Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Celelalte Cuvinte a lansat piesa "Nesupus", single de pe viitorul album

Celelalte Cuvinte, una dintre cele mai longevive şi apreciate trupe din România a lansat piesa "Nesupus", cel mai nou single de pe viitorul album de studio. Acest LP se numeşte "Clepsidra fără nisip", iar melodia este una despre spiritul liber şi luptător al trupei.

Publicat

pe

Celelalte Cuvinte fotografie oficiala 2022
Celelalte Cuvinte fotografie oficiala 2022 │ FOTO: Celelalte Cuvinte

Celelalte Cuvinte vine după un an 2021 în care a împlinit 40 de ani de carieră şi intră acum într-un nou deceniu de existenţă cu planuri mari. Pe noul track, "Nesupus", care are o lungime respectabilă auzim elemente de rock progresiv, printre care o percuţie complexă şi artificii de chitară apreciate de fani. Finalul alunecă puţin chiar spre folk rock, abandonându-se ritmului impus de bas şi o chitară mai molatecă.

Călin Pop, vocalistul şi chitaristul trupei rămâne o forţă muzicală şi din punct de vedere vocal, dar şi instrumental. Sunt pasaje ce amintesc de australienii de la Rush pe acest single, dar şi de Deep Purple.

Trupa pregăteşte un concert aniversar de 40 de ani, el având loc la Braşov pe 19 februarie 2022. Vom auzi acolo melodii de pe noul album, "Clepsidra fără nisip", dar şi hituri clasice.

Lansată în anii '80, formaţia Celelalte Cuvinte şi-a atras fanii nu doar datorită metaforelor și muzicalității deosebite, ca în "Iarbă prin păr", "Un sfârșit e un început" sau "Fără cuvinte", (în care un aport semnificativ îl are și talentul de actor al lui Florian Pittiș), dar și pentru solo-uri de chitară unice și tobele într-un pur stil heavy metal ca în "Se lasă rău".

Prin albumul "Ispita", orădenii de la Celelalte Cuvinte i-au atras și pe fanii care îi apreciau pentru poezia deosebită din melodiile mai vechi, dar și pe rockerii pursânge, obișnuiți să facă pogo pe piesele de pe albumul "Armaghedon" (reper în underground-ul românesc). Celelalte Cuvinte cântă despre dor, emoții și dureri adevărate, în interpretări deosebite și cu timbrul inconfundabil al vocii lui Călin Pop, stârnind amintiri de neuitat în sufletul fanilor.

Formaţia a fost şi un pionier al tehnologiei oferind acces fanilor la piese în premieră pe pagina de Myspace proprie, atunci când acea reţea de socializare muzicală apăruse.

Comentează

Trending