Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Skunk Anansie revine cu o piesă cu tentă punk şi anti sistem, "Piggy"

Skunk Anansie revine cu timbrul său celebru, dar pe o piesă "Piggy" mai apropiată de punk decât de ce cânta de obicei. Pare ceva ce ar fi cântat Nine Inch Nails la începutul carierei sau Ministry chiar în perioadă recentă. Versurile sunt despre clasa politică.

Publicat

pe

Coperta single Skunk Anansie Piggy
Coperta single Skunk Anansie Piggy │ FOTO: Skunk Anansie

"Piggy" este o piesă de protest contra sistemului şi a politicienilor, iar cântăreaţa Skin se dezlănţuie contra Guvernului britanic. Spre final track-ul devine un soi de Rage Against the Machine transformat în punk rock, peste care s-a picurat puţin din rock-ul alternativ al începutului anilor 2000. Nu e doar vocea solistei aici, basul şi percuţia sunt în egală măsură responsabile cu anarhia proaspătă indusă de piesă.

E poate cea mai intensă şi agresivă melodie din cariera trupei Skunk Anansie, versiunea 2.0. Videoclipul cu versuri include o figură de porc asociată de-a lungul deceniilor cu autorităţile opresive, forţele de ordine şi sistemul, în special în societatea vestică.

Iată ce spune solista Skin despre melodie:

Dacă e un lucru pe care l-am învăţat în ultimii câţiva ani este că nu ne putem baza pe propriile guverne pentru a avea grijă de noi. Nu par să fie capabile să înveţe din trecut şi sunt incapabile să asigure un viitor decent. Această melodie a fost compusă într-un moment de furie combinat cu dezamăgire profundă. Brexit, apoi o administrare complet greşită a lui COVID. Cum naiba am ajuns la asta?

Trupa va porni un turneu european amplu în primăvară, care va include date reprogramate din turneul aniversar de 25 de ani al formaţiei. Sunt incluse reprezentaţii la O2 Academy Brixton, la Meltdown Festival în iunie, sub tutela lui Grace Jones, plus concerte în Barcelona, Paris, Koln, Berlin, Cardiff, Lisabona, Porto, Zagreb şi Cracovia.

Formaţia a activat între 1994 şi 2001, apoi s-a destrămat, pentru a se reuni în 2008 şi este activă până în ziua de azi. Ultimul LP lansat a fost "Anarchytecture" din 2016, după "Black Traffic" din 2012. Grupul este deseori asociat mişcării Britrock, deşi abordase şi genul Britppop la începutul carierei. Un moment cheie în cariera grupului a fost concertul din 1999 de la Glastonbury, ultimul din secolul 20 în cadrul festivalului.

Comentează

Trending