Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Victor Socaciu a murit la 68 de ani; Fiica cântărețului: "Un suflet nobil s-a ridicat la cer"

Cântărețul de muzică folk Victor Socaciu a murit la vârsta de 68 de ani. Vestea tristă a fost împărtășită publicului de către fiica artistului, Ana-Maria Socaciu, printr-un mesaj postat online.

Publicat

pe

Victor Socaciu
Victor Socaciu │ FOTO: Cătălin Oancea / InfoMusic.ro

Victor Socaciu, unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți de muzică folk din România, s-a stins din viață astăzi, 27 decembrie, la vârsta de 68 de ani. Potrivit Antena 3, artistul se afla în spital de o lună de zile, având probleme grave de natură renală. Acesta s-a stins din viață la Spitalul Carol Davila din Bucureşti.

Victor Socaciu suferise în urmă cu mai bine de 10 ani o intervenție de transplant de rinichi. Artistul era, de asemenea, diabetic, în luna aprilie stând internat în spital trei săptămâni în urma infectării cu COVID-19.

Ana-Maria Socaciu, fiica artistului, a făcut publică această tragică pierdere printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Ana-Maria Socaciu: "Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu"

"O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer.
Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu.
Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!" - Ana-Maria Socaciu

La doar câteva minute de la publicarea acestui mesaj, Marina Almășan, fosta soție a lui Victor Socaciu, a publicat și ea un mesaj emoționant.

Marina Almășan, fosta soție: "Drum lin, spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea"

"Îi sunt alături fiului meu, Victor, într-un moment greu al vieții sale.
Pierderea părintelui înseamnă, pentru un copil, pierderea uneia din cele două aripi, pe care le primim fiecare, la venirea pe lume.

Îi vor și NE vor rămâne amintirile frumoase ale familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare, care vor continua să-i bucure pe cei ce i-au prețuit muzica. Drum lin , spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea.

Fiul nostru, Victor Socaciu, va continua să-ți poarte numele. Și, dacă aici, pe pământ, te-au îndepărtat de el, poate de acolo, de sus, îi vei veghea mersul prin viață, alături de mine, de aici , de pe pământ…", a scris Marina Almășan pe Facebook.

Ultimul mesaj din online al lui Victor Socaciu

În luna noiembrie, Victor Socaciu publica pe Facebook o piesă nouă, neintitulată încă, invitând astfel publicul să se reîntoarcă la puritatea sentimentelor trăite în copilărie.

"Un cânticel care nu are încă un titlu (poate îmi sugerați voi) pe care l-am cântat pentru prima oară pe 7 noiembrie la Deva, sper să vă facă să visați la o iubire totală și curată precum sufletul copilăriei!", scria Victor Socaciu pe 9 noiembrie, alăturând mesajului un clip cu o interpretare live a piesei.

Victor Socaciu a debutat pe scena muzicală cu trupa rock Zodiac. A activat în cadrul Cenaclului Dacia Felix și în cadrul Cenaclului Flacăra. A ajuns pentru prima oară pe radio cu piesa "Nălucile amintirilor", în 1975, iar la TV s-a prezentat publicului cu piesa "Oltule".

Autor a peste 300 de cântece, Victor Socaciu are un repertoriu impresionant de piese ce au ajuns la inima publicului, printre care se numără "Cămașa cea de ra", "Ochii tăi" și "Vin și eu".

Comentează

Trending