Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Premiile Grammy 2022 ar putea fi amânate din cauza variantei Omicron

Ceremonia Premiilor Grammy 2022 ar urma să fie amânată, conform unor surse citate de Billboard. Evenimentul trebuia să aibă loc pe 31 decembrie la arena Crypto.com din Los Angeles, dar ar urma să fie amânată pentru o dată ulterioară.

Publicat

pe

Nominalizari Premiile Grammy 2022
Nominalizari Premiile Grammy 2022 │ FOTO: Grammy.com www.grammy.com

Premiile Grammy ajung în 2022 la ediţia cu numărul 64, iar un purtător de cuvânt al Academiei a dezvăluit unei publicaţii americane că încă se discuta şi nu s-a ajuns la o decizie cu privire la data finală. Totuşi oficialii tind spre amânare din cauza numărului mare de cazuri Covid-19 varianta Omicron din SUA (aproape 300.000 pe zi). În 2021 ediţia 63 a premiilor a fost de asemenea mutată de la final de ianuarie din cauza pandemiei şi până la urmă s-a desfăşurat pe 14 martie 2021 la Los Angeles Convention Center.

Nominalizariile la ediţia din 2022 au fost anunţate pe 23 noiembrie 2021 prin live stream, iar Billie Eilish, Adele, Justin Bieber şi Ed Sheeran se întrec în nominalizări. Cel mai impresionant e totuşi artistul jazz Jon Batiste, cu 11 nominalizări, urmat de Doja Cat, H.E.R şi Bieber, cu câte 8 menţiuni. ABBA a bifat la rândul său prima nominalizare. La categoria rock concurează Gojira, Rob Zombie, AC/DC, Mastodon, Kings of Leon şi Dream Theater. La rap bătălia e strânsă, cu Drake şi Kanye având albume noi lansate la doar zile distanţă, în vreme ce Lil Nas X a lansat la rândul său un LP foarte popular.

Costi Ioniţă se numără printre compozitorii nominalizaţi la Premiile Grammy 2022 pentru piesa "Go Down Deh" a lui Sean Paul şi Shaggy. Între timp Jay-Z a devenit artistul cu cele mai multe nominalizări din istoria Premiilor Grammy, cu un total de 83 de nominalizări pe parcursul carierei.

În ce priveşte ceremonia din acest an, ea va avea acelaşi prezentator ca şi Premiile Grammy 2021 şi anume Trevor Noah. Îl cunoaştem din cariera de comediant, dar şi ca gazdă a show-ului "The Daily Show With Trevor Noah" de pe Comedy Central.

Tehnologie

Coloana sonoră a noului "FIFA" a fost lansată: Skrillex, Coldplay, Billie Eilish (EA Sports FC 25)

Era o perioadă când aflai care sunt cele mai cool melodii ale momentului din coloanele sonore ale jocurilor Electronic Arts. Mă refer la FIFA, NHL şi NFS. Ei bine, azi s-a lansat coloana sonoră a noului joc EA Sports FC 25, ex "FIFA". Include nume mari, dar şi surprize indie.

Publicat

pe

Coperta coloana sonora EA Sports FC 25
Coperta coloana sonora EA Sports FC 25 │ FOTO: EA Sports

Partea cea mai bună la o coloană sonoră de genul este că include chiar şi piese încă nelansate de la artişti ca FKA Twigs, pe care apropo o vedeţi în "Corbul", dar şi de la The Bottlemen. Jocul EA Sports FC 25 va fi lansat pe 27 septembrie 2024 şi coloana sa sonoră include un număr impresionant de piese: 117. Puteţi asculta deja pe Spotify întreagul soundtrack.

Am aruncat o privire peste aceste piese din coloana sonora EA Sports FC 25 şi cred că Billie Eilish este cel mai mare nume. Mă bucur să văd Fred Again pe partea de muzică electronică, dar şi pe Rag'n'Bone Man, cu al său timbru unic. Avem şi Kasabian pe latura de rock alternativ, dar şi Charli XCX, care continua "brat summer" şi toamna. Twenty One Pilots surprind plăcut, dar şi Sia ft. Labrinth, plus Coldplay.

