Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

IL VOLO concertează în iulie 2022 pe BT Arena din Cluj-Napoca

Celebrul grup pop-opera Il Volo va concerta în iulie 2022 pe scena sălii BT Arena din Cluj-Napoca. Concertul va avea loc la două zile distanță de reprezentația de la București și face parte din programul turneului mondial "Il Volo Sings Morricone And More".

Publicat

pe

Il Volo
Il Volo │ FOTO: Paolo de Francesco per Moltimedia

Concertul Il Volo de la Cluj-Napoca va avea loc pe 18 iulie 2022. Spectacolul va cuprinde interpretări speciale ale compozițiilor legendare semnate de Ennio Morricone precum și melodii celebre care i-au propulsat în topul celor mai apreciați artiști internaționali ai momentului. Acompaniați de o orchestră simfonică amplă, tenorii Piero Barone și Ignazio Boschetto împreună cu baritonul Gianluca Ginoble vor cuceri publicul din Cluj cu un repertoriu muzical fascinant.

Prețuri bilete la concertul Il Volo de la Cluj-Napoca:

  • Biletele pentru concertul Il Volo de pe 18 iulie au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate online la prețuri cuprinse între 145 lei și 440 lei, în funcție de categoria de loc. Pentru mai multe detalii, accesați Agenda InfoMusic.

Turneul "Il Volo Sings Morricone And More" poartă numele celui mai recent album al trupei, lansat la finalul anului trecut și reprezintă un omagiu adus regretatului maestru Ennio Morricone, unuia dintre cei mai mari muzicieni, compozitori și dirijori ai secolului XX. Materialul cuprinde 14 melodii legendare din repertoriul marelui muzician, interpretate de membrii trupei IL VOLO în semn de apreciere și respect profund pentru întreaga sa activitate, la numai un an de la moartea domniei sale.

Despre Il Volo

Gianluca Ginoble, Ignazio Boschetto şi Piero Barone şi-au început cariera la vârsta de 14 ani, când au apărut într-o emisiune TV. Producătorul i-a reunit într-un trio şi le-a ales numele de scenă - IL VOLO. Artiștii au împărțit scena cu unii dintre cei mari artiști internaționali, precum Barbra Streisand, Andrea Bocelli, Bono, Carlos Santana sau Eros Ramazzoti. Sunt singurii interpreţi italieni care au fost invitaţi să participe la "We Are The World" For Haiti, în 2010, alături de alte 80 de vedete mondiale și primii artiști italieni din istorie care au semnat primul contract cu o casă de discuri din Statele Unite al Americii. Au lansat cinci albume de studio cu statut de platină şi au obținut două nominalizări la Premiile Grammy.

În 2015, au câştigat concursul Sanremo cu piesa "Grande Amore" şi au reprezentat Italia la Eurovision. Apoi, au lansat albumul "Notte Magica – un omagiu adus celor trei tenori", inspiraţiilor lor, Carreras – Domingo - Pavarotti, iar în 2016 şi 2017 susțin un turneu mondial înregistrând un succes fără precedent. Concertul lor de deschidere de la Florenţa a fost susţinut chiar de Placido Domingo şi a fost difuzat în 500 de cinematografe din Italia şi din întrega lume. În 2019 se întorc din nou pe aceeaşi scenă şi câștigă admirația publicului cu melodia Musica Che Resta. Albumul "Musica", cu melodia "Musica Che Resta", s-a aflat în Top 10 al celor mai bine vândute albume de pe iTunes, în 14 ţări – Malta, Brazilia, Israel și multe altele, fiind al doilea cel mai bine vândut album în Japonia, după Bohemian Rhapsody.

