Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Corey Taylor va lansa un al doilea album solo, care include coveruri şi piese acustice

Publicat

pe

Videoclip Slipknot Solway Firth
Videoclip Slipknot Solway Firth │ FOTO: Slipknot

Corey Taylor, solist al trupelor Slipknot şi Stone Sour pregăteşte lansarea de piese noi la finalul lunii februarie din 2022. Primul single va sosi pe 11 februarie. Acest album de B sides şi coveruri a fost conceput în perioada când Corey se afla în turneu. El a avut mereu o afinitate pentru concertele intime şi acustice, precum cel legendar din Londra, care ne-a oferi reinterpretări mai "moi" ale celor mai dure melodii ale trupelor sale.

Primul single de pe noul album este un cover după track-ul "On the Dark Side", al lui John Cafferty & The Beaver Brown Band". Întreaga colecţie de B Sides va debuta pe 25 februarie pe reţelele de streaming.

"CMFT" a debutat în forţă în octombrie 2020, ajungând pe locul întâi în topul Billboard Current Hard Rock Albums. A ajuns şi pe locul 2 la albume Current Rock şi pe 6 la albume pe vinil. A prins top 10 în topuri oficiale în Australia, Germania, Elveţia, Austria. Ce a fost special la acest disc e versatilitatea lui Corey, care trece prin hard rock, classic rock, punk rock, hip-hop. Între timp ne pregătim de concertul Slipknot din România, care are loc la final de iulie 2022, la Romexpo.

Ultima dată când l-am văzut pe Corey Taylor în România a fost în iunie 2018, la Arenele Romane, cu Stone Sour. Din păcate acea trupă e în cel mai bun caz în standby şi în cel mai rău caz s-a destrămat. În ultimele luni solistul a fost mai degrabă subiect de ştiri pentru dispută sa cu Machine Gun Kelly, cei doi schimbând insulte în interviuri şi în social media.

Slipknot pregăteşte la rândul său un nou album, cu şanse mari de a debuta în primăvară. De pe acel LP am ascultat deja un single, "The Chapeltown Rag", care aduce cu materialul "IOWA".

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 20 iulie 2022

Slipknot

Loc
Romexpo
Comentează

Muzică nouă

Corey Taylor colaborează cu compozitorul "Walking Dead" pe piesa "Leviathan"

Poate cel mai important concert din România în mai 2024 este cel al lui Corey Taylor de pe 31 mai. Solistul Slipknot vine la Arenele Romane cu piese solo, de la Slipknot sau Stone Sour. Îl ascultăm între timp pe o piesă nouă, alături de Bear McCreary.

Publicat

pe

Corey Taylor în videoclipul piesei "Beyond"
Corey Taylor în videoclipul piesei "Beyond" │ FOTO: captură YouTube / Corey Taylor

Bear McCreary este un compozitor talentat cunoscut pentru munca sa în domeniul filmului, televiziunii și jocurilor video. A compus muzică pentru o gamă largă de proiecte, inclusiv seriale TV precum "Battlestar Galactica", "The Walking Dead" și "Outlander", precum și filme precum "Godzilla: King of the Monsters" și "10 Cloverfield Lane".

În plus şi-a pus amprenta pe coloana sonoră a jocului video "God of War". Acum a decis să lanseze un album metal, care include numai colaborări cu artişti mari, de la Serj Tankian la Corey Taylor. Piesa scoasă alături de Corey Taylor începe foarte dramatic, simfonic, cinematic şi se numeşte "Leviathan". Felul în care Corey livrează refrenul e foarte catchy şi aminteşte de perioada Stone Sour. Auzim chiar şi un solo de chitară reuşit şi o chitară ritm şi tobe sacadate, care iar amintesc de Stone Sour.

Albumul lui Bear se numeşte "The Singularity" şi a debutat pe 3 mai 2024. A fost creat în urma unei colaborări dintre Bear McReary şi fratele său, Brendan. Include colaborări cu Slash, Kim Thayil, Scott Ian, Brendan Small de la Dethklok şi toboşarul Gene Hoglan. Nu uităm şi de Joe Satriani. LP-ul nu vine singur, ci va fi urmat de o bandă desenată, ce apare 8 mai.

Corey Taylor a început o carieră solo de succes în ultima vreme, după ce a lansat albumul solo "CMFT" pe 2 octombrie 2020, urmat de "CMF2" pe 15 septembrie 2023. Îl promovează prin intermediul unui turneu global, care îl va aduce inclusiv în România, la Arenele Romane pe 31 mai 2024. Corey a mai fost la noi cu Stone Sour în 2018, dar şi cu Slipknot în 2022.

Apropo de Slipknot, trupa tocmai a revenit la costumele roşii din 1999 şi l-a anunţat pe Elroy Casagrande ca nou toboşar. Brazilianul colaborase cu Sepultura o bună perioadă de timp.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Corey Taylor cântă la Arenele Romane pe 31 mai 2024

Corey Taylor revine în România cu ocazia turneului de promovare a albumului "CMF2". Artistul va concerta la Arenele Romane din București pe 31 mai. Află cât costă biletele și când le poți achiziționa.

