Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Peter Gabriel condamnă acțiunile lui Putin: "Această invazie este actul barbar al unui om"

Invazia Ucrainei a stârnit reacții la nivel internațional. Peter Gabriel s-a numărat printre muzicienii care s-au declarat șocați de acțiunile armatei rusești, condamnându-l pe Vladimir Putin pentru declanșarea unui război neprovocat. Tulburat, la rândul său, de cele întâmplate, David Lynch i s-a adresat direct lui Putin, cerându-i să se gândească la consecințe și să oprească atacul.

Publicat

pe

Peter Gabriel în concert la București (8 mai 2014, Romexpo)
Peter Gabriel în concert la București (8 mai 2014, Romexpo) │ FOTO: Mihai Anghel / InfoMusic.ro

Peter Gabriel, membrul fondator al trupei Genesis, a reacționat în online cu privire la evenimentele din Ucraina. Muzicianul a catalogat acțiunile lui Putin drept "barbare" și a sugerat impunerea unor sancțiuni drastice pentru președintele Rusiei.

Peter Gabriel despre invazia Ucrainei: "Această acțiune este o crimă de război"

"Sunt foarte șocat să văd atât de mulți ucraineni omorâți, să văd declanșat în Europa acest război complet nejustificat și neprovocat.

Această invazie este un actul barbar al unui om.

Această acțiune este o crimă de război și, orice s-ar întâmpla, acestui om nu ar trebui să i se mai permită niciodată să părăsească pământul rusesc", a scris Peter Gabriel pe pagina sa de Facebook.

Tulburat de invazia Ucrainei a fost și reputatul muzician, regizor și scenarist de film american David Lynch. Acesta i-a transmis lui Putin un mesaj, făcând apel la rațiune.

David Lynch către Putin: "Ucrainenii nu v-au atacat țara. Voi ați intrat și ați atacat țara lor. Și toată această moarte și distrugere se va întoarce și te va vizita"

"Chiar acum, domnule Putin, semeni moarte și distrugere. Și totul depinde de tine. Ucrainenii nu v-au atacat țara. Voi ați intrat și ați atacat țara lor. Și toată această moarte și distrugere se va întoarce și te va vizita.

Și în această imagine de ansamblu, în acest spectacol în care suntem implicați, există o perioadă infinită de timp. Așa că există suficient timp - viață după viață după viață - pentru a culege ceea ce semeni. Sfatul meu pentru tine este: salvează-te. Salvează-i pe ucraineni. Salvați această lume. Începe să te înțelegi cu vecinii tăi. Începeți să construiți prietenii. Suntem o familie mondială. Nu mai este loc pentru acest tip de absurditate. Înțelege asta. Oprește acest atac", i-a transmis Lynch președintelui Rusiei într-un clip publicat pe YouTube.

Efectele războiului din Ucraina continuă să se resimtă. După excluderea reprezentanților Rusiei de la Eurovision 2022, trupa Green Day a anunțat că a anulat viitorul concert din Moscova, ce ar fi trebuit să aibă loc la sfârșitul lunii mai.

Trending