Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Un documentar despre Ronnie James Dio apare în 2022

Un film documentar despre viața lui Ronnie James Dio, simbol de necontestat al muzicii heavy metal, este programat să apară anul acesta. Pelicula va include poze și filmări din arhiva regretatului muzician, ce nu au mai fost prezentate public până acum, Don Argott și Damian Fenton imprimându-și viziunea regizorală.

Publicat

pe

Ronnie James Dio
Ronnie James Dio │ FOTO: Captură YouTube

Ronnie James Dio, unul dintre cei mai apreciați vocaliști ai muzicii heavy metal, va fi subiectul unui nou documentar, programat să apară în 2022. Realizat de Don Argott și Damian Fenton, cu acordul și implicarea văduvei lui Dio, Wendy Walters, filmul documentar va fi lansat prin intermediul BMG.

"Sunt extrem de entuziasmată să lucrez cu BMG la acest mult așteptat documentar despre Ronnie. Ronnie și-a iubit fanii și sper ca ei să se bucure de această călătorie prin viața sa", declara Wendy Walters în 2020, când era anunțată intenția realizării acestui film.

Documentarul despre Ronnie James Dio va include poze și filmări din arhiva personală, ce nu au mai fost publicate, precum și scene filmate cu Dio într-un mediu mai intim, alături de apropiați, prieteni și familie.

Wendy Walters, văduva lui Ronnie James Dio: "[Documentarul] va cuprinde întreaga sa viață, până la final"

Potrivit unui interviu acordat recent de Wendy la The Lucas H. Gordon Show, filmul va apărea anul acesta, prima versiune a sa, fără montajul final, fiind extrem de "emoționantă".

"Va cuprinde întreaga sa viață, până la final. L-am urmărit împreună cu publicistul meu și o persoană de la BMG, care finanțează documentarul, și am plâns cu toții", a declarat văduva lui Dio.

Filmul va face referire și la autobiografia nefinalizată a lui Dio, "Rainbow in the Dark", care a fost lansată post-mortem în iulie 2021. Ronnie începuse să-și scrie memoriile chiar cu puțin timp înainte să fie răpus de cancer la stomac. Acesta a lucrat cu jurnalistul Mick Wall pentru a-și spune povestea de viață, după moartea sa biografia fiind finalizată de persoanele care i-au moștenit drepturile de publicare.

Printre artiștii intervievați pentru documentarul așteptat în 2022 se numără vocalistul Judas Priest Rob Halford, actorul și vocalistul Tenacious D Jack Black și Geezer Butler de la Black Sabbath.

Ronnie James Dio  rămâne una dintre cele mai apreciate voci din muzica heavy metal. Legendarul muzician a popularizat emblematicele "metal horns", fiind recunoscut pentru activitatea sa în trupele Dio, Elf, Rainbow, Black Sabbath și Heaven & Hell. A murit pe 16 mai 2010, la vârsta de 67 de ani, după mai bine de 50 de ani dedicați muzicii.

Trending