Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

TOOL aniversează 30 de ani de carieră cu o versiune nouă a piesei "Opiate" şi un scurt metraj

TOOL este una dintre formaţiile care au strâns în jurul lor o armată de fani fideli, ce au o creat o reală mitologie în jurul acestui grup. După 13 ani de tăcere trupa a scos un album nou în 2019 şi se pare care ne pregăteşte o piesă nouă pentru 2022, odată cu aniversarea a 30 de ani de carieră.

Publicat

pe

Tool fotografie oficiala 2019
Tool fotografie oficiala 2019 │ FOTO: TOOL www.facebook.com

Ca să vă faceţi o idee cu privire la popularitatea TOOL, formaţia nu avea până în 2019 piese pe reţelele de streaming, inclusiv pe YouTube. La doar câteva zile după publicarea pe YouTube mai toate single-urile sale importante săreau de 1 milion de vizualizări. Albumul de acum 3 ani, "Fear Inoculum" a fost bine primit de fani, mai ales având în vedere "seceta" din 2006 încoace, de la "10.000 Days".

Revenind la aniversare, TOOL a anunţat în social media planuri de a marca aniversarea a 30 de ani de carieră şi de la debutul EP-ului din 1992, "Opiate". Aniversarea se va sărbători prin intermediul unei versiuni noi a piesei "Opiate", extinsă şi regândită. Ea va fi disponibilă pentru streaming pe 1 martie 2022 şi va sosi la pachet cu un scurt metraj, dar şi cu o carte cu artwork cu 46 de pagini. Include fotografii din culise, making of, interviuri şi multe altele, urmând a veni pe 18 martie.

Artisul visual Dominic Hailstone, care a lucrat la filmul SF "Alien: Covenant" a colaborat cu chitaristul Adam Jones pentru a crea noul videoclip de peste 10 minute. Este primul videoclip TOOL din ultimii 15 ani şi ştiind cum arată clipurile formaţiei ne aşteptăm la creaturi ciudate, mister şi multe elemente psihedelice. Poate apare chiar Tricky din nou ca protagonist, cum se întâmpla cu clipurile mai vechi TOOL.

Un teaser al lui Opiate 2.0 se poate asculta mai jos:

TOOL şi-a alienat fanii în ultimele zile, anunţând o ediţie ultra deluxe a vinilului "Fear Inoculum" cu preţul de 810 dolari. Pe 22 februarie trupa a ţinut un concert în Washington DC şi a fost nevoită să îşi oprească reprezentaţia pentru a permite medicilor să îngrijească un fan care leşinase aproape de scenă. Momentul a stârnit panică, lumea amintindu-şi de cazul Travis Scott.

Comentează

Concerte & turnee

TOOL vine în Europa în 2024; Iată unde îi vedem pe Maynard James Keenan and co

TOOL este una dintre puţinele formaţii de metal din lume care se bucură de statutul de mit şi cult în acelaşi timp. Cu atât mai mult pentru noi europenii, având în vedere cât de rar ajunge pe continentul nostru. Asta se întâmplă în 2024, deoarece TOOL tocmai a anunţat un turneu în UK şi Europa. Aflaţi datele mai jos.

Publicat

pe

Tool poster turneu 2024 Europa
Tool poster turneu 2024 Europa │ FOTO: TOOL

TOOL vine pe celebra London O2 Arena, dar şi pe Tele2 Arena din Stockholm, plus Paris Accor Arena. Nu va lipsi de la festivalul Graspop Metal Meeting, de la Tons of Rock şi Copenhell. Cel mai aproape de noi ajunge la Budapesta, dacă vreţi să ajungeţi să îi vedeţi pe metalişti. În ultimele luni TOOL s-a bucurat de statutul de headliner la festivaluri ca Aftershock, Welcome to Rockville, Louder Than Life şi Sonic Temple Arts & Music. A avut şi o reprezentaţie legendară la Power Trip.

Şi acum ce ne interesează pe noi: turneul european! Biletele se pun în vânzare pe 17 noiembrie de la ora 10 dimineaţa. Cei care fac parte din clubul exclusiv TOOL Army au pre-vânzare deja, de pe 14 noiembrie.

Iată cum arată concertele formaţiei din cadrul turneului din 2024 în UE şi UK:

  • 25 mai - Hannover, DE @ ZAG Arena
  • 27 mai - Amsterdam, NL @ Ziggo Dome
  • 30 mai - Birmingham, UK @ Resorts World Arena
  • 01 iunie - Manchester, UK @ AO Arena
  • 03 iunie - London, UK @ O2 Arena
  • 05 iunie - Paris, FR @ Accor Arena
  • 08 iunie - Berlin, DE @ Parkbühne Wuhlheide
  • 10 iunie - Wien, AT @ Wiener Stadthalle
  • 11 iunie - Kraków, PL @ Tauron Arena
  • 13 iunie - Budapest, HU @ BudapestAréna
  • 18 iunie - Köln, DE @ Lanxess Arena
  • 20 iunie - Dessel, BE @ Graspop Metal Meeting
  • 22 iunie - Copenhagen, DK @ Copenhell
  • 25 iunie - Stockholm, SE @ Tele2 Arena
  • 27 iunie - Oslo, NO @ Tons of Rock

Ultimul album lansat de TOOL a fost "Fear Inoculum" din 2019, care a polarizat fanii, mai ales că s-a lansat după 13 ani de aşteptare, de la "10.000 Days" din 2006. În octombrie 2023 totuşi basistul Justin Chancellor a făcut teasing că fanii nu vor aştepta aşa mult pentru următorul LP Tool.

Între timp solistul James Maynard Keenan rămâne ocupat, având programate concerte în primăvara lui 2024 şi cu celelalte trupe ale sale, A Perfect Circle şi Puscifer. De altfel ele vor cânta pe aceeaşi scenă în aprilie, cu ocazia zilei de naştere de 60 de ani a solistului.

Citește în continuare

Trending