Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Peter Gabriel condamnă acțiunile lui Putin: "Această invazie este actul barbar al unui om"

Invazia Ucrainei a stârnit reacții la nivel internațional. Peter Gabriel s-a numărat printre muzicienii care s-au declarat șocați de acțiunile armatei rusești, condamnându-l pe Vladimir Putin pentru declanșarea unui război neprovocat. Tulburat, la rândul său, de cele întâmplate, David Lynch i s-a adresat direct lui Putin, cerându-i să se gândească la consecințe și să oprească atacul.

Publicat

pe

Peter Gabriel în concert la București (8 mai 2014, Romexpo)
Peter Gabriel în concert la București (8 mai 2014, Romexpo) │ FOTO: Mihai Anghel / InfoMusic.ro

Peter Gabriel, membrul fondator al trupei Genesis, a reacționat în online cu privire la evenimentele din Ucraina. Muzicianul a catalogat acțiunile lui Putin drept "barbare" și a sugerat impunerea unor sancțiuni drastice pentru președintele Rusiei.

Peter Gabriel despre invazia Ucrainei: "Această acțiune este o crimă de război"

"Sunt foarte șocat să văd atât de mulți ucraineni omorâți, să văd declanșat în Europa acest război complet nejustificat și neprovocat.

Această invazie este un actul barbar al unui om.

Această acțiune este o crimă de război și, orice s-ar întâmpla, acestui om nu ar trebui să i se mai permită niciodată să părăsească pământul rusesc", a scris Peter Gabriel pe pagina sa de Facebook.

Tulburat de invazia Ucrainei a fost și reputatul muzician, regizor și scenarist de film american David Lynch. Acesta i-a transmis lui Putin un mesaj, făcând apel la rațiune.

David Lynch către Putin: "Ucrainenii nu v-au atacat țara. Voi ați intrat și ați atacat țara lor. Și toată această moarte și distrugere se va întoarce și te va vizita"

"Chiar acum, domnule Putin, semeni moarte și distrugere. Și totul depinde de tine. Ucrainenii nu v-au atacat țara. Voi ați intrat și ați atacat țara lor. Și toată această moarte și distrugere se va întoarce și te va vizita.

Și în această imagine de ansamblu, în acest spectacol în care suntem implicați, există o perioadă infinită de timp. Așa că există suficient timp - viață după viață după viață - pentru a culege ceea ce semeni. Sfatul meu pentru tine este: salvează-te. Salvează-i pe ucraineni. Salvați această lume. Începe să te înțelegi cu vecinii tăi. Începeți să construiți prietenii. Suntem o familie mondială. Nu mai este loc pentru acest tip de absurditate. Înțelege asta. Oprește acest atac", i-a transmis Lynch președintelui Rusiei într-un clip publicat pe YouTube.

Efectele războiului din Ucraina continuă să se resimtă. După excluderea reprezentanților Rusiei de la Eurovision 2022, trupa Green Day a anunțat că a anulat viitorul concert din Moscova, ce ar fi trebuit să aibă loc la sfârșitul lunii mai.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Peter Gabriel a lansat piesa "The Court", despre sistemul de justiţie defectuos

Peter Gabriel a lansat piesa "The Court", dedicată abuzurilor sistemului de justiţie şi propusă pentru debut fix la faza de Lună Plină a acestei perioade. Vorbim despre un "Dark Side Mix" al piesei, care va fi inclusă pe viitorul său album.

Publicat

pe

Noul album al lui Peter Gabriel se numeşte "i/o" şi ne-a propus deja single-ul "Panopticom". "The Court" a fost compus şi produs de către Peter Gabriel şi include contribuţii de la Briano Eno şi backing vocal de la fiica lui Peter, Melanie Gabriel. Fostul solist Genesis a menţionat că inspiraţia pentru acest track este lupta dintre ordine şi haos, dar şi haosul din sistemul de justiţie.

