștigător al premiului Grammy, considerat a fi unul dintre cei mai prolifici producători muzicali ai ultimilor ani au înființat ROMDROPS, care activează pe piața muzicală din întreaga lume, colaborează cu TOP 40 cei mai cunoscuți artiști ai lumii, lucrează pentru proiecte din topurile americane, britanice și din toate țările care contează și care generează hituri.

"Este un moment la care am visat încă de când am înființat HaHaHa Production. Eu am știut că o întâlnire cu echipa noastră o să fie o revelație pentru muzica mare, pentru că aici sunt oameni extrem de talentați care au toate datele să cucerească lumea și am așteptat și lucrat continuu la momentul când să și demonstrăm asta. Iata ca acel moment a venit și este doar începutul", a spus Smiley.

Citește în continuare

Trending