Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Nane crede că Irina Rimes este unul dintre cei mai buni textieri din România și anunță că va lansa o piesa cu ea - VIDEO / Aproximativ discuții

Nane și Gojira au dezbătut la podcastul "Aproximativ discuții" cine ar merita titlul de cel mai bun scriitor de versuri din muzica românească. În opinia lui Nane, Irina Rimes se numără printre cei mai buni textieri, dezvăluind și că va lansa în curând o piesă cu ea.

Publicat

pe

Nane la ”Aproximativ discuții cu Gojira”
Nane la ”Aproximativ discuții cu Gojira” │ FOTO: Captură YouTube

În podcastul "Aproximativ discuții", invitații sunt mereu rugați să-și exprime liber părerea cu privire la diverse subiecte conexe domeniului de activitate. În cazul lui Nane, rapper, cântăreț și songwriter, Gojira a dorit să afle cine crede el că e "cel mai bun scriitor de versuri din România, în momentul ăsta?"

"Ar putea fi Irina. Ar putea fi. Dacă nu, unul dintre ei, dintre cei mai buni writeri. Irina Rimes, din punctul meu de vedere. Nu știu dacă e cel mai bun, dar e acolo", a răspuns Nane.

"De ce?", a dorit să știe Gojira, lăsând să se înțeleagă că părerea lui este diferită.

"Pentru că scrie într-un fel și o recunoști. Are o poezie, there's something artsy to it. E ceva foarte mișto, foarte articulat, foarte potrivit. E atent făcut ce e acolo."

Gojira a explicat apoi cum vede el textele Irinei. 

"E posibil să par hater acum, sau hiper analitic, dar la Irina Rimes mi se pare că focusul atenției ei, când scrie versuri, în ceea ce privește spectrul emoțiilor umane, și-am mai zis asta, cumva e în zona asta a melancoliei și a tristeții. Adică eu n-am auzit piesă veselă de la Rimes."

Gojira: "E rău când ajungi să confunzi tristețea cu artă"

Când Nane l-a dat exemplu pe The Weeknd, care are o muzică mai mereu melancolică, Gojira a continuat să-și argumenteze punctul de vedere spunând că problema apare atunci când tristețea devine echivalentul artei: "E rău când ajungi să confunzi tristețea cu artă. E rău când tot ce-i trist înseamnă artă."

"Da, dar nu cred că face doar asta (piese triste)", i-a replicat Nane, adăugând: "Mi-am dat seama că am o piesă cu Irina, care trebuie să iasă acum, super curând, și nu e tristă, dude. E super happy. It's almost like f*cking 80's", a dezvăluit Nane.

Arătând că e deschis la discuție, Gojira l-a invitat: "Te rog, schimbă-mi părerea". În consecință, Nane i-a promis că îl va anunța imediat ce apare piesa și că e curios să-i asculte feedback-ul.

În cadrul acestui podcast de peste 3 ore, cei doi au discutat despre o mulțime de alte subiecte, majoritatea gravitând în jurul muzicii. Întrebările incomode nu l-au ocolit pe Nane, Gojira rugându-l să facă un top 5 al celor mai proaste piese ale sale, dar și să explice de ce refuză anumite colaborări. Puteți urmări întreaga discuție mai jos.

VIDEO: NANE la Aproximativ Discutii cu Gojira | Podcast

Comentează

Sport & Divertisment

Andra, Smiley, Andreea Esca cântă "Visăm Împreună", imnul echipei naționale pentru EURO 2024 - VIDEO

Piesa "Visăm Împreună" îi aduce la un loc pe fotbaliștii echipei naționale, pe unele dintre cele mai cunoscute vedete PRO TV (Smiley, Andreea Esca, Andra, Pavel Bartoș, Theo Rose, Irina Rimes, Cătălin Măruță, Corina Caragea, Ramona Păun și Cosmin Seleși) și pe suporterii tricolori.

Publicat

pe

Imn "Visăm Împreună"
Imn "Visăm Împreună" │ FOTO: captură YouTube / FRF TV

PRO TV și FRF au lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Sub egida HaHaHa Production, "Visăm Împreună" este interpretată de artiști în vogă precum Smiley, Andra, Theo Rose, Irina Rimes, alături de cele mai apreciate fețe ale postului PRO TV - Andreea Esca, Pavel Bartoș, Cătălin Măruță, Corina Caragea, Ramona Păun și Cosmin Seleși.

Noul imn al echipei naționale pentru EURO 2024 este acompaniat de un videoclip în care apar numele mai sus menționate, dar și fotbaliști și suporteri. Mesajul versurile este accentuat de succesiunea emoționantă de imagini, în care dragostea pentru fotbal și patriotismul se contopesc.

În inimile suporterilor, fiecare meci al Echipei Naționale este o poveste despre pasiune și devotament. EURO 2024, cel mai așteptat eveniment fotbalistic al anului, nu este doar despre jocul de pe teren, ci și despre conexiunea emoțională dintre suporteri și jucători, despre forța pe care o împărtășesc atunci când luptă împreună pentru o întreagă națiune.

Campionatul European va începe pe 14 iunie și va putea fi urmărit la PRO TV, PRO ARENA și pe VOYO, suporterii având ocazia să trăiască la intensitate maximă toate meciurile de la turneul final. România face parte din grupa E și va întâlni Ucraina, Belgia și Slovacia în prima fază a competiției.

VIDEO: Visăm Împreună | Imnul echipei naționale pentru EURO 2024

Citește în continuare

Muzică nouă

Vița de Vie a lansat "On And On", o colaborare cu NANE - AUDIO

Vița de Vie și NANE le prezintă ascultătorilor o colaborare muzicală neașteptată. Este vorba de piesa "On And On", disponibilă de ascultat în articol.

Publicat

pe

│ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Nu foarte mulți ar fi asociat Vița de Vie cu NANE, dar iată că artiștii au dovedit că, atâta vreme cât ai inspirație și creativitate, totul este posibil. "On And On" este o piesă distractivă, cu un ritm energic. Versurile sale spun povestea întâlnirii dintre Vița de Vie și NANE - într-un apartament la etajul 9, alături de pizza și vin, unde vecinii ar putea suna poliția.

Vița de Vie este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite formații de rock alternativ din România. Caracterizată de un amestec unic de profesionalism, sinceritate, emoție și energie, Vița de Vie este una dintre cele mai premiate trupe românești, fiind răsplătită de-a lungul carierei cu numeroase premii din partea industriei de specialitate.

Mereu în căutare de noi modalități de expresie, Vița de Vie și-a dezvoltat în decursul celor 27 de ani de existență mai multe personalități muzicale. ELECTRIC - formula de bază și epicentrul energiei recunoscute a trupei, ACUSTIC - o incursiune muzical eclectică către emoție, pe ritmuri care ajung uneori până la swing și bossa nova, făcută exclusiv prin intermediul instrumentelor naturale, ACU2TIC - varianta minimală, folk, susținută sincer în doar doua voci și două chitare, și SIMFONIC - cheia de boltă a trupei și colaborarea cu o orchestră simfonică.

Vița de Vie se pregătește pentru lansarea unui nou material discografic intitulat "Lacrimă și Fier". Prima audiție va avea loc pe 10 aprilie, în cadrul unui eveniment în Expirat.

NANE este unul din cei mai importanți rapperi din România, cu o serie impresionantă de piese din zona hip-hop, rap, trap și r&b. Pasiunea sa pentru muzică a început încă din copilărie, fiind puternic influențat de muzica rock a anilor '90, dar mai ales de melodiile lui MC HAMMER. Nane a început să aibă colaborări importante încă din 2008, însă anul cheie pentru cariera sa rămâne 2015, atunci când și-a schimbat stilul spre trap.

A lucrat cu artiști renumiți din România, atât din zona pop, cât și din cea urbană. Stilul său muzical se caracterizează prin versuri inteligente, flow distinctiv și abilitatea de a transmite emoție prin muzică, de aceea, lansările sale au succes imediat, cucerind fanii de pe platformele de streaming și nu numai.

AUDIO: Vița de Vie feat. NANE - On And On

Citește în continuare

Industria muzicala

Irina Rimes cântă live dintr-o sufragerie piesele "Ultima" și "Nimic" - VIDEO

Irina Rimes a lansat piesele "Ultima" și "Nimic", în variantă live, din sufragerie. Artista își invită ascultătorii în intimitatea casei sale, să fie mai aproape de ea și de mesajele pe care le transmite cu fiecare melodie. Te invităm să urmărești fragmentele video care acompaniază partitura muzicală.

Publicat

pe

Irina Rimes cântând live piesa "Ultima"
Irina Rimes cântând live piesa "Ultima" │ FOTO: captură YouTube

Irina Rimes se află în plin turneu național cu "Sufrageria Irinei", un concept muzical prin care artista își deschide porțile sufletului și cântă cele mai iubite piese din repertoriul său. Pentru cei care nu pot ajunge la concerte, dar și pentru fanii care vor să retrăiască emoțiile transmise de muzica Irinei, acesta a lansat două variante live, direct din sufragerie.

Acompaniată de trupa sa, Irina interpretează "Ultima" și "Nimic". Ambele melodii sunt scrise de artistă, producția muzicală fiind realizată de Alex Cotoi pentru prima și Andrei Comaroni pentru cea de-a doua piesă.

Irina Rimes - Ultima

Irina Rimes - Nimic

Începând cu 28 martie, Irina Rimes va transforma România în scena și locul ei de joacă. Muzica emoționantă, atmosfera plină de bucurie și profunzimea versurilor artistei vor fi prezente în fiecare colț, deoarece artista va pleca într-un turneu oficial "Sufrageria Irinei".

Irina Rimes este unul dintre artiştii emblematici ai industriei muzicale actuale din România, care şi-a pus amprenta asupra publicului, topurilor radio şi TV prin stilul unic de interpretare, piese statement, peste 340 de show-uri live intense şi pline de emoţie și peste 450 de milioane de vizualizări pe YouTube.

"Despre el", "Cosmos", "Pastila" și "ACASĂ" sunt cele patru albume compuse de Irina care includ hituri precum "Visele", "Ce s-a întâmplat cu noi", "Iubirea noastră mută", "Bandana", "Bolnavi amândoi", "Nu ştii tu să fii bărbat", iar colaborările cu artişti precum Guess Who, Carla's Dreams, The Motans, INNA, Grasu XXL, Bruja sau Cris Cab, dar şi piesele compuse pentru Andra, Antonia, Nicole Cherry, confirmă versatilitatea sa.

În 2023, Irina și-a încântat audiența cu piese precum "Neiubita ta", "Flori de mai", "Changer", "Gelos", dar și colaborarea cu Theo Rose pentru "Stinge Luminile", extrasă de pe soundtrack-ul filmului "Miami Bici 2".

Citește în continuare

Trending