Ca să vă faceţi o idee cu privire la relevanta coloanelor sonore de genul, iată câteva exemple:

  • multă lume a aflat de Muse datorită lui FIFA 06 cu "Super Massive Black Hole"
  • FIFA 98 a avut Blur, "Song 2", mega hit în acel an
  • Paramore a devenit mare după ce a avut o piesă în jocul NHL
  • Trivium şi Avenged Sevenfold erau nume relativ mici până să apară în NFS
  • Static-X şi Disturbed au ajuns din underground în mainstream tot cu NFS

Ce este EA Sports FC?

EA Sports FC este noul nume al popularului joc video de fotbal, care anterior era cunoscut sub numele de FIFA. După mai mult de 30 de ani de colaborare cu Federația Internațională de Fotbal (FIFA), compania Electronic Arts (EA) a încheiat parteneriatul cu FIFA în 2023 și a rebranduit seria de jocuri ca EA Sports FC.

În esență, EA Sports FC continuă tradiția jocurilor FIFA, oferind o experiență fotbalistică de calitate înaltă, dar fără licențierea directă cu FIFA. În schimb, EA a păstrat parteneriate cu ligile, cluburile și jucătorii importanți din întreaga lume, așa că jocurile EA Sports FC includ în continuare ligile majore, cum ar fi Premier League, La Liga, Bundesliga și altele, alături de o gamă vastă de jucători și echipe.

Pe scurt, EA Sports FC este succesorul spiritual al jocurilor FIFA, oferind o experiență de simulare a fotbalului cu multe dintre elementele care au făcut seria FIFA atât de populară.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Concert Ed Sheeran 2024 la Arena Națională: program și reguli de acces

Pe 24 august, Ed Sheeran va urca din nou pe scena Arenei Naționale cu un show ce face parte din turneul "+ - = ÷ x". Organizatorii au comunicat regulile și programul de acces, precum și alte informații utile pentru participanți.

Publicat

pe

Ed Sheeran în concert la București pe 3 iulie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Starul britanic Ed Sheeran vine pentru a doua oară în București, după ce în iulie 2019 acesta a concertat tot pe Arena Națională, în fața a peste 50.000 de oameni, făcându-și apariția îmbrăcat în tricoul echipei naționale de fotbal a României. Artistul a interpretat atunci cele mai cunoscute piese ale sale în fața unui stadion arhiplin și a fost impresionat de faptul că românii îi știu versurile pe de rost.

Anul trecut, Ed Sheeran a lansat două albume, "- (Subtract)" și "Autumn Variations", la care a lucrat cu Aaron Dessner, membru al trupei The National, ambele ajungând pe locul 1 în întreaga lume. Lansate în mai, respectiv septembrie, albumele au câștigat imediat aprecierea criticilor.

Program acces:

  • Deschiderea porților: 16:00
  • Program casă de bilete: 12:00 - 19:30
  • Program puncte de informare bilete: 16:00 - 19:30

Reguli de acces:

Pentru a putea intra în locația concertului, participanții trebuie să dețină:

  • biletele achiziționate
  • confirmarea plății

Organizatorul își rezervă dreptul de a verifica documentele de identitate la intrare și, la cerere, dovada plății biletelor.

Accesul în locația concertului va fi permis doar pe baza unui bilet valid. Participanții trebuie să păstreze biletul pe toată durata concertului.

Accesul în zona concertului va începe la ora 16:00. Deoarece pot apărea cozi și întârzieri în program din cauza traficului și procesului de acces, participanții sunt rugați să ajungă cât mai devreme posibil la intrare. După deschiderea porților, accesul se va face pe tot parcursul evenimentului. Concertul are loc în aer liber.

Participanții sunt obligați să se supună controlului corporal realizat la intrare de echipa de securitate.

Participarea la eveniment este pe propria răspundere, inclusiv pentru:

  • persoanele cu boli psihice sau fizice pentru care zonele aglomerate, zgomotele puternice, efectele speciale de sunet, efectele vizuale și audio reprezintă un risc, își asumă întreaga responsabilitate pentru daunele pe care le-ar putea suferi participând la acest eveniment. Spectacolul poate include și efecte de lumină puternice care ar putea dăuna copiilor sau persoanelor epileptice.

În timpul evenimentului, participanții sunt rugați să păstreze locurile (pentru biletele cu locuri) și sectoarele (pentru biletele pe teren). Persoanele care doresc să părăsească zona evenimentului pot face acest lucru, dar dacă doresc să intre din nou, vor trebui să cumpere bilete noi.

Accesul cu animale de companie este strict interzis.

Accesul este interzis persoanelor aflate sub influența alcoolului.

Acces copii

Prezența copiilor sub 6 ani nu este permisă la eveniment. Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani pot intra doar cu bilete valabile și însoțiți de un adult. Copiii cu vârsta între 14 și 18 ani pot veni neînsoțiți cu bilete valabile DOAR dacă au un mandat semnat de un părinte / tutore legal.

Harta Arena Națională pentru concertul Ed Sheeran 2024

Harta Arena Națională pentru concertul Ed Sheeran 2024

Este INTERZIS accesul cu:

  • genți sau rucsacuri mari (mai mari decât o coală A4);
  • sticle, conserve;
  • alimente sau băuturi din afara locației;
  • artificii, arme, obiecte periculoase;
  • obiecte laser (de exemplu, pointere, brichete cu laser);
  • iPad-uri, tablete, camere GoPro sau similare, selfie stick-uri;
  • drone (de orice dimensiune);
  • bannere sau postere mai mari decât o coală A3;
  • umbrele (în caz de ploaie, sunt permise doar pelerine de ploaie);
  • camere foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiective detașabile);
  • înregistratoare audio și video profesionale sau semi-profesionale;
  • animale de companie;
  • cuțite, spray-uri paralizante, lanțuri sau alte obiecte periculoase;
  • alcool;
  • alimente, băuturi sau lichide de orice fel;
  • droguri ilegale / interzise / periculoase / toxice sau substanțe / medicamente, cu excepția substanțelor necesare din motive medicale clar dovedite (persoanele cu afecțiuni medicale trebuie să aibă dovada că pot intra la eveniment cu medicamentele necesare).

Este strict interzisă vânzarea băuturilor alcoolice, energizantelor și țigărilor către persoane sub 18 ani la punctele de vânzare din stadion!

Transport public

  • Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București - Ilfov (TPBI) a dispus ca liniile 40, 55, 86, 90, 104 și 311 să funcționeze cu un program de circulație prelungit în seara zilei de sâmbătă, 24.08.2024, pentru a asigura transportul spectatorilor care participă la concertul susținut de artistul Ed Sheeran pe Arena Națională.
  • Totodată, între orele 23.20-00.30, parcul de vehicule al liniilor de noapte N1, N10, N102 și N109 va fi suplimentat, astfel încât autobuzele vor sosi în stații la intervale de 5 și 10 minute.

Așadar, după terminarea spectacolului, liniile 40, 55, 86, 90, 104 și 311 vor funcționa în felul următor:

  • Tramvaiele liniei 40 vor trece prin stația „Arena Națională”, pe sensul spre „Piața Sfânta Vineri” la orele 23.20, 23.30, 23.40, 23.55, 00.10 și 00.25
  • Tramvaiele liniei 55 vor trece prin stația „Bd. Pierre de Coubertin”, pe sensul spre „Piața Sfânta Vineri” la orele 23.25, 23.45 și 00.05
  • Troleibuzele liniei 86 vor pleca de la „Arena Națională” spre „Clăbucet” la orele 20, 23.30, 23.45, 00.00, 00.15, 00.30.

Alte informații utile

Pe toată durata evenimentului, organizatorul, partenerii organizatorului sau presa acreditată au dreptul de a înregistra și fotografia doar în condițiile comunicate la acreditare. Participanții recunosc că există posibilitatea să apară în astfel de materiale, fără a putea formula pretenții asupra drepturilor asupra acestor materiale.

Organizatorul are dreptul de a utiliza aceste materiale, de a le publica pe diverse canale (de exemplu, Facebook, Instagram, YouTube, etc.) și de a le folosi în campanii publicitare fără a compensa în vreun fel participantul. Participanții au dreptul să filmeze și să fotografieze zonele la care au acces, dar vor folosi acest material exclusiv pentru uz personal.

În timpul evenimentului, participanții sunt rugați să respecte agenții de securitate, să colaboreze cu aceștia și să urmeze instrucțiunile acestora în caz de urgență. În caz de incidente violente sau de punere în pericol a integrității corporale a altora, personalul de securitate va putea decide excluderea persoanelor implicate din locație.

Persoanele cu afecțiuni medicale sau cu dosare medicale sunt rugate să se înregistreze la cel mai apropiat punct de prim ajutor și pot participa la spectacol doar însoțite de o altă persoană.

Politica de vânzare a biletelor

  • Biletele pentru concert pot fi încă achiziționate online și în ziua evenimentului la Arena Națională, la casa de bilete situată la intrarea din Bvd. Basarabia.
  • O persoană poate comanda până la 6 bilete pe numele său și la momentul accesului la spectacol. Titularul principal al rezervării trebuie să fie prezent pentru ca întregul grup să poată intra în locație, și să aibă un act de identitate valabil și confirmarea rezervării.
  • Biletele achiziționate de pe site-uri terțe și de la revânzători neautorizați nu sunt valabile pentru acces.
Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Cine cântă la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris?

Jocurile Olimpice de la Paris, ediția 2024, se vor încheia pe 11 august, iar evenimentul va fi marcat de o serie de concerte ale unor artiști internaționali. Printre cei mai mari de pe listă sunt Red Hot Chili Peppers, dar mai sunt și alți artiști care ne stârnesc interesul.

Publicat

pe

Ceremonie inchidere jocuri olimpice paris 2024
Ceremonie inchidere jocuri olimpice paris 2024

Vă reamintesc că la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice au cântat Lady Gaga, formația Gojira, cu un show legendar, și Celine Dion. Gojira, care vine la Rockstadt Extreme Fest 2025, a cântat o versiune metal a piesei "Ah! Ça Ira", un cântec popular în timpul Revoluției Franceze. Momentul a fost pus în scenă în mod flamboiant, cu regine decapitate, o corabie uriașă cu solista Marina Viotti cântând peste piesa Gojira, plus salve de tun, confetti roșu și artificii.

La ceremonia de închidere a Jocurilor vor concerta Red Hot Chili Peppers, Billie Eilish și Snoop Dogg. Va fi și un fel de predare a ștafetei pentru Jocurile Olimpice din Los Angeles, din 2028.

Evenimentul de pe 11 august va fi o combinație între părți preînregistrate și momente live, prezentând elemente culturale ale orașului gazdă din 2028. Ben Winston, care a produs ceremonia premiilor Grammy, va colabora cu producători francezi pentru acest eveniment. Se zvonește și că Tom Cruise va face o cascadorie specială la ceremonia de închidere a Jocurilor.

Se discută despre o coborâre în rapel pe Stade de France, cu steagul olimpic în mână, plus o secvență preînregistrată cu el sărind din avion spre semnul Hollywood din Los Angeles. La final de ceremonie, primarul orașului Los Angeles, Karen Bass, va accepta torța olimpică.

Următoarele jocuri olimpice vor avea loc între 14 iulie și 30 iulie în anul 2028. Snoop Dogg a fost o figură cheie la aceste Jocuri Olimpice, purtând torța olimpică și apărând la diferite evenimente conexe ale show-ului. A dat chiar și o probă de viteză la un moment, cu rezultate surprinzătoare.

Cum urmărim ceremonia în România?

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, ediția 2024, va fi transmisă în România între orele 22:00 și 00:15, pe 11 august, în direct pe TVR 1 și TVR Sport.

Citește în continuare

Trending