Publicat

pe

Corey Taylor în videoclipul piesei "Beyond"
Corey Taylor în videoclipul piesei "Beyond" │ FOTO: captură YouTube / Corey Taylor

Corey și trupa sa vor interpreta atât piese Slipknot, cât și Stone Sour. Pe fani îi va aștepta o seara plină de surprize la Arenele Romane, mai ales că în trupa sa cântă și Christian Martucci, chitaristul Stone Sour.

Corey Taylor se numără printre artiștii de top ai scenei metal internaționale. Solist în două proiecte muzicale de un real succes, Slipknot și Stone Sour, Taylor a intrat deja in istoria metalului american de după '90. Ca dovadă sunt multiplele sale colaborări cu artiști și formații precum Soulfly, Damageplan, Korn, Dream Theater, Charlie Benante sau Zakk Wylde.

Cu proiectul său solo a lansat două materiale de studio - "CMFT" și "CMF2", primul în 2020, iar al doilea în 2023. Muzical, Taylor a declarat că Faith No More și Pearl Jam se numără printre formațiile care au avut un rol important în traseul său artistic.

În ceea ce privește "CMF2", albumul ce urmează să fie prezentat live la Arenele Romane, acesta a fost lansat oficial pe 15 septembrie 2023. A fost primul în colaborare cu casa de discuri BMG şi de asemenea primul lansat prin casa de discuri a lui Corey, Decibel Cooper Recordings. De producţie s-a ocupat Jay Ruston, cunoscut pentru colaborări cu Anthrax, Steel Panther, Amon Amarth. Acelaşi Ruston îşi lăsase amprenta şi asupra LP-ului Stone Sour din 2017, "Hydrograd", dar şi asupra lui "CMFT", primul album solo al lui Corey.

Prețuri bilete concert Corey Taylor la Arenele Romane

  • Biletele se pun în vânzare începând cu data de 7 martie, de la ora 10:00. Prețurile vor porni de la 169 lei (+ taxe). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Corey Taylor vine în Europa în 2024; Solistul Slipknot anunţă turneul solo

Corey Taylor a fost scump la vedere în România, sosind cu ocazia concertului Slipknot din 2022 şi a celui Stone Sour din 2018. A mai fost la noi şi în 2010, iar acum se pregăteşte să vină din nou în Europa. Unde îl puteţi vedea aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Videoclip Corey Taylor Black Eyes Blue
Videoclip Corey Taylor Black Eyes Blue │ FOTO: Corey Taylor

Corey Taylor e în plin avânt de promovare a celui de-al doilea album solo, "CMF2", care a debutat pe 15 septembrie 2023. A fost primul în colaborare cu casa de discuri BMG şi de asemenea primul lansat prin propria casa de discuri, Decibel Cooper Recordings. De producţie s-a ocupat Jay Ruston, cunoscut pentru colaborări cu Anthrax, Steel Panther, Amon Amarth. Acelaşi Ruston îşi lăsase amprenta şi asupra LP-ului Stone Sour din 2017, "Hydrograd", dar şi asupra lui "CMFT", primul album solo al lui Corey.

Acel material discografic a sosit în 2020 şi însemna printre altele ca muzicianul nu mai avea timp de Stone Sour, dizolvând trupa. Şi acum ce ne interesează pe noi cel mai mult: unde îl vedem pe Corey în 2024? Iată lista cu toate concertele din turneul european:

  • 3 iunie - Varşovia, Polonia - Klub Stodola
  • 5 iunie - Budapesta, Ungaria - Barba Negra Track
  • 6 iunie - Zagreb, Croaţia - Culture Factory
  • 8 iunie - Nuremberg, Germania - Rock im Park
  • 9 iunie - Nurburg, Germania - Rock am Ring
  • 10 iunie - Bochum, Germania - Ruhrcongress
  • 12-15 iunie - Hradec Kralove, Cehiia - Rock For People
  • 13-16 iunie - Nickelsdorf, Austria - Nova Rock Festival
  • 14-16 iunie - Castle Donington, UK - Download Festival
  • 18 iunie - Hanover, Germania - Swiss Life Hall
  • 19 iunie - Copenhagen, Danemarca - Copenhell
  • 21 iunie - Grenchen, Elveţia - Summerside Festival
  • 23 iunie - Dessel, Belgia - Graspop Metal Meeting
  • 2 iulie - Paris, Franţa - L'Olympia

Corey Taylor tocmai şi-a încheiat turneele european şi nord-american, cu rol de promovare a lui "CMF2" . Nu mai puţin de 26 de piese a înregistrat solistul Slipknot pentru acest material discografic. Inclusiv single-urile de succes "Beyond" şi "Post Traumatic Blues". Primul LP a generat de asemenea un hit, "Black Eyes Blue", care a ajuns pe locul 1 în topul Billboard mainstream rock.

Citește în continuare

Trending