Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Delia și Răzvan au vorbit despre succes, Asia Express și afacerile viitorului în podcastul lui Codin Maticiuc - VIDEO

Delia a filmat primul podcast alături de soțul ei, Răzvan. Cei doi au fost invitații lui Codin Maticiuc, discuția fiind foarte relaxată, grație relației apropiate dintre ei. S-a discutat deschis despre carieră, succes, Global Records, călătorii, Asia Express și afacerile viitorului.

Publicat

pe

Delia și Răzvan la podcastul lui Maticiuc, ”LA MIJLOC”
Delia și Răzvan la podcastul lui Maticiuc, ”LA MIJLOC” │ FOTO: Captură YouTube

Delia și Răzvan au fost "La Mijloc" în podcastul lui Codin Maticiuc, întâlnirea prilejuind o discuție ca între prieteni. După o prezentare detaliată a fiecăruia dintre cei doi, realizată de Anghel Damian, Delia și Răzvan au fost provocați să abordeze un subiect ce alimentează adesea presa de cancan: cât de mult din succesul fiecăruia se datorează celuilalt. Delia și-a exprimat dezacordul față de nevoia unora de a atribui merite unor terți pentru a justifica un succes, în vreme ce Răzvan a povestit cum s-a legat povestea label-ului Global și cât de important este să ai o abordare neconvențională.

Delia: "Mi se pare riscant să spui că cineva, că doar o persoană poate să te aducă într-un punct...În momentul ăla pari neputincios, pare că tu, pe picioarele tale, nu poți"

"Chiar am vorbit recent despre treaba asta, pentru că am auzit, mai în glumă, mai în serios, foarte des folosită fraza asta cu (mai ales în România): <<Băi, da cutăreasca a avut succes că a fost cu cutărescu, sau cutărescu a avut..>>. Adică tot timpul...Știi? Lasă-i meritele omului care a reușit să facă lucruri și dă-i și lui credit pentru ce-a făcut, că nu e ca și când mi-a influențat ADN-ul într-un fel și mi-a pus acolo, la bază, niște voce, niște creativitate. Normal că funcționăm foarte bine împreună și normal că lucrăm ca o echipă și normal că lucrurile astea influențează proiectele, ne gândim împreună, facem lucruri împreună, dar mi se pare riscant să spui că cineva, că doar o persoană poate să te aducă într-un punct...În momentul ăla pari neputincios, pare că tu, pe picioarele tale, nu poți", a declarat Delia.

Răzvan: "Nu sunt, neapărat, un bun manager, sau un bun vânzător, sau un bun organizator, dacă nu am produsul respectiv foarte bun (...) norocul meu a fost că, așa cum menționați voi, Delia este una dintre cele mai bune, dacă nu chiar cea mai bună cântăreață, și atunci a fost foarte ușor"

"Dacă am știut să fac ceva bine, am făcut-o, dar doar dacă am avut un produs foarte bun. Că nu sunt, neapărat, un bun manager, sau un bun vânzător, sau un bun organizator, dacă nu am produsul respectiv foarte bun. Aici produsul e cu ghilimele. În cazul de față, norocul meu a fost că, așa cum menționați voi, Delia este una dintre cele mai bune, dacă nu chiar cea mai bună cântăreață, și atunci a fost foarte ușor.

La imobiliare a fost la fel, am avut unul dintre cele mai bune produse. Și-atunci mie mi-a venit foarte ușor. Nu știu cât e meritul meu. N-aș fi putut să fac asta, dacă nu era Delia, și evident că, dacă este să mă fi ajutat undeva, atunci când s-au pus bazele Global și eram la început, evident că eu venind cu Delia...că asta era atunci, aveai un singur produs, după care am zis să facem un label din chestia asta...evident că atunci a contat foarte mult", a mărturisit Răzvan.

În detalierea răspunsului său despre implicațiile succesului, Răzvan a subliniat cât de important este să ai alături de tine pe cineva care gândește ca tine, "out of the box", povestind cum au intrat Carla's Dreams și The Motans în Global Records.

"Și Delia e out of the box cu gândirea, și atunci ne-a venit foarte ușor să facem lucrurile altfel. După care și în Global ne-am înțeles foarte bine pe povestea asta și am încercat să aducem...uite, Carla's Dreams, Motans, niște concepte mai puțin clasice. Ne-a plăcut asta, ne place asta, ne place să surprindem. Vorba lui Murphy: dacă nu-i poți convinge, măcar zăpăcește-i", a povestit Răzvan.

Delia: "Eu aș merge la Asia Express, dar el n-ar merge"

Formând o echipă atât de bună, întrebarea următoare a venit firesc: cum se iau deciziile în cuplu? Dacă este vorba despre partea profesională, Delia a subliniat că orice hotărâre îi aparține 100%. În discuție a fost introdus, apoi, un scenariu ipotetic, în care ea își dorește o apariție într-un show tv, iar Răzvan nu. Exemplul dat a fost Asia Express și a picat la țanc, pentru că Delia chiar și-ar dori să participe.

"Eu aș merge la Asia Express, dar el n-ar merge. Bine, după sezonul ăsta, nici eu n-aș mai merge la Asia Express, dar asta-i altă discuție. (...) Aș merge doar cu el. Vreau să trăiesc experiența asta, care cred că-i destul de interesantă și, pe de-o parte, puțin traumatizantă, vreau să o trăim împreună, adică așa mi-ar plăcea", a declarat Delia.

Răzvan a confirmat lipsa de interes față de Asia Express, însă a menționat că are câteva idei foarte bune pentru câștigarea acestui concurs, adresând, în glumă, o invitație viitorilor participați de a-l contacta.

Răzvan: "Unul dintre cele mai mari business-uri ale viitorului va fi adevărul"

Cunoscut pentru investițiile în imobiliare, dar și în crypto, Răzvan i-a explicat lui Codin Maticiuc de ce piața monedelor virtuale va continua să crească, vorbind și despre NFT-uri și idei inovatoare în acest domeniu. Discuția a planat spre noile tehnologii, social media, deep fake-uri, metavers și viitor, în general.

"Unul dintre cele mai mari business-uri ale viitorului va fi adevărul (...) Pentru că nu o să poți diferenția adevărul. Se va întâmpla cu audio, cu video, cu absolut orice, și-atunci ai nevoie să recunoști originalul, pentru că n-o să poți face diferența dintre original și fake", a punctat Răzvan Matache, prevăzând că în următorii ani vor exista aplicații care vor verifica autenticitatea unei înregistrări video/audio și că vor deveni esențiale.

În discuția despre business-uri, Răzvan a vorbit și despre posibilitatea ca România să devină un Silicon Valley al criptomonedelor. Potrivit analizei sale, potențialul există, companii precum Elrond având deja cifre spectaculoase. Puteți urmări întreaga discuție mai jos.

VIDEO: LA MIJLOC, Podcast cu Delia Matache și Răzvan

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Delia, Elena Gheorghe, Emilian cântă în weekendul de debut al Târgului de Crăciun București 2023

Povestea sărbătorilor de iarnă începe joi, 30 noiembrie, cu cea de-a 16-a ediție a Târgului de Crăciun din Piața Constituției. Concerte, activități și ateliere de creație sunt doar câteva dintre atracțiile propuse de organizatori.

Publicat

pe

Târgul de Crăciun București
Târgul de Crăciun București │ FOTO: CreArt

Cea de-a 16-a ediție a Târgului de Crăciun din Piața Constituției, organizat de Primăria Capitalei prin CREART - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, se deschide joi, 30 noiembrie, începând cu ora 16:00, în zi de mare sărbătoare - Sfântul Apostol Andrei. În aceeași seară, de la ora 18:00, din Piața Constituției se va aprinde iluminatul festiv în Capitală, transformând Bucureștiul într-o poveste de iarnă.