Acesta este abuzat des şi este nedrept şi discriminatoriu conform artistului. În acelaşi timp nu ne putem lipsi de el pentru a avea o societate civilizată. Peter Gabriel s-a inspirat pentru acest track de la operă celor de la NAMATI, o organizaţie caritabilă care face justiţia accesibilă tuturor şi vrea să "pună puterea înapoi în mâinile oamenilor". Peter Gabriel nu a mai lansat un album nou de 7 ani.

Noul LP va aborda teme precum distrugerea planetei prin poluare şi abuz de resurse, dar şi distrugerea de care sunt capabili oamenii cu semenii lor. În 2022 Gabriel a anunţat primul său turneu în Marea Britanie din aproape un deceniu. Concertele vor avea loc în iunie 2023. Peter Gabriel este un artist britanic, în vârstă de 72 de ani, care abordează genuri muzicale precum rock, progressive, pop, world şi soul.

E activ din 1967 şi a fost parte a doua trupe, Garden Wall şi Genesis. Pe lângă albume solo şi colaborări cu trupe, artistul a creat şi 5 coloane sonore şi 4 compilaţii. Artistul a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame ca membru Genesis în 2010. Fusese introdus şi ca artist solo în 2014. Artistul nu trebuie subestimat, deoarece a fost un pionier al distribuţiei de muzica prin mijjloace digitale. A co-fondat OD2, primul serviciu online de download-uri muzicale.

El apărea încă din 1999. În 2004 a fost cumpărat de către firmă americană Loudeye pentru 40 de milioane de dolari, iar în 2006 ajungea la Nokia pentru 60 milioane.

Citește în continuare

Muzică nouă

Peter Gabriel lansează piesa "Panopticom" de pe noul album din 2023

Peter Gabriel ne face un cadou la început de an, lansând piesa "Panopticom", ca single extras de pe noul său album. Legendarul component Genesis a ajuns la 72 de ani, dar rămâne la fel de creativ şi inspirat în a mânui sintetizatoarele şi mixajele.

Publicat

pe

Piesa este eterică şi futuristă, ancorată în sample-uri şi clape ce provoacă nelinişte, neliniştea astronautului în vid. E şi un vibe uşor de Bowie pe care îl simţim aici, un "Major Tom" invizibil pluteşte deasupra acestui track. "Panopticom" este prima sa piesă din 2016 încoace şi a fost realizată printr-o colaborare cu Brian Eno, unul dintre marile nume ale muzicii ambientale, cunoscut şi ca membru Roxy Music.

Pe lângă Brian Eno şi Peter Gabriel, la acest single au mai lucrat şi basistul Tony Levin, toboşarul Manu Katche şi chitaristul David Rhodes. Viitorul album al lui Gabriel se numeşte "i/o" şi va sosi "cândva" în 2023. Melodia a fost înregistrată la Real World Studios şi la The Beehive în Londra.

Peter Gabriel îşi descrie astfel mesajul:

Prima melodie este bazată pe o idee la care am lucrat, pentru a iniţiat crearea unui glob infinit extensibil şi accesibil: Panopticom. Începem să luăm legătura cu un grup de persoane cu aceeaşi mentalitate, care ar putea să transforme proiectul în realitate, încât lumea să se poată percepe mă bine şi să înţeleagă mai bine ce se întâmplă.

Conform comunicatului de presă, "Panopticom" a fost lansat de Lună plină şi viitoarele piese de pe albumul de studio cu numărul 10 vor sosi tot de Lună plină. În 2022 Gabriel a anunţat primul său turneu britanic şi european în aproape un deceniu, unul care are loc în 2023 şi debutează în Polonia pe 18 mai. Are opriri la Verona, Paris, Milano, Berlin, Amsterdam şi multe alte oraşe, până în iunie.

Peter Gabriel este activ în muzică din 1967 şi este un puternic activist, incluzând mesaje anti război şi pro drepturile omului în creaţiile sale. A protestat contra războiului din Siria, experimentelor pe maimuţe, a înăbuşirii revoltelor din Hong Kong şi a lucrat îndeaproape cu Nelson Mandela la proiecte umanitare.

Citește în continuare

Trending