Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Celelalte Cuvinte a lansat piesa "Nesupus", single de pe viitorul album

Celelalte Cuvinte, una dintre cele mai longevive şi apreciate trupe din România a lansat piesa "Nesupus", cel mai nou single de pe viitorul album de studio. Acest LP se numeşte "Clepsidra fără nisip", iar melodia este una despre spiritul liber şi luptător al trupei.

Publicat

pe

Celelalte Cuvinte fotografie oficiala 2022
Celelalte Cuvinte fotografie oficiala 2022 │ FOTO: Celelalte Cuvinte

Celelalte Cuvinte vine după un an 2021 în care a împlinit 40 de ani de carieră şi intră acum într-un nou deceniu de existenţă cu planuri mari. Pe noul track, "Nesupus", care are o lungime respectabilă auzim elemente de rock progresiv, printre care o percuţie complexă şi artificii de chitară apreciate de fani. Finalul alunecă puţin chiar spre folk rock, abandonându-se ritmului impus de bas şi o chitară mai molatecă.

Călin Pop, vocalistul şi chitaristul trupei rămâne o forţă muzicală şi din punct de vedere vocal, dar şi instrumental. Sunt pasaje ce amintesc de australienii de la Rush pe acest single, dar şi de Deep Purple.

Trupa pregăteşte un concert aniversar de 40 de ani, el având loc la Braşov pe 19 februarie 2022. Vom auzi acolo melodii de pe noul album, "Clepsidra fără nisip", dar şi hituri clasice.

Lansată în anii '80, formaţia Celelalte Cuvinte şi-a atras fanii nu doar datorită metaforelor și muzicalității deosebite, ca în "Iarbă prin păr", "Un sfârșit e un început" sau "Fără cuvinte", (în care un aport semnificativ îl are și talentul de actor al lui Florian Pittiș), dar și pentru solo-uri de chitară unice și tobele într-un pur stil heavy metal ca în "Se lasă rău".

Prin albumul "Ispita", orădenii de la Celelalte Cuvinte i-au atras și pe fanii care îi apreciau pentru poezia deosebită din melodiile mai vechi, dar și pe rockerii pursânge, obișnuiți să facă pogo pe piesele de pe albumul "Armaghedon" (reper în underground-ul românesc). Celelalte Cuvinte cântă despre dor, emoții și dureri adevărate, în interpretări deosebite și cu timbrul inconfundabil al vocii lui Călin Pop, stârnind amintiri de neuitat în sufletul fanilor.

Formaţia a fost şi un pionier al tehnologiei oferind acces fanilor la piese în premieră pe pagina de Myspace proprie, atunci când acea reţea de socializare muzicală apăruse.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Celelalte Cuvinte a lansat piesa "Muza Mea", o baladă atemporală - AUDIO

Trupa Celelalte Cuvinte a lansat încă un single nou în 2022, "Muza Mea". Este o baladă atemporală, care sună bine atât la foc de tabără, cât şi pe scenă, în faţa unui public numeros. Îmbinarea chitării acustice cu cea electrică face senzaţie.

Publicat

pe

Celelalte Cuvinte fotografie oficiala 2022
Celelalte Cuvinte fotografie oficiala 2022 │ FOTO: Celelalte Cuvinte

Piesa "Muza Mea" a debutat pe 6 mai 2022 şi este încă un single de pe noul album al formaţiei "Celelalte Cuvinte". El este intitulat "Clepsidra fără nisip" şi a fost deja prefaţat de piesa "Nesupus", la început de an. Grupul a ţinut un concert aniversar de 40 de ani de activitate la Club Quantic pe 21 martie 2022 şi trăieşte un moment special în evoluţia carierei sale. Discografia sa începe în 1984 cu "Formaţii Rock #8" şi continuă cu LP-ul "Celelalte Cuvinte" din 1987.

Ultimul LP lansat a fost "Electric Live", concert aniversar de 30 de ani de la Sala Palatului din Bucureşti, datând din 2019. Revenind la noul single, "Muza Mea" este o piesă blândă, elegantă, cu o voce caldă şi care începe molatec, cu două chitare care se îmbină plăcut, acustica şi electrică. Spre final riff-urile devin ceva mai dure şi piesa se animă, alături de percuţia ritmată din fundal.

Formaţia a mai lansat în 2022, pe 1 aprilie şi melodia "Plecând încet", de pe acelaşi nou album aşteptat în 2022.

Oficial, povestea Celelalte Cuvinte debuta în 1981 la Timişoara. Grupul îi are acum în componenţă pe Călin Pop, Marcel Breazu, Leontin Iovan, Marius Pop, Ovidiu Roşu. Au colaborat şi cu Tiberiu Pop şi Radu Manafu şi a făcut senzaţie prin colaborarea cu Florian Pittiş pe piesa "Fără Cuvinte". Deşi în general această trupă este una heavy metal, a cochetat şi cu alte genuri, precum doom metal pe albumul "Armaghedon". Influenţe ale sale se simt şi pe albumul "Destin" al trupei Cargo.

Ulterior avea să vină o cochetare cu rock-ul alternativ în albumul "Ispita". În 2011 formaţia concerta în faţa a peste 4000 de spectatori la Sala Palatului, aniversând 30 de ani de activitate.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2022 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending