Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Noul sezon "Rebelde" a sosit pe Netflix la 16 ani distanţă de la seria hit mexicană

"Rebelde" a făcut senzaţie în România la început de mileniu, iar serialul mexican primeşte în sfârşit o continuare în 2022. Ea a sosit pe Netflix pe 5 ianuarie 2022, sub numele de "Rebelde" la 16 ani distanţă de la ultimul episod difuzat din seria originală.

Publicat

pe

”Rebelde”, generația 2022
”Rebelde”, generația 2022 │ FOTO: Netflix

Tinerii rebeli de la Elite Way School vor rescrie povestea serialului creat de Cris Morena, iar acest reboot aduce noi personaje, jucate de noi actori. Imaginaţi-vă un fel de "High School Musical" în versiunea hispanica şi o să prindeţi ideea. Telenovela originală a avut 3 sezoane şi a fost transmisă între 4 octombrie 2004 şi 2 iunie 2006. A fost o producţie Televisa şi a fost de fapt o adaptare a serialului argentinian "Rebelde Way".

Personajele au fost pe atunci modificate pentru a atrage publicul mexican, iar Elite Way School a fost gândit ca un liceu de elită. Ideea ne aminteşte acum de serialul spaniol "Elite", care a făcut furori pe Netflix în ultimii ani. Revenind în 2022, 6 adolescenţi pasionaţi de muzica sunt protagoniştii şi îi regăsiţi în lista de mai jos, alături de câţiva profesori plus personaje secundare:

  • Azul Guaita este Jana Cohen
  • Sergio Mayer Mori este Estebán
  • Andrea Chaparro este M.J.
  • Jeronimo Cantillo este Dixon
  • Franco Maşini este Luka Colucci
  • Lizeth Selene este Andi
  • Alejandro Puente este Sebastián Langarica-Funtanet
  • Giovanna Grigio este Emilia
  • Estefanía Villarreal este directorul Celina Ferrer

Actorii sunt tineri şi provin din seriale şi filme mexicane. Unii provin din lumea modeling-ului sau cea a muzicii. Doar Estefania Villareal a fost păstrată din distribuţia originală, interpretând-o pe Celina Ferrer, care a ajuns directoarea şcolii Elite Way School.

"Rebelde" a fost un fenomen atât de mare în România încât am avut inclusiv un concert RBD în 2008 la Bucureşti, în faţa a peste 8000 de spectatori la Sala Polivalentă. Anahi, Alfonso, Christopher, Dulce Maria, Mayte şi Christian erau la acea vreme staruri internaţionale. În 2020 grupul s-a reunit pentru un concert online pentru fani.

Producţia originală a avut 440 de episoade şi spunea povestea a 6 elevi de la un liceu privat din Mexico City. Cei 6 formau o trupă numită Rebelde, iar alte poveşti secundare implicau colegii lor, părinţii şi profesorii de la liceu. Trupa RBD a existat şi în realitate, nu doar în ficţiune, fiind unul dintre cele mai populare grupuri din America Latină. Între 2004 şi 2009 a vândut peste 15 milioane de albume.

Comentează

Trending