Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Ultimele episoade din "La Casa de Papel" sezonul 5 sunt acum disponibile pe Netflix

Aventura Profesorului şi a găştii sale nebune a ajuns la sfârşit! Pe o vreme cu ploaie şi lapoviţă, ger şi nori a sosit finalul aventurii spaniole care a acapat lumea. Serialul "La Casa de Papel" sezonul 5, partea a doua este disponibil pe Netflix începând cu data de 3 decembrie 2021. Încercam să facem o recapitulare a show-ului, fără spoilere în articol.

Publicat

pe

Álvaro Morte (The Professor) în trailer-ul final al sezonului 5, vol. 2 "La Casa de Papel"
Álvaro Morte (The Professor) în trailer-ul final al sezonului 5, vol. 2 "La Casa de Papel" │ FOTO: Captură YouTube

Sezonul 5 din serialul "La Casa de Papel" a avut primele 5 episoade difuzate pe 3 septembrie 2021 şi s-a terminat cu un moment dramatic, în care am pierdut un personaj îndrăgit. El s-a sacrificat pentru binele echipei, deşi nu a făcut aşa multe victime între inamici cum am fi crezut. Acum primim încă 5 episoade, ultimele din povestea Profesorului. L-am lăsat pe acesta din urmă în compania inspectoarei Sierra, pe care a ajutat-o să nască şi ulterior a adus-o de partea sa, cu o mare doză de şantaj la pachet. Dar Alicia avea şi un as în mânecă şi un plan secret.

Echipa se află blocată în Banca Spaniei, hărţuită de soldaţi de elită, cu echipamente de război, în frunte cu ferocele Gandia. Rio e profund traumatizat, mulţi membri ai echipei sunt răniţi, iar grupul de jefuitori se află în Bancă de mai bine de 100 de ore. Lisabona a fost salvată printr-un artificiu deştept la final de sezon 4, dar lucrurile s-au complicat odată cu rebeliunea ostaticilor de la început de sezon 5. Bătălia de acolo a fost una high tech, cu lansatoare de flăcări, grenade şi un stivuitor.

"La Casa de Papel" a adus în pop culture salopetele roşii, măştile cu faţa lui Salvador Dali, dar şi piesa "Bella Ciao", care a primit inclusiv coveruri locale. După 5 sezoane, această producţie este cel mai popular serial Netflx în altă limbă decât engleza. Primele 5 episoade din sezonul 5 au fost vizionate cu sufletul la gura de peste 69 de milioane de privitori într-o singură lună.

Regizorul Jesus Colmenar a pus recent capăt speculaţiilor cu privire la o continuare a seriei, afirmând şi că e mulţumit de modul în care a fost încheiată povestea. Producţia are la activ un premiu Emmy în 2018, multiple premii spaniole, precum Iris, Premios Fenix, Feroz Awards şi Fotogramas de Plata. Filmările au avut loc în Spania, Panama, Thailanda, Italia, Danemarca şi Portugalia.

Pe scurt, spune povestea unor jafuri complexe puse în scenă de "Profesor", care jefuieşte Monetăria Spaniei, plecând cu 984 de milioane de euro. După ce a luat ostatici 67 de oameni în Monetărie, echipa rămâne acolo 11 zile pentru a imprima bani. Ulterior în a doua parte a poveştii, echipa jefuieşte Banca Spaniei, topind aurul şi furând şi secrete de stat.

Între timp Netflix a anunţat şi un serial spinoff, care se axează pe viaţă şi aventurile şarmantului Berlin, care a primit de altfel flashback-uri ample în acest sezon 5. Acest serial va sosi în 2023. Şi acum... la binging!

Comentează

Trending