Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Selecția Națională 2022 o aduce la TVR pe Ilinca Băcilă; Începe "Drumul spre Torino"

Ilinca Băcilă, fostă reprezentantă a României la Eurovision, va fi gazda emisiunii "Drumul spre Torino". Programul realizat de TVR va ajuta fanii Eurovision să intre în atmosfera pregătirilor pentru semifinală, pe 12 februarie urmând să aibă loc primul show al Selecției Naționale 2022.

Publicat

pe

Ilinca Băcilă
Ilinca Băcilă │ FOTO: TVR

Ilinca Băcilă, artista care, alături de Alex Florea, reușea în 2017 să aducă României locul 7 în clasamentul final al Eurovision, va fi gazda emisiunii "Drumul spre Torino", un program special pregătit de TVR în așteptarea primului show televizat din cadrul Selecției Naționale 2022.

Vor fi transmise trei emisiuni din seria "Drumul spre Torino". Ele vor putea fi urmărite sâmbătă, 5 februarie (de la ora 23.00), duminică, 6 februarie (de la ora 22.30) și luni, 7 februarie (de la ora 22.50), la TVR 1 și TVR Internațional, și la TVR Moldova (9-11 februarie, de la ora 23.05). Gazda emisiunii, Ilinca Băcilă, va prezenta, în premieră și în exclusivitate, secvențe de la filmări, impresiile juraților, semifinaliștii cu emoțiile și bucuria de a participa la Eurovision 2022.

"Este al cincilea an consecutiv în care fac parte, într-un fel sau altul, din Eurovision. Am reprezentat România în concurs, am fost în juriul național, în cel international, am prezentat notele României în faza internațională, iar anul acesta am ocazia să fiu alături de cei care se luptă pentru a reprezenta, la rândul lor, țara noastră. De data aceasta, mă voi reîntâlni cu fanii Eurovision din postura de prezentator al celor trei emisiuni în care veți avea ocazia să cunoașteți semifinaliștii ediției din acest an", a declarat Ilinca.

Eurovision România 2022: Drumul spre Torino, împreună cu Ilinca Băcilă, la TVR1

Pe parcursul celor trei emisiuni, telespectatorii îi vor cunoaşte mai bine pe semifinaliștii Selecției Naționale 2022 și vor intra, alături de organizatori, în febra pregătirilor pentru show-ul din 12 februarie.

Sâmbătă, 5 februarie, videoclipurile celor 46 de piese semifinaliste vor fi publicate pe canalul YouTube al TVR și pe pagina de Facebook Eurovision România și pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro. Clipurile vor fi difuzate și în cele trei ediții ale emisiunii "Drumul spre Torino".

În ce perioadă poate vota publicul

Săptămâna dedicată semifinalei concursului național va continua cu votul publicului. În premieră, fanii își vor putea vota favoriții pe pagina oficială de Facebook a concursului național, miercuri, 9 februarie și joi, 10 februarie, unde pot salva cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei. Juriul va califica alte 15, iar semifinala se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în cadrul căruia juriul de specialiști va alege doar zece piese pentru marea finală.

Ultimul act al competiției va avea loc pe 5 martie, când vom afla și numele reprezentantului țării noastre în concursul internațional Eurovision.

Comentează

Trending