Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Cillian Murphy îl interpretează pe "părintele bombei atomice" în "Oppenheimer" - FOTO

Cillian Murphy pune în cui costumul lui Thomas Shelby și se pregătește să interpreteze un alt personaj complex. Actorul face din nou echipă cu regizorul Christopher Nolan pentru drama "Oppenheimer". Află mai multe detalii și vezi prima poză oficială cu Murphy în rolul lui J. Robert Oppenheimer.

Publicat

pe

Cillian Murphy într-un material video pentru BBC
Cillian Murphy într-un material video pentru BBC │ FOTO: captură YouTube / BBC

Christopher Nolan a început să filmeze drama "Oppenheimer". Pelicula va ajunge în cinematografele din întreaga lume în vara lui 2023, și se va concentra pe J. Robert Oppenheimer, unul dintre "părinții bombei atomice" și liderul Proiectului Manhattan. Cillian Murphy, actorul care a mai colaborat cu Nolan pentru seria Batman, dar și pentru "Inception" și "Dunkirk", va intra în pielea lui Oppenheimer.

Murphy le-a povestit celor de la The Guardian că a ales să se concentreze pe omul care a fost Oppenheimer, mai mult decât fizicianul și directorul laboratorului Los Alamos, unde s-au desfășurat cercetări pentru dezvoltarea bombei atomice.

"Sunt interesat de om și de ceea ce [inventarea bombei atomice] îi face individului. Mecanismele acesteia nu este chiar pentru mine – nu am capacitatea intelectuală de a le înțelege, dar aceste personaje contradictorii sunt fascinante. Și Tommy Shelby este o contradicție completă. Oamenii se identifică cu asta, pentru că toți expunem aceste idei contradictorii care coexistă în capul nostru".

Filmul "Oppenheimer" se bazează pe cartea câștigătoare a premiului Pulitzer în 2005 - "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" de Kai Bird și Martin J. Sherwin. Pelicula va fi distribuită de Universal Pictures, care a câștigat un "război" de licitații pentru acest proiect.

În ceea ce privește distribuția, aceasta înglobează nume de top de la Hollywood. Alături de Cillian Murphy va fi Emily Blunt în rolul lui Katherine "Kitty" Oppenheimer, Matt Damon ca generalul Leslie Groves Jr. - directorul Proiectului Manhattan și Robert Downey Jr. ca Lewis Strauss, un fondator al Comisiei pentru Energie Atomică din SUA.

Florence Pugh o interpretează pe Jean Tatlock (medic psihiatru), Benny Safdie îl va juca pe fizicianul teoretician Edward Teller, Michael Angarano îl interpretează pe Robert Serber și Josh Hartnett pe savantul american Ernest Lawrence. Rami Malek, Dane DeHaan, Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, Matthew Modine și Kenneth Branagh vor apărea și ei în peliculă.

Trending