Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Laura Pausini, Alessandro Cattelan și Mika vor prezenta Eurovision 2022

Cea de-a 66-a ediție a concursului Eurovision și-a dezvăluit prezentatorii. Este vorba despre cântăreaţa italiană Laura Pausini, interpretul britanico-libanez Mika şi personalitatea TV Alessandro Cattelan. Găsești mai multe detalii despre cei trei în articol.

Publicat

pe

Mika, Laura, Alessandro - prezentatori Eurovision 2022
Mika, Laura, Alessandro - prezentatori Eurovision 2022 │ FOTO: eurovisionworld.com

Anunțul că Laura, Alessandro și Mika vor găzdui ediția din 2022 a concursului Eurovision a fost făcut în cadrul celei de-a două seri a Festivalului della Canzone Italiana di Sanremo, ce a avut loc pe 2 februarie.

Eurovision 2022 se va desfășura la The Pala Alpitour Arena din Torino, Italia. Prima semifinală va avea loc pe 10 mai, iar cea de-a doua pe 12 mai. Marea Finală Eurovision se va ține pe 14 mai. Patruzeci și una de țări vor participa la concurs, inclusiv Muntenegru și Armenia care revin în acest an, după absența din 2021.

"Sunt fericită că Eurovision are loc din nou în Italia și sunt onorată să găzduiesc un eveniment atât de important împreună cu prietenii mei, Ale și Mika", a declarat Laura Pausini.

Despre gazdele Eurovision 2022:

Laura Pausini

Laura Pausini este una dintre cei mai proeminente artiste de origine italiană, având în palmares peste 90 de premii muzicale, printre care patru Latin Grammy, un Billboard și cinci World Music Awards. A debutat în 1993, pe scena Festivalului de la Sanremo cu piesa "La solitudine". Melodia a devenit un hit internațional și a obținut locuri fruntașe în topurile muzicale europene.

Cântăreața are la activ 14 albume de studio, având piese înregistrate în engleză, italiană, franceză, spaniolă și portugheză. A apărut în diferite producții muzicale tv, precum și în filmul "Laura Pausini - Piacere di conoscerti", disponibil pe Amazon Prime.

Mika

Mika a devenit cunoscut după ce piesele "Relax Take It Easy" (2006) și "Grace Kelly" (2007) au ajuns pe primul loc în topurile din Marea Britanie. Cântărețul britanic-libanez a cucerit fanii și criticii încă de la primul său album, "Life in Cartoon Motion" (2007). Materialul s-a vândut în milioane de copii în întreaga lume, Mika primind astfel premiul BRIT pentru "Best British Breakthrough Artist" și o nominalizare la premiile Grammy.

Au mai urmat alte șapte albume, cel mai recent fiind "Mika à l'Opéra Royal de Versailles" (disponibil doar digital). Artistul este cunoscut pentru rolul său de jurat în mai multe emisiuni, printre care X Factor Italia și The Voice Franța.

Alessandro Cattelan

Alessandro Cattelan este un prezentator de televiziune, ce apare pe micile ecrane din 2003. Este cunoscut pentru că a prezentat ediția italiană Total Request Live, difuzată de MTV Italia, și Le Iene. De asemenea, a găzduit și versiunea italiană a emisiunii X Factor din 2011 până în 2020.

Comentează

Trending