Program general Târgul de Crăciun București 2023

 • Debut - 30 noiembrie: 16:00 - 22:00
 • Vineri, 1 decembrie: 10:00 - 22:00
 • Luni, 25 decembrie: 12:00 - 22:00
 • Marți, 26 decembrie: 10:00 - 22:00

În restul zilelor:

 • Luni - Vineri: 12:00 - 22:00
 • Sâmbătă - Duminică: 10:00 - 22:00

Concert Delia în seara de debut a Târgului de Crăciun

Simbol internațional al sărbătorilor, Caravana Coca-Cola ajunge în Târgul de Crăciun București, chiar în ziua de deschidere a acestuia, unde va staționa și va putea fi admirată de vizitatori, înainte de a-și continua parada prin oraș. Prieten tradițional al evenimentului, Coca-Cola oferă, de asemenea, o experiență unică, în seara de debut, prin concertul Deliei. Caravana va continua să aducă magia în Piaţa Constituţiei și în zilele de 1 și 2 decembrie, de această dată, cu o serie de activări speciale: de la jocurile cu bulgări de zăpadă, la atelierele de creație pentru realizarea de cadouri sau felicitări de Crăciun.

Program artistic de 1 decembrie

Ziua Națională a României, 1 decembrie, va fi sărbătorită și în cadrul Târgului de Crăciun, atât prin muzică de fanfară, cât și printr-un spectacol folcloric autentic, reprezentând tradiția și identitatea. Programul artistic va fi pus în scenă de zece soliști vocali, printre care Alexandru Pugna, Gheorghiţa Nicolae, Nicuşor Iordan, dar și de grupul vocal "Burnasul" din Teleorman, acompaniați de orchestra ansamblului folcloric profesionist "Cununa Carpaților", dirijor Dan Ionescu. De asemenea, vor fi prezentate momentele de dans ale Ansamblului "Iholu" din Constanța - comunitatea aromână, precum și ale Ansamblului "Asteria" din București - minoritatea greacă.

Recitaluri și DJ Set

 • Sâmbătă și duminică, în zona tradițională a evenimentului, pe scena amplasată lângă brad, vor urca Elena Gheorghe și Emilian & Band, fiind precedați de coruri de copii, soliști vocali și artişti instrumentiști.
 • Zona urbană va fi activată zilnic, atât de DJ Sets pe ritmurile remixate ale celor mai îndrăgite melodii internaționale de iarnă, precum și de muzică ambientală, asigurată de Magic FM.

Activități pentru întreaga familie

Weekendul continuă cu activități pentru întreaga familie, într-o atmosferă magică, în intervalul orar 10:00 - 22:00. Peste 130 de căsuțe ale meșteșugarilor, creatorilor urbani și producătorilor locali își așteaptă publicul cu o largă varietate de produse de sezon, dar și cu cele mai gustoase preparate culinare, pregătite în locație. Distracția va fi asigurată de roata panoramică, carusel și de trenuleț, dar şi de mascote și artiști animatori pe picioroange.

Copiii se vor bucura de spectacolele de teatru, jucate pe scena evenimentului, care îi vor purta pe tărâmul magic al imaginației. De asemenea, Casa lui Moș Crăciun își deschide porțile, încă din prima zi a târgului, loc în care, până la sosirea acestuia, spiridușii îi așteaptă pe cei mici, pentru a-și realiza propriile scrisori cu dorințele de Crăciun. Totodată, copiii pot participa la atelierele de creație, specifice atât sărbătorii naționale, cât și Crăciunului.

Citește în continuare

Albume noi

Delia a lansat albumul "FLEX" - TRACKLIST

Delia prezintă albumul "FLEX", o incursiune de 13 piese în universul său muzical. Materialul este deja disponibil pe toate magazinele digitale. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Artwork album "FLEX"
Artwork album "FLEX" │ FOTO: captură YouTube / Delia

Piesele de pe album au fost compuse de Delia și produse de Alex Cotoi. "FLEX" poate fi precomandat de pe site-ul artistei începând de astăzi, 8 noiembrie.

Pe 21 noiembrie, Delia va prezenta live materialul discografic în cadrul unui eveniment special la MINA Museum, primul spaţiu imersiv din România. Artista a gândit un eveniment în care elemente din arta digitală se unesc cu muzica, scenografia și creează un spațiu versatil care îi va introduce pe fani în universul său creativ și plin de surprize. Nu vor lipsi nici invitații speciali printre care Connect-R, NANE, HVNDS și Oana Matache, precum și alte nume care vor fi anunțate în perioada următoare.

La evenimentul de la MINA Museum, albumul va fi disponibil în premieră în format fizic CD și vinil, și de pe 22 noiembrie și în Cărturești.

"Finallyy, pot să flexez...cu albumul <<FLEX>>. Am așteptat mult lansarea albumului și în sfârșit se întâmplă. Enjoy și ne vedem pe 21 noiembrie la Mina Museum să ne bucurăm de <<FLEX>> live", a spus Delia.

TRACKLIST:  Delia - "FLEX"

 1. SKNDL (feat. HVNDS)
 2. Gustul care te fură
 3. Tot ce vrei (feat. Adrian Despot)
 4. Jimmy Samurai (feat. Oana Matache)
 5. OTZL GLTZ
 6. Lololo
 7. eRAI (feat. Antonia)
 8. Sirena apelor
 9. Cum Era (feat. NANE)
 10. Fără Te Merau (feat. Connect-R)
 11. Cum Am Știut (feat. Killa Fonic)
 12. Nu pot
 13. Flex
Citește în continuare

Lifestyle

Delia la podcastul Happy Fish: nu mai suportam roast-urile iUmor

Episodul nou din "Aproximativ Discuţii" de la Happy Fish a avut-o invitată pe Delia, care ne-a oferit aproape 3 ore de podcast savuros. Gojira a atins subiecte ca "Miami Bici 2", iUmor şi viitorul album al Deliei.

Publicat

pe

Aproximativ Discutii podcast Delia Happy Fish 2023
Aproximativ Discutii podcast Delia Happy Fish 2023 │ FOTO: Happy Fish

Delia a fost pentru a doua oară la podcastul lui DJ Gojira de la Happy Fish, Aproximativ Discuţii. Dacă la primul podcast am avut o fază legendară cu frica Deliei de vaci, acum s-a vorbit mai pe subiect, despre muzică, filme, iUmor şi călătorii.

Delia a fost pusă pe glume şi a povestit cum s-a săturat de roast-urile de la iUmor, care începuseră să devină misogine şi o colecţie de insulte. Mai ales momentul când Monica Bârlădeanu a avut imaginea terfelită de un concurent.

Am aflat că Deliei îi place să colaboreze cu Alex Cotoi, generând o sumedenie de hituri şi că a lucrat cu el şi la viitorul său album. Ea va include şi "Scandal", "Sirena Apelor", "Lololo". În mod surprinzător, Delia, globetrotter cunoscut nu a călătorit în America încă. Aparent "urăşte ideea de Miami" şi de experienţă a turistului tipic sosit în SUA. Ar vrea să vadă zonele mai puţin cunoscute ale Statelor Unite totuşi.

O găsim pe Delia ceva mai sportivă, cu zile întregi de urcat pe munte, cu 30 de kilometri pe bicicletă într-o zi şi mult jogging. S-a vorbit şi despre N&D, cu o piesă nouă şi o reunire provocată de... o pereche de pantaloni aurii dintr-un videoclip de la începutul carierei Deliei.

Discuţia s-a dus şi înspre religie, vârstă, cenzura, libertate de exprimare. Dacă ar fi să fac o constatare, aceea ar fi ca gazda podcastului a vorbit mult peste invitată, lucru constatat şi în sumedenia de comentarii lăsate de fani pe YouTube.

Recomand şi să vizionaţi finalul podcastului pentru discuţia despre "a face ce simţi", a te îmbrăca oricum doreşti tu la 40 de ani sau la orice vârstă şi a nu fi tras la răspundere pentru asta. Am aflat şi despre studiile muzicale ale Deliei, despre dioptriile sale şi ochii stricaţi de partituri.

Citește în continuare

Trending