Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

Joe Rogan şi-a cerut scuze pentru scandalul Spotify legat de dezinformare şi vaccinuri

Finalul lunii ianuarie a adus numai necazuri pentru Joe Rogan, cel mai mare podcaster din lume şi Spotify, platformă care îi găzduieşte podcasturile. Din cauza poziţiei sale faţă de vaccinurile anti Covid Joe Rogan a provocat un boicot asupra platformei Spotify. Rogan şi-a cerut totuşi scuze şi a promis că va pune disclaimere la podcasturi.

Publicat

pe

Joe Rogan Experience scuze Spotify
Joe Rogan Experience scuze Spotify │ FOTO: Spotify/ JRE

Anul a început prost pentru Spotify, iar scandalul cu Joe Rogan şi poziţia faţă de vaccinuri a dus la un picaj cu 25% al acţiunilor sale. La început de an o petiţie semnată de peste 200 de medici şi cercetători solicită oprirea dezinformării cu privire la vaccinuri în cadrul podcastului "The Joe Rogan Experience". Apoi Neil Young şi Joni Mitchell şi-au retras muzica de pe Spotify în semn de protest.

Şi Barry Manilow a ameninţat că va face acest lucru, în vreme ce James Blunt a avut un mesaj comic, spunând că va posta muzică nouă în Spotify dacă Joe Rogan nu se potoleşte. Mai grav pentru gigantul de streaming e că a primit un număr record de dezabonări în ultimele zile. Soluţia a venit imediat: Joe Rogan a postat un clip în care îşi cere scuze (se vede mai jos) şi promite că va avea mai mult echilibru în podcastul sau, aducând invitaţi din ambele tabere. În plus, Spotify va adăugă o avertizare de conţinut la fiecare episod cu discuţii despre Covid-19, aşa cum face de altfel şi YouTube.

Imediat după mesajul de scuze postat de Rogan acţiunile Spotify au crescut cu 12%, iar rating-ul companiei a fost îmbunătăţit de Citigroup. "The Joe Rogan Experience" este cel mai ascultat podcast de pe Spotify şi din lume şi a fost o piesă pivotala pentru extinderea companiei suedeze. Spotify a plătit 100 de milioane pentru a îl aduce pe Rogan, care a părăsit YouTube, unde se simţea cenzurat mai ales când discuta despre atleţii trans.

Spotify în acest moment 3 milioane de podcasturi pe platforma sa şi are o nouă problemă: Prinţul Harry şi Meghan Markle ar fi ameninţat că se retrag de pe platformă din cauza scandalului cu Joe Rogan.

Industria muzicala

Neil Young şi-a scos muzica de pe Spotify din cauza lui Joe Rogan şi poziţiei sale faţă de vaccin

Joe Rogan şi-a făcut mulţi duşmani de când e la Spotify. Mutarea sa de acum 2 ani, una în valoare de 100 de milioane de dolari a enervat multă lume, iar acum el este în mijlocul unei controverse ce implică şi artişti. Neil Young a pus Spotify să aleagă între Rogan şi catalogul său muzical, iar Spotify a ales să îi scoată muzica artistului de pe platformă.

Publicat

pe

Joe Rogan (captură ecran)
Joe Rogan (captură ecran)

Podcasterul, comentatorul UFC şi comediantul Joe Rogan a devenit o figură controversată în ultimul an, atunci când a anunţat public că refuză să se vaccineze contra Covid-19. A adus şi oameni de ştiinţă la podcast cu care a dezbătut pe această temă şi susţine că un stil de viaţă sănătatos e suficient pentru a îi proteja pe cei tineri de boală. Gazda lui "The Joe Rogan Experience" a sugerat că oamenii tineri şi complet sănătoşi nu ar trebui să se vaccineze. Atunci când a contractat virusul Rogan a lăudat efectele ivermectinei, un medicament (pentru cai) controversat când vine vorba de utilizarea sa pentru pacienţii cu Covid.

Faţă de alte platforme de conţinuturi media, Spotify nu are o politică foarte clară cu privire la dezinformare. Pe Facebook şi YouTube spre exemplu materialele care au legătură cu Covid şi sunt considerate înşelătoare sunt de obicei însemnate ("flagged") cu un mesaj. Lucrurile au început să se complice pentru Rogan atunci când la începutul lui 2022 270 de doctori şi oameni de ştiinţă au semnat o petiţie pentru a cerere celor de la Spotify să "îl oprească pe Joe Rogan din a răspândi minciuni". Nu s-a rezolvat nimic cu acea petiţie iar pe final de lună ianuarie artistul Neil Young a anunţat că îşi retrage muzica de pe Spotify dacă Joe Rogan nu are podcastul oprit.

Mutiplul câştigător de premii Grammy şi pasionat de cauzele sociale şi politice, Neil Young s-a văzut nevoit să îşi scoată catalogul de pe platforma de streaming atunci când Spotify s-a aliniat cu Rogan. Pe 28 ianuarie 2022 aritstul soft rock Barry Manilow a ameninţat de asemenea Spotify cu boicotul pe aceeaşi temă. Posibil ca şi alţi artişti să reacţioneze la fel, ducând la o problemă reală pentru Joe Rogan, care a plecat de la YouTube fix pentru că se simţea cenzurat.

Povestea probabil nu se va opri aici.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending