Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Din "mijlocul furtunii" Eurovision România 2022, Alexandra Ungureanu dezvăluie ce artiști votați de ea nu au ajuns în finala Selecției Naționale

Ca la fiecare ediție, Selecția Națională pentru Eurovision încinge spiritele, show-ul semifinalei de sâmbătă lăsându-i pe mulți cu un gust amar. Ca membră a juriului care a participat la alegerea celor 10 finaliști ai Eurovision România 2022, Alexandra Ungureanu a simțit nevoia unei justificări. Artista a detaliat în cadrul unei postări ample ce însemnătate are pentru ea această competiție, dezvăluind că o parte dintre favoriții publicului au fost și favoriții ei.

Publicat

pe

Alexandra Ungureanu
Alexandra Ungureanu │ FOTO: Iuliana Popescu

Sâmbătă seară a avut loc primul show live din cadrul  Selecției Naționale pentru Eurovision 2022. Din cei 20 de participanți, doar 10 au mers mai departe în finală, decizia fiind luată exclusiv de către un juriu de specialiști. Mulți dintre fanii concursului au fost nemulțumiți de selecția juraților, exprimându-și dezaprobarea și chiar furia prin comentarii pe pagina de Facebook a Eurovision România, pe YouTube, dar și pe grupuri dedicate.

Din acest juriu aspru criticat au făcut parte Alexandra Ungureanu, Randi, Ozana Barabancea, Cristian Faur şi Adrian Romcescu. Randi a reacționat la mesajele fanilor Eurovision publicând câteva clipuri pe Story, iar Alexandra Ungureanu și-a expus punctul de vedere postând un mesaj amplu pe Facebook.

Alexandra Ungureanu: "Știam în ce mă bag, ce implică, știam ce fenomen uriaș este acest concurs, ce efervescență și controverse se creează în jurul lui"

"Ce emoții au fost, pentru mine, aseară. După trei participări în calitate de concurent, o prezență ca artist invitat în recital, pentru prima dată, ieri, jurat într-un show fenomen care pentru mine înseamnă mult. De ce? A fost rampa de lansare, când eram la început, și locul în care mulți dintre voi m-ați descoperit.

Chiar cea mai dragă și longevivă prietenie din viața mea s-a născut tot în jurul acestui proiect. Așa că, am spus un mare "da" invitației de a fi din nou parte din acest super show. Știam în ce mă bag, ce implică, știam ce fenomen uriaș este acest concurs, ce efervescență și controverse se creează în jurul lui. Câtă pasiune stârnește, la extreme, câte rânduri se scriu și ce miză uriașă e, până la urmă, pentru România prezența într-un asemenea context internațional. De asta am tratat din primul moment, cu maximă seriozitate, rolul care mi s-a oferit."

Alexandra Ungureanu: "Sunt foarte multe lucruri de lămurit și sper să se întâmple asta până în 5 martie"

Alexandra își continuă postarea explicând că selecția pe care ea a făcut-o a fost în cunoștință de cauză și că e important ca publicul să primească anumite lămuriri.

"Am ascultat de multe ori compozițiile înscrise, m-am documentat, am luat pulsul grupurilor de fani, pentru a înțelege cât mai bine vibe-ul selecției de anul acesta. Iată-ne, după semifinala de aseară, fix în mijlocul furtunii. Sunt foarte multe lucruri de lămurit și sper să se întâmple asta până în 5 martie, având o piesă care să reprezinte o țară cu șanse reale."

Favoriții Alexandrei Ungureanu care nu au ajuns în finala Eurovision România 2022

Fără a spune care a fost punctajul pe care ea l-a dat concurenților, Alexandra dezvăluie că finaliștii ei la Eurovision România 2022 ar fi fost alții decât cei aleși sâmbătă seară. Artista oferă chiar o listă a celor care s-au plasat în top 10 pentru ea, dar nu au trecut selecția. Printre ei se numără și doi dintre favoriții publicului, respectiv Aris și E-an-na.

"Vreau să felicit toți finaliștii și să le urez multă baftă în Marea Finală. Vreau să îi felicit și pe cei care nu au reușit calificarea. Unii dintre ei au fost și favoriții mei aseară, regăsindu-se în "my top 10". Și aici mă refer la Eugenia Nicolae, Aris, E-an-na, și Eliza G. Ce voci, ce prezențe. N-a fost să fie acum, dar mi-ar fi tare drag să cântăm împreună la un concert sau la "Duet cu Alexandra". Da, e o invitație oficială. Vă mulțumesc și vouă pentru toate mesajele primite, pentru criticile constructive. Fie ca cel mai bun, din cei rămași, să câștige", spune Alexandra în încheierea postării sale.

Când are loc finala Eurovision România 2022 și cum se va vota

Reprezentantul României la Eurovision 2022 va fi ales pe 5 martie, în cadrul unui show live, care va fi difuzat de TVR. Cele 10 piese finaliste vor primi voturi din partea juriului și a publicului telespectator.

  • Juriul de specialitate va acorda puncte de la 1 la 12, astfel: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12. Fiecare punct se va acorda o singură dată câte unei piese. Procesul de jurizare se încheie cu un clasament.
  • Telespectatorii își vor putea vota favoriții prin SMS din momentul START VOT şi până la momentul STOP VOT. Telespectatorii vor putea vota de pe acelaşi număr de telefon pentru una sau pentru mai multe piese, dar numai o singură dată pentru fiecare piesă.
  • Fiecărei piese i se alocă un număr de puncte, astfel: numărul de sms-uri primit de piesa respectivă împărţit la cel mai mare număr de sms-uri primite de o piesă înmulţit cu 12 puncte. Din rezultat se păstrează întregul şi două zecimale.
  • Rezultatul final se adună cu numărul de puncte obţinute pentru aceaşi piesă de la juriu.
Comentează

Concerte & turnee

Direcția 5, Șuie Paparude, Andia cântă la West Side Christmas Market - PROGRAM

Concertele se țin lanț pe scena West Side Christmas Market, Târgul de Crăciun organizat de UNTOLD UNIVERSE în Parcul Drumul Taberei. Direcția 5, Andia, Alexandra Ungureanu și Șuie Paparude sunt câțiva dintre artiștii care vor urca pe scenă săptămâna aceasta.

Publicat

pe

Concert Directia 5 la Sala Palatului pe 7 martie 2017

Săptămâna aceasta, târgul de Crăciun West Side Christmas Market propune șapte zile de spectacole. Concertele se vor desfășura în fiecare zi, începând cu ora 19:30. Intrarea este gratuită.

"Perioada sărbătorilor este una dintre cele mai speciale din an. Este un moment în care putem să ne apropiem mai mult, să fim mai atenți și mai sensibili unii față de ceilalți. Vă așteptăm cu inimile deschise, pe 13 decembrie, la West Side Christmas Market să cântăm și să petrecem împreună o seară magică de iarnă", a declarat Marian Ionescu, liderul trupei Direcția 5.

Direcția 5 a cucerit inimile a milioane de fani cu melodiile sale și a lansat până în prezent peste 20 de albume.

Pe 14 decembrie, Andia va concerta la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei. Artista, cu o prezență constantă în topurile radiourilor românești, a câștigat în 2022 distincția "Cel mai bun cântec pop", în cadrul Romanian Music Awards, pentru piesa "Sfârșitul lumii".

Pe 15 decembrie, Alexandra Ungureanu va aduce emoția sărbătorilor de iarnă cu piesele sale care i-au adus celebritatea, iar pentru iubitorii de muzică electronică, pe 16 decembrie, Șuie Paparude va susține un concert plin de energie.

Program muzical West Side Christmas Market (11-17 decembrie 2023)

  • Pixar Stelar - luni, 11 decembrie
  • DJ Jiji - marți, 12 decembrie
  • Direcția 5 - miercuri, 13 decembrie
  • Andia - joi, 14 decembrie
  • Alexandra Ungureanu - vineri, 15 decembrie
  • Șuie Paparude - sâmbătă. 16 decembrie
  • Adi Istrate - duminică, 17 decembrie

Program general West Side Christmas Market 2023

Târgul de Crăciun și caruselul, patinoarul, trenulețul, roata sau atelierele pentru copii care se vor desfășura în Căsuța Lui Moș Crăciun și în Atelierul Spiridușilor vor rămâne deschise până pe 27 decembrie 2023. West Side Christmas Market va funcționa conform programului:

  • Luni - Vineri - 12:30-22:30
  • Sâmbătă - Duminică - 11:00-22:30
Citește în continuare

Trending