Urmărește-ne în Social Media

Tehnologie

VIDEO: Johnny Depp lansează "Never Fear Truth", o colecție artistică de NFT-uri

Piața NFT-urilor se îmbogățește cu o nouă colecție de neratat pentru iubitorii de artă. Johnny Depp pune la vânzare o serie numeroasă de portrete realizate de el, iar o parte din câștiguri va fi donată mai multor organizații. Detalii în articol.

Publicat

pe

Johnny Depp și colecția "Never Fear Truth"
Johnny Depp și colecția "Never Fear Truth" │ FOTO: captură YouTube / Art Of The Pantheon

Pentru Johnny Depp, arta a reprezentat dintotdeauna un stil de viață. Deși este cunoscut publicului larg datorită personajelor excentrice pe care le-a interpretat sau datorită muzicii pe care a prezentat-o fanilor, mai ales alături de trupa The Hollywood Vampires, Johnny Depp și-a lărgit orizonturile artistice și prin pictură. Această pasiune a depășit ideea de hobby, actorul lansând o colecție de portrete ce pot fi achiziționate sub formă de NFT-uri.

Colecția, intitulată "Never Fear Truth", conține portrete ale prietenilor și "eroilor" lui Depp, oameni pe care i-a cunoscut sau care l-au inspirat în cariera și viața sa. Printre aceștia se numără Marlon Brando, Elizabeth Taylor, Hunter S. Thompson, Heath Ledger, Lily-Rose Depp, Tim Burton, răposatul câine al lui Depp, Mooh, Depp însuși și un personaj fictiv creat de fiul actorului, numit Bunnyman.

Fiecare imagine este o reflectare intimă a personalității lor prin ochii lui Johnny - o portretizare a modului în care i s-au revelat. Lucrând pe baza unor referințe fotografice, Depp a extras esența fiecărui subiect, pe care apoi a evidențiat-o prin diferite tehnici realizate cu mâna liberă. Arta lui Johnny se găsește la intersecția dintre "Pop Art" și "Street Art", o creație compusă din culori vibrante și încărcată de energia și spiritul artei stradale.

Colecția este constituită din opere originale de artă realizate de Depp, ce au fost adaptate și animate în 11.111 de NFT-uri. Acestea se găsesc în format digital și pot fi cumpărate și vândute folosind tehnologia blockchain. 10.000 de NFT vor fi puse în vânzare prin intermediul site-ului oficial al colecției, restul de 1.111 vor fi deținute de Johnny, care le va aloca fanilor și organizațiilor caritabile care l-au susținut.

Douăzeci și cinci la sută din toate încasările din vânzări vor fi donate unor organizații caritabile, printre care Spitalul de Copii din Los Angeles, Spitalul de Copii Great Ormond Street, Fundația Elizabeth Taylor, Fondul de Apărare Legală și Educațională NAACP, Spitalul de Copii Perth și The Gonzo Trust.

VIDEO: Interviu Johnny Depp - Never Fear Truth

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Mai vine Hollywood Vampires în România? Johnny Depp s-a accidentat la gleznă

Unul dintre primele mari concerte ale lunii iunie în România este cel al formaţiei Hollywood Vampires. Evenimentul este acum pus la îndoială de o accidentare a lui Johnny Depp. Despre ce e vorba aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Videoclip Hollywood Vampires People Who Died
Videoclip Hollywood Vampires People Who Died

Hollywood Vampires este o formaţie americană compusă din Johnny Depp la chitară, Joe Perry de la Aerosmith la chitara şi legendarul Alice Cooper la voce. Trupa a fost nevoită să îşi amâne 3 concerte din SUA pe final de mai şi început de iunie, din cauza unei accidentări la gleznă a lui Johnny Depp. Doctorul l-ar fi sfătuit pe Depp să nu călătorească, ceea ce pune sub semnul întrebării concertele din Europa, inclusiv cel de pe 8 iunie 2023.

Actorului i-a fost recomandat să se odihnească, dar deocamdată turneul rămâne în cărţi. În general o gleznă scrântită are nevoie de 1-3 săptămâni pentru vindecare.

Cele 3 concerte amânate în SUA au fost mutate la final de iulie. Între timp Hollywood Vampires se pregăteşte să îşi lanseze primul album live, "Live în Rio" pe 2 iunie, prin casă de discuri EarMusic.

Formaţia lansa primul său album în 2015 şi tot atunci ţinea cel mai mare concert al său, cel din Rio de Janeiro. În 2019 venea şi al doilea album, "Rise", cu peste 50.000 de unităţi fizice vândute şi milioane de stream-uri. Problema e ca o bună parte din turneul de susţinere a lui "Rise" a fost amânat din cauza pandemiei.

Albumul "Hollywood Vampires" din 2015 a debutat pe locul 43 în topul Billboard 200. Alice Cooper a declarat că e încântat de ce a ieşit, mai ales că nu sună nici a album Johnny Depp, nici a album Joe Perry şi nici a album Alice Cooper.

Numele acestui grup vine de la un club de petrecăreţi înfiinţat de Alice Cooper în anii '70 şi care a inclus nume mari inclusiv John Lennon, Ringo Starr, Keith Moon, Micky Dolenz.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED

Trending