Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

A murit comediantul Louie Anderson din "Viaţa cu Louie" şi apreciatul serial "Baskets"

21 ianuarie 2022 se doveste a fi o zi a tristeţii şi după ce l-am pierdut pe Meatloaf, acum aflăm că a murit şi comediantul Louie Anderson. Era cunoscut pentru personajul titular din animaţia "Viaţa cu Louie", dar şi serialul "Baskets", pentru care a luat premiul Emmy.

Publicat

pe

Louie Anderson Viata cu Louie
Louie Anderson Viata cu Louie │ FOTO: Fox Kids

Actorul Louie Anderson a murit pe 21 ianuarie 2022, la vârsta de 68 de ani. A fost un actor, comediant, scriitor şi gazda unui concurs televizat. El a fost creierul, imaginea şi vocea serialului "Viaţa cu Louie", care ne-a fermecat copilăria. A rămas în istorie şi ca gazda jovială a show-ului "Family Feud", între anii 1999 şi 2002. Încununarea carierei sale a venit târziu, după vârsta de 60 de ani, când preluase rolul din serialul "Baskets".

Acolo o juca pe mama supraponderală a clovnului ratat Baskets, jucat de Zach Galifianakis (în rol dublu, de fraţi gemeni). Mai impresionant e că Louie Anderson a primit 3 nominalizări consecutive la Premiile Emmy, categoria "actor secundar într-un serial de comedie". A câştigat trofeul în 2016. Anderson a bifat şi un show de stand-up în Las Vegas, "Louie: Larger Than Life", care s-a desfăşurat între 2003 şi 1012.

Născut şi crescut în Saint Paul, Minnesota, Louie era fiul unui trompetist şi al doilea cel mai mic din 11 fraţi. A debutat pe 20 noiembrie 1984 cu un număr de comedie la "The Tonight Show", iar în 1985 apărea în serialul "Perfect Strangers", chiar în episodul pilot. A jucat alături de Eddie Murphy în comedia "Coming to America" în 1988 şi a apărut chiar şi în sequel-ul din 2021, reluându-şi rolul.

Ne-a fermecat pe toţi cu serialul de pe FOX Kids "Viaţa cu Louie", difuzat inclusiv în România. Seria era bazată chiar pe copilăria lui Louie alături de 10 fraţi, o mamă blajină şi un tată nervos, agitat şi traumatizat de război. A folosit traumele suferite şi bullying-ul pentru faptul că era supraponderal pentru a crea un serial foarte iubit. A primit două premii Daytime Emmy pentru animaţie. Serialul a avut 3 sezoane şi un total de 39 de episoade.

În ultimii ani de viaţă actorul apărea în serialul "Young Sheldon", dar şi în producţiile "Search Party", "No Activity" şi "Twenties".

Comentează

Trending