Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

SUA îşi face propriul Eurovision; American Song Contest va fi găzduit de Snoop Dogg, Kelly Clarkson

După ce americanii au ironizat Eurovision cu o comedie cu Will Ferrell pe Netflix, acum îşi vor organiza propriul concurs de talente pe acelaşi format. Se numeşte "American Song Contest" şi va implica 56 de artişti din cele 50 de state americane. Detaliile le găsiţi mai jos.

Publicat

pe

American Song Contest 2022
American Song Contest 2022 │ FOTO: NBC

American Song Contest îi va avea prezentatori pe Snoop Dogg şi pe Kelly Clarkson. Primul e deja omniprezent când e vorba de un "gig", fie că e meci de box al lui Mike Tyson, comentarii la Olimpiadă alături de Kevin Hart sau concertul de la Superbowl. Kelly Clarkson este câştigătoarea lui American Idol, dar şi unul dintre juraţii şi mentorii emisiunii The Voice, în care a câştigat deja 3 sezoane.

Iniţial proiectul a fost anunţat în 2020, dar American Song Contest a fost pus în standby de pandemie. Trebuia să apară în luna februarie a acelui an şi a fost amânat de către gigantul media NBC. Acum noua versiune debutează în martie 2022 şi va include reprezentaţii muzicale originale reprezentative pentru cele 50 de state, 5 teritorii SUA şi capitala. Artiştii vor concura pentru titlul de "Cea mai bună piesă originală".

Kelly Clarkson a declarat următoarele despre nouă provocare:

Am fost o fană şi ador conceptul de Eurovision şi sunt încântată să aduc fenomenul muzical în America. Sunt atât de încântată să lucrez cu Snoop şi abia aştept să văd fiecare stat şi teritoriu reprezentat de artişti care îşi cântă propriile piese.

American Song Contest debutează pe 21 martie şi va fi difuzat timp de 8 săptămâni, cu Marea Finală programată pentru 9 mai, cu o zi înainte de prima semifinală a lui Eurovision Song Contest 2022. Lista de 56 de artişti sau trupe va fi anunţată în curând. Producătorul executiv al noului show afirmă că lucrează la acest proiect de 20 de ani şi că formatul va fi revoluţionar.

Trailer American Song Contest:

Între timp vă reamintim că Eurovision Song Contest va avea loc la PalaOlimpico din Torino, Italia. Marea finală se desfăşoară pe 14 mai, iar Mika va fi unul dintre cei 3 prezentatori. I se vor alătura cântăreaţa italiană Laura Pausini şi personalitatea TV Alessandro Cattelan. Pe 12 februarie s-au decis finaliştii preselecţiei Eurovision 2022 din România, iar pe 5 martie aflăm finalistul, care ne va reprezenta în Italia.

Comentează

Trending