Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

VIDEO: Johnny Depp lansează "Never Fear Truth", o colecție artistică de NFT-uri

Piața NFT-urilor se îmbogățește cu o nouă colecție de neratat pentru iubitorii de artă. Johnny Depp pune la vânzare o serie numeroasă de portrete realizate de el, iar o parte din câștiguri va fi donată mai multor organizații. Detalii în articol.

Publicat

pe

Johnny Depp și colecția "Never Fear Truth"
Johnny Depp și colecția "Never Fear Truth" │ FOTO: captură YouTube / Art Of The Pantheon

Pentru Johnny Depp, arta a reprezentat dintotdeauna un stil de viață. Deși este cunoscut publicului larg datorită personajelor excentrice pe care le-a interpretat sau datorită muzicii pe care a prezentat-o fanilor, mai ales alături de trupa The Hollywood Vampires, Johnny Depp și-a lărgit orizonturile artistice și prin pictură. Această pasiune a depășit ideea de hobby, actorul lansând o colecție de portrete ce pot fi achiziționate sub formă de NFT-uri.

Colecția, intitulată "Never Fear Truth", conține portrete ale prietenilor și "eroilor" lui Depp, oameni pe care i-a cunoscut sau care l-au inspirat în cariera și viața sa. Printre aceștia se numără Marlon Brando, Elizabeth Taylor, Hunter S. Thompson, Heath Ledger, Lily-Rose Depp, Tim Burton, răposatul câine al lui Depp, Mooh, Depp însuși și un personaj fictiv creat de fiul actorului, numit Bunnyman.

Fiecare imagine este o reflectare intimă a personalității lor prin ochii lui Johnny - o portretizare a modului în care i s-au revelat. Lucrând pe baza unor referințe fotografice, Depp a extras esența fiecărui subiect, pe care apoi a evidențiat-o prin diferite tehnici realizate cu mâna liberă. Arta lui Johnny se găsește la intersecția dintre "Pop Art" și "Street Art", o creație compusă din culori vibrante și încărcată de energia și spiritul artei stradale.

Colecția este constituită din opere originale de artă realizate de Depp, ce au fost adaptate și animate în 11.111 de NFT-uri. Acestea se găsesc în format digital și pot fi cumpărate și vândute folosind tehnologia blockchain. 10.000 de NFT vor fi puse în vânzare prin intermediul site-ului oficial al colecției, restul de 1.111 vor fi deținute de Johnny, care le va aloca fanilor și organizațiilor caritabile care l-au susținut.

Douăzeci și cinci la sută din toate încasările din vânzări vor fi donate unor organizații caritabile, printre care Spitalul de Copii din Los Angeles, Spitalul de Copii Great Ormond Street, Fundația Elizabeth Taylor, Fondul de Apărare Legală și Educațională NAACP, Spitalul de Copii Perth și The Gonzo Trust.

VIDEO: Interviu Johnny Depp - Never Fear Truth

Muzică și film

Johnny Depp va juca rolul diavolului în noul film al lui Terry Gilliam

Johnny Depp se pregăteşte de un rol memorabil, de această dată jucându-l chiar pe diavol într-un film al lui Terry Gilliam. Va fi al doilea mare film al lui Depp după încheierea proceselor-scandal cu Amber Heard. Ce ştim despre producţie aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Johnny Depp în trailerul filmului "City of Lies"
Johnny Depp în trailerul filmului "City of Lies" │ FOTO: captură YouTube / Saban Films

Noul film al lui Terry Gilliam se numeşte "The Carnival at the End of Days" şi va începe filmările în ianuarie. În mod ironic, diavolul jucat de Johnny Depp va fi cel care salvează umanitatea. Jeff Bridges îl va juca pe Dumnezeu. Într-un interviu cu revista Premiere, Gilliam a descris subiectul filmului drept "Dumnezeu va distruge umanitatea şi singurul personaj care va salva oamenii este Satana, iar Johnny Depp îl va juca pe Satana".

Interviul a coincis cu apariţia regizorului la festivalul de filme de animaţie Annecy. În distribuţia acestui film se mai află şi Jeff Bridges, Adam Driver şi Jason Momoa. Gilliam a spus şi că Jeff Bridges nu va fi Dumnezeul cu care suntem obişnuiţi. În film "Dumnezeu este natura", dar un soi de manifestare a naturii care poate vorbi cu omul de rând. Va fi nevoie de animaţie pentru a aduce la viaţa acest moment, pentru că în acea scenă cu Dumnezeu există cel puţin 15 animale.

Aflăm şi că va fi foarte scump să fie pus în scena acest moment. Apariţia lui Johnny Depp în această peliculă este un pas spre reabilitarea carierei lui Depp, după scandalul public şi divorţul de Amber Heard. În acelaşi pocinog actorul a pierdut un proces de defăimare cu publicaţia The Sun şi apoi a câştigat un proces de defăimare cu Heard .

De atunci a mai apărut doar într-un singur film, "Jeanne du Barry", în care îl joacă pe Ludovic al XV-lea. Depp va prelua şi mantia de regizor, urmând să se ocupe de o biografie a pictorului italian Amedeo Modigliani.

Terry Gilliam, născut pe 22 noiembrie 1940 în Minneapolis, Minnesota, este un cineast, animator și actor american-britanic. Membru al celebrului grup de comedie Monty Python, Gilliam s-a remarcat prin animațiile sale distinctive și contribuțiile la serialul "Monty Python's Flying Circus" și filmele grupului, precum "Monty Python and the Holy Grail" și "Life of Brian". După Monty Python, a regizat filme notabile precum "Brazil" (1985), "The Fisher King" (1991), "12 Monkeys" (1995) și "Fear and Loathing în Las Vegas" (1998), cunoscute pentru stilul său vizual unic și temele suprarealiste. Gilliam este apreciat pentru originalitatea și curajul său artistic în cinematografie.

Citește în continuare

Trending