Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Disney marchează un record muzical cu melodia "We Don't Talk About Bruno"

Cântecul "We Don’t Talk About Bruno", extras de pe coloana sonoră a filmului "Encanto", a ajuns pe primul loc în topul Billboard Hot 100, detronând-o pe Adele cu "Easy on Me". Acest succes atinge mai multe aspecte muzicale, despre care te invităm să afli în articol.

Publicat

pe

Trailer "Encanto"
Trailer "Encanto" │ FOTO: captură YouTube / Disney

Potrivit Billboard, "We Don't Talk About Bruno" este doar al doilea cântec dintr-o animație Disney ce a reușit să ajungă pe primul loc în topul muzical. Anterior, Peabo Bryson și Regina Belle au atins succesul cu piesa "A Whole New World" din "Alladin". Se întâmpla în 1993.

De asemenea, întreaga coloană sonoră a filmului "Encanto" se găsește pe locurilor fruntașe ale topului Billboard. De când "Encanto" a debutat pe Disney Plus pe 24 decembrie, soundtackul a cunoscut o creștere masivă a popularității. În urmă cu câteva săptămâni, coloana sonoră a pus capăt perioadei de șase săptămâni a lui Adele pe locul 1, iar acum a petrecut trei săptămâni neconsecutive pe primul loc în topul albumelor.

Mai mult, "We Don't Talk About Bruno" marchează prima piesă scrisă de un singur compozitor ce a ajuns pe primul loc în top în mai bine de patru ani (de la "Perfect" - Ed Sheeran). Melodia a fost compusă de Lin-Manuel Miranda. Acesta a fost ajutat la partea de producție de Mike Elizondo. Cântecul este interpretat de Carolina Gaitán, Mauro Castillo, Adassa, Rhenzy Feliz, Diane Guerrero, Stephanie Beatriz și alți membri ai distribuției "Encanto".

Lansat inițial în cinematografe la sfârșitul lunii noiembrie 2021, "Encanto" urmărește familia Madrigal, originară din Columbia. Capul familiei este Alma Madrigal, ai cărei copii și nepoți au toți daruri magice. Singura excepție este Mirabel Madrigal. Cu toate acestea, personajul are un rol important în peliculă, mai ales în momentul în care descoperă că magia care înconjoară rudele sale este în pericol. La începutul lui ianuarie 2022, "Encanto" a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun film de animație.

TRAILER "Encanto":

Trending