Favorit al Papei Francisc, trio-ul a fost invitat, la începutul anului 2019, să participe la cea de-a XXVI-a ediții a Zilei Mondiale a Tineretului din Panama; aici au cântat "Ave Maria" în prezența a peste un million de spectatori.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Trioul Il Volo va susține trei concerte în România, la Cluj-Napoca, Oradea și București

Celebrul trio IL VOLO va concerta în România la Cluj-Napoca, Oradea și București. Piero Barone, Ignazio Boschetto și Gianluca Ginoble vor urca mai întâi pe scena de la BT Arena, pe 30 septembrie. După Cluj, va urma concertul în premieră de la Oradea Arena, pe 2 octombrie. Ultima lor oprire programată în acest an în România va fi pe 4 octombrie la Sala Palatului din capitală.

Publicat

pe

Il Volo
Il Volo │ FOTO: Adrian Coleașă

La finalul lunii septembrie, trioul Il Volo revine în România pentru 3 concerte de excepție. Tenorii Piero Barone și Ignazio Boschetto alături de baritonul Gianluca Ginoble vor cânta pe 30 septembrie, la BT-Arena din Cluj-Napoca, pe 2 octombrie la Oradea Arena, iar pe 4 octombrie la Sala Palatului din București. Artiștii italieni vor fi acompaniați de o orchestră simfonică amplă, alcătuită din peste 30 de muzicieni profesioniști.

Cei trei artiști italieni călătoresc în jurul lumii încă din primăvara lui 2023, ajungând inclusiv în Japonia, Canada, Statele Unite și Australia. Show-urile lor cuprind interpretările inconfundabile ale unora dintre cele mai cunoscute arii de operă, melodii pop legendare, dar și hiturile care i-au consacrat. Il Volo a concertat și în locații italiene spectaculoase, precum Teatrul Antic din Taormina și Arena din Verona, înregistrând un număr record de spectatori.

Noul format de concert IL VOLO

Noul format de concert Il Volo aduce în prim-plan calitățile vocale surprinzătoare ale fiecărui membru în parte. Trei personalități artistice total diferite care se completează armonios grație pasiunii comune pentru muzică și a vocilor versatile excepționale. Cu un repertoriu bine definit și un concept scenic clasic, noul spectacol Il Volo se bucură de succes imens în rândul publicului de pe toate continentele.

„Marea provocare și dificultate a unui artist este să mențină succesul. De 15 ani suntem nedespărțiți. Avem respect și stimă unul pentru celălalt: până la urmă, doar așa putem merge înainte. Este minunat faptul că după toți acești ani, marile arene devin neîncăpătoare. Înseamnă că munca noastră constantă, alături de echipa puternică și unită care ne însoțește dă roade și acesta este cel mai important lucru. Să-ți poți exprima pasiunea la niveluri exponențiale și să știi că de la New York până la Tokyo există cineva care te așteaptă este cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unui artist. Marea bucurie este să le poți cânta acelor oameni care nu ne abandonează și vin să ne asculte de fiecare dată. Vom continua să le oferim proiecte de calitate și le promitem că întâlnirile noastre din sălile de spectacole vor rămâne în suflete ca fiind cele mai frumoase amintiri.” au transmis membrii Il Volo.

Concertul crossover al trupei IL VOLO ce va fi prezentat și pe scenele din Cluj, Oradea și București, cuprinde interpretări ale unor melodii pop-opera adorate de publicul din întreaga lume, dar și piesele de rezistență care i-au propulsat în topul celor mai apreciați artiști internaționali ai momentului. „O Sole Mio”, „Notte Stellata (The Swan)” sau „Grande Amore” sunt doar câteva dintre ingredientele show-ului completat cu momente fine de umor.

Biletele pentru concertele programate la BT-Arena Cluj-Napoca (30 septembrie), Oradea Arena (2 octombrie) și la Sala Palatului București (4 octombrie) pot fi achiziționate online, urmând linkurile de mai jos, din agenda InfoMusic. Prețurile pornesc de la 150 de lei, crescând în funcție de categoria de loc și de sala de spectacol.

Citește în continuare

Trending